Home SPORTS NEWS Στη Μπάγερν το παγκόσμιο στέμμα (videos)

Στη Μπάγερν το παγκόσμιο στέμμα (videos)


Διαβάστε ακόμα:

Τρίτη θέση με αποβολή Ροναλντίνιο (videos)

Δεν δυσκολεύτηκε η Μπάγερν Μονάχου να νικήσει με 2-0 την Ράτζα Καζαμπλάνκα (διοργανώτρια) στο Μαρακές στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συλλόγων και έτσι να κατακτήσει το… παγκόσμιο στέμμα! Αυτό ήταν το 5ο τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για το 2013, μετά το πρωτάθλημα και κύπελλο Γερμανίας, το Τσάμπιονς Λιγκ και ευρωπαϊκό σούπερ Καπ!

Με τους Βαυαρούς να κλείνουν ιδανικά τη χρονιά. Ο μόνος τίτλος που χάθηκε είναι το γερμανικό σούπερ καπ (4-2 η Ντόρτμουντ).
Σπουδαίο επίτευγμα και από τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η Μπάγερν έφτασε για τρίτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή του κόσμου. Το 1976 και το 2001 είχαν κατακτήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο (η Μίλαν να παραμένει βέβαια η πολυνίκης με τέσσερις κούπες), τότε που η πρωταθλήτρια Ευρώπης έπαιζε έναν αγώνα με την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κατέκτησε το 8ο «μεγάλο» τρόπαιο στην καριέρα του, με δυο Τσάμπιονς Λιγκ, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, τρία Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, όσα έχουν οι Φέργκιουσον και Μπιάνκι!

Οι συνθέσεις
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ραφίνια, Λαμ, Τιάγκο, Κρόος (60′ Χάβι Μαρτίνεθ), Σακίρι (80′ Γκέτσε), Ριμπερί, Μίλερ (74′ Μάντζουκιτς)
ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ: Ασκρί, Ελ Χασεμί, Μετουαλί, Καρουσί, Ουλάι, Τσιμπί (50′ Μαντίμπε), Γκουεΐ, Γιαζούρ (77′ Σουλεϊμανί), Χαφιντί (88′ Κατσανί), Μπενλαμαλέμ, Ερακί.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr