Home SPORTS NEWS Με σβηστές τις μηχανές ο Ολυμπιακός

Με σβηστές τις μηχανές ο Ολυμπιακός


Ο Ολυμπιακός “χτύπησε” στην αρχή και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου για να “καθαρίσει” το ματς με τον Εργοτέλη (3-0) και να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο ένα εύκολο βράδυ Κυριακής. Τραυματίστηκε ο Μανιάτης.

Ακόμα και με σβηστές μηχανές, ακόμα κι αν λείπει ο «πιστολέρο» ο Ολυμπιακός είναι άλλη κλάση. Αυτή τη φορά ο Κάμπελ (πολυτιμότερος της αναμέτρησης) άνοιξε νωρίς τον χορό των γκολ για να τελειώσει η υπόθεση νίκη με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Εργοτέλης έμεινε με την διάθεση σε ματς χαμηλού ρυθμού, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν τις …ορέξεις των προηγούμενων αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα, ωστόσο αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί. Τραυματίστηκε ο Μανιάτης και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διάστρεμμα.

Η κάλυψη της απουσίας του Μήτρογλου δεν ήταν τελικά τόσο γρίφος για τον Μιτσελ. Κράτησε το 4-4-1-1 ο Ισπανός με τον Ολαϊτάν ως δεύτερο της επίθεσης πίσω από τον Σαβιόλα. Όσο για την τύχη του ματς, έδειξε να κρίνεται νωρίς και γι αυτό εν πολλοίς ήταν …υπεύθυνος ο Κάμπελ. Άψογο το τελείωμα του Κοσταρικανού δεν άφησε περιθώρια στον Αθανασίου μετά την αντεπίθεση, Ολαϊτάν, Σαβιόλα και την ασίστ του Αργεντινού.

Χαμηλός ρυθμός στο ματς με τον Εργοτέλη να προσπαθεί πολύ για ένα γκολ. Ο Ολυμπιακός από την άλλη φάνηκε να έχει χάσει την σπιρτάδα όλων των προηγούμενων αγώνων. Σε αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό και ο τραυματισμός του Μανιάτη (αντικαταστάθηκε από τον Σάμαρη). Πίεσε ο Εργοτέλης, ανταποκρίθηκαν καλά στα αμυντικά τους καθήκοντα οι ερυθρόλευκοι και στην δεύτερη ουσιαστικά αξιόλογη επιθετική προσπάθεια σημείωσαν το δεύτερο γκολ. Ο Σάμαρης κέρδισε ωραία από δεξιά και έβγαλε ασίστ πάρε βάλε στον Ολαϊτάν ο οποίος τελείωσε από κοντά την δουλειά (45’+2′).

Ίδιος ρυθμός και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Εργοτέλη να ψάχνει ένα γκολ, αλλά τον Ολυμπιακό να ειναι αυτός που το πετυχαίνει. Ο Αθανασίου έκανε την επέμβαση του αγωνα στο σουτ του Σαβιόλα, δεν μπόρεσε όμως να σώσει και αυτό του Ντομίνγκες. Μετά την κόντρα η μπάλα κύλησε βασανιστικά στο βάθος της εστίας για το 3-0 (62′). Δεν αντιμετώπισε περαιτέρω προβλήματα ο ολυμπιακός καθώς η διέση και μόνο δεν έφτανε στον Εργοτέλη για να σκοράρει. Αντιθέτως είχ κάποιες φάσεις ακόμα με Ολαϊτάν και Μασάντο. Ο δείκτης έμεινε στο 3-0 με τους ερυθρόλευκους να μην δέχονται γκολ στα 9 από τα 13 εφετινά τους παιχνίδια.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Αβραάμ, Μανωλάς, Μπονγκ, Μανιάτης (29′ Σάμαρης), Εντινγκά, Βάις (60′ Ντομίνγκες), Κάμπελ, Ολαϊτάν, Σαβιόλα (68′ Μασάντο).

Αναπληρωματικοί: Μέγιερι, Μασάδο, Παπάζογλου, Σάμαρης, Ντομίνγκες, Στσέποβιτς, Γιαταμπαρέ.

Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Μεχία, Ρομάνο (79′ Ουέλινγκτον), Μπουχαλάκης (71′ Αναστασάκος),Διαμαντάκος, Τζανακάκης, Χαλκιαδάκης (71′ Κούτρης), Κοζορώνης, Πίτσος, Μπαντιμπανγκά, Σαρρής.

Αναπληρωματικοί: Καβουσάκης, Βερπακόφσκις, Αναστασάκος, Κούτρης, Ρουγκάλας, Ρέντζας, Ουέλινγκτον.

Γκολ: 3′ Κάμπελ, 45+2′ Ολαϊτάν, 62′ Ντομίνγκες /

Κίτρινες: / 19′ Ρομάνο

ΣΆΒΒΑΤΟ, 30 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2013
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-0
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 1-1
ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1
ΚΥΡΙΑΚΉ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2013
ΑΡΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-2
ΒΕΡΟΙΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-3
Ο.Φ.Η. – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 3-1
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 0-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 3-0
ΔΕΥΤΈΡΑ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2013
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Π.Α.Ο.Κ. 19:30 NS1

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr