Home SPORTS NEWS Πέταξε την ευκαιρία ο ΠΑΟΚ (vids)

Πέταξε την ευκαιρία ο ΠΑΟΚ (vids)


Προκρίθηκε στους “32” του Europa League αλλά ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να περάσει ως πρώτος από τον όμιλό του και να είναι ισχυρός στην κλήρωση της Δευτέρα, μετά το 2-2 με την Άλκμααρ στην Τούμπα, ισοφαρίζοντας μάλιστα στις καθυστερήσεις με τον Πόζογλου.

Το γεγονός ότι και η ισοπαλία με 0-0 ή 1-1… καλή ήταν για τον ΠΑΟΚ φάνηκε να επηρέασε τους ποδοσφαιριστές του Χουμπ Στέφενς. Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας πιο… χαλαρά με αποτέλεσμα η Άλκμααρ να βρει την ευκαιρία να γίνει το αφεντικό του αγώνα.

Οι Ολλανδοί, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες, δεν άργησαν να πάρουν τα ηνία του ματς και προειδοποίησαν την άμυνα του «Δικεφάλου» στο 19’ όταν ο Μπεργκίς πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό όμως ο Γλύκος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.

Κι αφού ο ΠΑΟΚ… δεν έλαβε το μήνυμα, η Άλκμααρ άνοιξε το σκορ. Στο 31’ ο Λαμ έβαλε πλάτη τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή, γύρισε ωραία, σούταρε και έστειλε αρχική την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίκτυα του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε και απάντησε άμεσα. Πέντε λεπτά μετά από το γκολ των Ολλανδών ο Κίτσιου μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά ανατράπηκε και κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λούκας, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και ισοφάρισε για τον «Δικέφαλο».

Στο 41’ ο Κατσουράνης σέντραρε υπέροχα από τον άξονα, ο Λάζαρ έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ δεν… έβαλε μυαλό. Έδωσε ξανά χώρους στους Ολλανδούς και τους άφησε να κάνουν αυτοί το παιχνίδι τους. Κάτι που φυσικά δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι φιλοξενούμενοι και αν δεν υπήρχε ο Παναγιώτης Γλύκος τότε το 2-1 θα… ερχόταν νωρίτερα. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έσωσε την ομάδα του σε δύο περιπτώσεις στο 57’ και στο 61’ πραγματοποιώντας εξαιρετικές αποκρούσεις όμως, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο 71’ όταν νικήθηκε από τα έντεκα βήματα από τον Γκόρτερ έπειτα από πέναλτι που κέρδισε η Άλκμααρ για χέρι του Λάζαρ.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης, απείλησε με το σουτ του Λούκας στο 73’ και το 89’ και τα κατάφερε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Στέλιο Πόζογλου, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σκόραρε με κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Με αυτή την ισοπαλία, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει την πρωτιά του ομίλου του και να είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης τη φάσης των “32” του Europa League.

0-1 Lam 31′

1-1 Perez (Penalty) 37′

1-2 Gorter (Penalty) 71′

2-2 Pozoglou 90’+5′

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του 12ου ομίλου

ΠΑΟΚ – Άλκμααρ 2-2 (37′ πεν. Λούκας, 90’+4′ Πόζογλου – 31′ Λαμ, 71′ πεν. Γκόρτερ)
Μακάμπι Χάιφα – Σαχτέρ Καραγκάντι 2-1 (76′ Γκόζλαν, 84′ Αμπουχατζίρα – 44′ πεν. Κάνας)

Η βαθμολογία

1. Άλκμααρ 12
2. ΠΑΟΚ 12
3. Μακάμπι Χάιφα 5
4. Σαχτέρ Καραγκάνι


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Κωνσταντινίδης (56’ Σκόνδρας), Στοχ (74’ Πόζογλου), Λούκας, Αθανασιάδης (64’ Νέτσιντ).

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κατσικάς, Γεωργιάδης, Βούκιτς.

Άλκμααρ (Ντικ Άντβοκαατ): Ντε Βίντερ, Ράινεν, Χαπς, Χουντ, Λαμ, Γκουντελί, Γκέρτερ, Όβερτουμ (73’ Γιόχανσον), Μπέργκινς, Λιούις (54’ Γκούντμουνσον), Άντβιτς.

Στον πάγκο: Εστέμπαν, Βάιτενς, Φαν Όβερουμ, Χέι, Σόουζα

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr