Home SPORTS NEWS Άλλη χρονιά, ίδια Γιουνάιτεντ! (video)

Άλλη χρονιά, ίδια Γιουνάιτεντ! (video)


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως έχει πρόβλημα στην έδρα της εφέτος. Η Τότεναμ νίκησε για δεύτερη σερί χρονιά μέσα στo «Όλντ Τράφορντ» με 2-1 αυτή τη φορά και την προσπέρασε στη βαθμολογία!

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιος Λιγκ, με τον Γουέιν Ρούνεϊ τελικά στη σύνθεσή της, «έπεσε» απότομα μετά το γκολ του Αντεμπαγιόρ από κεφαλιά στο 34’ και δεν κατάφερε να βρει επιθετικές λύσεις στη συνέχεια για να φέρει το ματς στα ίσα. Μέσα σε όλα αυτά, στο 66’ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα το οποίο σημείωσε με κεφαλιά ο Έρικσεν. Ένα λεπτό αργότερα ο Γουέλμπεκ κατάφερε να μειώσει με κοντινό σουτ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» στη συνέχεια έκλεισαν την αντίπαλο τους στην περιοχή τους αλλά έχασαν πολλές ευκαιρίες με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να αποσπάσουν ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» γνώρισαν την τέταρτη ήττα τους τη φετινή περίοδο μέσα στο- μέχρι πρότινος άτρωτο- «Θέατρο των Ονείρων», όσες δηλαδή είναι και οι νίκες τους! Από τη μεριά της, η Τότεναμ νίκησε για δεύτερη σερί χρονιά μέσα στην έδρα της Γιουνάιτεντ, προσπερνώντας την στην 6η θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ (61’ Καγκάβα), Έβανς, Βίντιτς, Εβρά, Βαλέντσια, Κάρικ (61’ Ερνάντες), Κλέβερλι (84’ Γιανγκ), Γιανουζάι, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ.

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Κίρικες, Ντόουσον, Ρόουζ, Λένον, Καπούε (64’ Μπεντάλεμπ), Ντεμπελέ, Έρικσεν, Αντεμπαγιόρ (70’ Τσαντλί), Σολδάδο (75’ Κέιν).

Δείτε το βίντεο:

Έκανε το καθήκον της η Σίτι

 

Η Σίτι πέρασε νικηφόρα από την Ουαλία και έκανε ποδαρικό με το δεξί στο 2014, επικρατώντας της Σουόνσι με 3-2.

Οι “πολίτες” ήταν καλύτεροι από τους “σκληροτράχηλους” γηπεδούχους και η ανωτερότητά του εκφράστηκε και μέσω του τελικού σκορ.

Το 1-0 έκανε ο Φερναντίνιο στο 14′ με τον Μπόνι να ισοφαρίζει από θέση οφσάιντ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο 58′ ο Γιάγια Τουρέ πέτυχε το 10ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα, βάζοντας ξανά τη Σίτι μπροστά στο σκορ, ενώ το 3-1 έκανε ο Κολάροφ στο 66′. Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε ο Μπόνι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η νίκη αυτή έφερε τη Σίτι προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο η Άρσεναλ νίκησε λίγο αργότερα την Κάρντιφ και διατήρησε την πρωτοπορία.

Δεν αφήνει την κορυφή η Άρσεναλ!
 

Η Άρσεναλ έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στη Κάρντιφ στο «Έμιρεϊτς» αλλά τελικά επικράτησε 2-0 και επέστρεψε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα δύο τέρματα των «κανονιέρηδων» πέτυχαν Μπέντνερ και Γουόλκοτ στο 88′ και το 90+2′.

Η απουσία των Οζίλ, Ράμσεϊ και Ζιρού φαίνεται πως πηρέασαν το παιχνίδι των γηπεδούχων που προσπάθησαν κυρίως με κεφαλιές να διασπάσουν την «σκληρή» άμυνα της Κάρντιφ που με αντεπιθέσεις και κάποιες στημένες φάσεις κυνήγισαν την έκπληξη.

Στο δρόμο των επιτυχιών μετά από δύο σερί ήττες επέστρεψε η Λίβερπουλ, που νίκησε 2-0 τη Χαλ στο «Άνφιλντ» για την 20η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν Άγκερ και Λουίς Σουάρεζ.

Η Έβερτον στάθηκε άτυχη στον αγώνα με τη Στόουκ στο «Μπριτάνια» και έμεινε στο 1-1. Το σκορ άνοιξε ο Ασαϊντί στο 49’ για να ισοφαρίσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Λέιτον Μπέινς στις καθυστερήσεις.

Νίκη ανάσα απέναντι στη Γουέστ Χαμ πήρε η Φούλαμ με σκορ 2-1 στο «Κρέιβεν Κότατζ» παρά το γεγονός ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Ντιαμέ στο 7′. Στο 32′ ισοφάρισε ο Σίντγουελ ενώ τα «σφυριά» έμειναν με παίκτη λιγότερο με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρος. Στο 66ο λεπτό ο Μπερμπάτοφ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του που ανέβηκε στη 16η θέση.

Η Τσέλσι μετέτρεψε τον θεωρητικά δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τη Σαουθάμπτον σε περίπατο καθώς κέρδισε 3-0 με σκόρερ τους Τόρες, Γουίλιαν και Όσκαρ. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι δύο τελευταίοι που άλλαξαν και την εικόνα της αναμέτρησης αποτέλεσαν τις αλλαγές του Μουρίνιο στο ημίχρονο.

Μπορεί στο ματς της Κρίσταλ Πάλας με τη Νόριτς να μην υπήρξε νικητής (1-1) αλλά είναι σαφές ότι οι φιλοξενούμενοι που μάλιστα έπαιζαν στο τελευταίο διάστημα και με δέκα παίκτες, είναι κερδισμένοι από το αποτέλεσμα αυτό. Tα «καναρίνια» με τον πόντο αυτό διατηρήθηκαν στο +3 από την ζώνη του υποβιβασμού ενώ η Πάλας έμεινε κάτω από αυτήν και το έργο της παραμένει ιδιαίτερα δύσκολο για την συνέχεια.

Ένα πέναλτι λίγο πριν το τέλος του αγώνα στο οποίο ευστόχησε ο Μπεραϊνιο, ήταν αυτό που έκρινε τη μάχη της Γουέστ Μπρόμιτς με τη Νιούκαστλ, χαρίζοντας τη νίκη στους γηπεδούχους, οι οποίοι για περισσότερη από μισή ώρα έπαιζαν με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Ντεμπισί .

Στοπ στο αρνητικό σερί έβαλε η Αστον Βίλα, η οποία πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί της Σάντερλαντ εκτός έδρας. Μετά από τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία, η ομάδα του Πολ Λαμπέρτ πήρε το τρίποντο με γκολ του Αγκμπονλαχόρ.

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Σουόνσι – Μάντσεστερ Σίτι 2-3 (45’+2 και 91′ Μπονί / 14′ Φερναντίνιο, 58′ Γιαγιά Τουρέ, 66′ Κολάροβ)

Άρσεναλ – Κάρντιφ 2-0 (88′ Μπέντνερ, 92′ Γουόλκοτ) [17:00]

Κρίσταλ Πάλας – Νόριτς 1-1 (44′ πέν. Πάντσεον / 39′ Μπράντλεϊ Τζόνσον)

Φούλαμ – Γουέστ Χαμ 2-1 (32′ Σίντγουελ, 66′ Μπερμπάτοφ / 7′ Ντιαμέ)

Λίβερπουλ – Χαλ 2-0 (36′ Άγκερ, 50′ Λουίς Σουάρες)

Σαουθάμπτον – Τσέλσι 0-3 (60′ Τόρες, 71′ Ουίλιαν, 82′ Οσκάρ)

Στόουκ – Έβερτον 1-1 (50′ Ασαϊντί / 92′ Μπέινς)

Σάντερλαντ – Άστον Βίλα 0-1 (15′ Αγκμπονλαχόρ)

Γουέστ Μπρομ – Νιούκαστλ 1-0 (πέν. Μπεραϊνό)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 1-2

Η βαθμολογία

1. Άρσεναλ 45

2. Μάντσεστερ Σίτι 44

3. Τσέλσι 43

4. Λίβερπουλ 39

5. Έβερτον 38

6.  Τότεναμ 37

7. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  34

8. Νιούκαστλ 33

9. Σαουθάμπτον 27

10. Χαλ 23

11. Άστον Βίλα 23

12. Στόουκ 22

13. Σουόνσι 21

14. Γουέστ Μπρομ 21

15. Νόριτς 20

16. Φούλαμ 19

17. Κάρντιφ 18

18. Κρίσταλ Πάλας 17

19. Γουέστ Χαμ 15

20. Σάντερλαντ 14

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr