Home SPORTS NEWS Έτσι «κέρδισε» τον Μήτρογλου η Φούλαμ

Έτσι «κέρδισε» τον Μήτρογλου η Φούλαμ


Η μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ έχει προκαλέσει το θαυμασμό της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης, όχι τόσο για το μεγάλο κόστος της που ξεπερνά τα 25 εκ. ευρώ συνολικά σε Ολυμπιακό και παίκτη, αλλά για το ότι ο «hot shot» Έλληνας επιθετικός επέλεξε την ομάδα του Λονδίνου για να συνεχίσει την καριέρα του.

Το ενδιαφέρον της Φούλαμ για τον Μήτρογλου κρατάει πάνω από ένα χρόνο, από τότε που στον πάγκο της ήταν ο Μάρτιν Γιόλ.

Για διάφορους λόγους, είτε γιατί δεν τον έδινε ο Ολυμπιακός, είτε γιατί δεν αποφάσιζε ο Μήτρογλου να φύγει, είτε γιατί υπήρχε ο Μπερμπάτοφ που είχε κοινά χαρακτηριστικά, η μεταγραφή δεν έγινε ούτε τον περασμένο χειμώνα, ούτε το προηγούμενο καλοκαίρι.

Η Φούλαμ, όμως, ακόμα κι΄όταν άλλαξε μάνατζερ, δεν έπαψε ποτέ να δείχνει στον Μήτρογλου πόσο τον ήθελε και τον υπολόγιζε για βασικό επιθετικό της.

Η αγγλική ομάδα είχε συχνότατη επαφή με τον παίκτη και το περιβάλλον του, ακόμα κι όταν ο Μήτρογλου «πετούσε» στα ευρωπαϊκά γήπεδα το φθινόπωρο και εκτόξευε την τιμή του, ακόμα κι όταν είχε τον τραυματισμό στο Παρίσι που τον άφησε εκτός δράσης για 1,5 μήνα.

Έχοντας σύμμαχο το δυνατό πορτοφόλι του Πακιστανού ιδιοκτήτη της, την επιρροή του Γιώργου Καραγκούνη και τη μεγάλη εμπιστοσύνη που είχε δώσει στον Μήτρογλου εδώ και καιρό να νιώθει ότι εκεί θα είναι βασιλιάς, η Φούλαμ αποφάσισε ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή.

Πλήρωσε πολλά για να κάνει δικό της τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή, αλλά εκτός από τον ίδιο τον Μήτρογλου κέρδισε τεράστια αναγνωρισιμότητα στη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα που αντιμετωπίζει τη μεταγραφή ως νίκη της μικρομεσαίας Φούλαμ έναντι των κορυφαίων αγγλικών (ιταλικών, γερμανικών) συλλόγων που ήθελαν τον παίκτη.

Ο Ολυμπιακός βάζει στο ταμείο του ένα τεράστιο για την εποχή ποσό, δίνοντας το δικαίωμα στον Μήτρογλου – από τη στιγμή που και ο ίδιος επέμεινε – να κάνει το μεγάλο άλμα για το κορυφαίο πρωτάθλημα και να ανοίξει τα φτερά του για να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr