Home SPORTS NEWS Απόδραση με Ολαϊτάν-Ιμπαγάσα!

Απόδραση με Ολαϊτάν-Ιμπαγάσα!


Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Ξάνθη σε ματς χαμηλού ρυθμού και δύο κόκκινες κάρτες για Ντε Γκμούζμαν και Χολέμπας. Γκολ και ασίστ από τον Ολαϊτάν που ήταν ο πιο ορεξάτος των πρωταθλητών.

Με πιο ορεξάτο παίκτη της ερυθρόλευκης επίθεσης και πάλι τον Ολαϊτάν, ο Ολυμπιακός πέρασε χωρίς προβλήματα από την Ξάνθη κυρίως γιατί έκανε καλή διαχείριση στο δεύτερο μέρος. Μέτριο θέαμα με τους παίκτες του Μίτσελ να πετυχαίνουν το ζητούμενο, κλειδώνοντας το ματς με τον Ιμπαγάσα στο τέλος. Αποβολές για Μπέρτο (δεύτερη κίτρινη) και Χολέμπας (απευθείας κόκκινη).

Με 4-4-1-1 άρχισε ο Ολυμπιακός απέναντι στο 4-2-3-1 της Ξάνθης. Ο χορός των φάσεων άνοιξε στο 18′ τον Ολαϊτάν να σουτάρει άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό απάντησε η Ξάνθη μετά το λάθος του Ρομπέρτο. Ο Αβράαμ έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Τριάδη. Μακράν ο πιο κινητικός παίκτης της επίθεσης των φιλοξενούμενων ο Ολαϊτάν έδωσε το προβάδισμα (24′) στους ερυθρόλευκους μετά το κόρνερ του Ντομίνγκες και την αδυναμία απομάκρυνσης του Μπέρτου. Με φάση απάντησε η Ξάνθη, αλλά η κεφαλιά του Βάλλα έγλειψε το δοκάρι του Ρομπέρτο. ‘Ένα σουτ του Τριάδη και ένα του Μανιάτη εξουδετερώθηκαν από τους δύο τερματοφύλακες για να κλείσει με το οριακό προβάδισμα των πρωταθλητών το πρώτο ημίχρονο.

Αν το πρώτο μέρος είχε κάποιες φάσεις για να σε κρατήσει …ξύπνιο, στο δεύτερο το θέαμα ήταν απογοητευτικό. Ακόμα όταν διαταράχθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες (αποβολή Ντε Γκούζμαν με δεύτερη κίτρινη στο 48′) ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει ή να φτιάξει φάσεις για το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το ματς. Αντίθετα διαχειρίστηκε καλά το ματς δίχως να κινδυνέψει μέχρι να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Χολέμπας για χτύπημα εκτός φάσης στον Μπέρτο (73′). Πάντως, ούτε μετά από αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να πάρουν τα πάνω τους. Ένα σουτ του Μάνταλου έξω από την περιοχή (87′) ήταν η πρώτη και τελευταία προσπάθεια απειλής στο δεύτερο μέρος, λίγο πριν ο Ολαϊτάν βγάλει την ασίστ στον Ιμπαγάσα για να κλειδώσει ο Αργεντινός από κοντά, σαν σε προπόνηση το ματς (89′). Οι ερυθρόλευκοι δίχως να πιάσουν καλή απόδοση πέρασαν άνετα από την Ξάνθη και διατήρησαν το +11 από τον ΠΑΟΚ.

Skoda Ξάνθη (Ράιαν Μάουρερ): Τσέμα, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας (83′ Ράνος), Βασιλακάκης, Τριάδης (61′ Σολτάνι), Μάνταλος, Κάλβο, Σολάρι (61′ Κομεσίδης).

Αναπληρωματικοί: Κυριακίδης, Μαρίν, Σουάρες, Σολτάνι, Ράνος, Χοσέμι, Κομεσίδης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (77′ Μπονγκ), Ντομίνγκες (68′ Ιμπαγάσα), Φουστέρ (86′ Εντινγκά), Ολαϊτάν.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μπονγκ, Πελέ, Τόρες, Σαβιόλα, Ιμπαγάσα, Εντινγκά.

Γκολ: -/ 24′ Ολαϊτάν

Κίτρινες κάρτες: 43′ Ντε Γκούζμαν / 38′ Φουστέρ, 79′ Μπονγκ

Κόκκινες κάρτες: 48′ Ντε Γκούζμαν (2η κίτρινη) / 73′ Χολέμπας

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

Τα πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Καλλονή-Απόλλων Σμύρνης 0-0
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 1-0

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Λεβαδειακός-Άρης 4-3
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 0-0
ΠΑΟΚ-Βέροια 4-1
Πανθρακικός-Πανιώνιος 4-1
Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο, 1 Φεβρουαριού 2014

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 15:00
Άρης-Skoda Ξάνθη 17:15
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 19:30

Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 15:00
Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης (OAKA) 17:15
Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος 17:15
Βέροια-Πανθρακικός 17:15
Πανιώνιος-Εργοτέλης 17:15
Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 19:30

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr