Home SPORTS NEWS Πρόκριση για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Πρόκριση για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό


Ο Ολυμπιακός πέρασε με δεύτερη νίκη (1-0) στους 8 του Κυπέλλου, με γκολ του Σέποβιτς από ασίστ του έξοχου Ιμπαγάσα . Διαμαρτύρεται ο Αστέρας για ακυρωθέν γκολ του Ζησόπουλου.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα δεν έκανε αγγαρεία και ο Ολυμπιακός πέρασε με δεύτερη νίκη (1-0) στους 8 του Κυπέλλου, αποκλείοντας τον ανώτερό του στο σημερινό παιχνίδι Αστέρα Τρίπολης. Πρόκριση που είχε εξασφαλιστεί από το 4-0 του πρώτου αγώνα, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει στα προημιτελικά του θεσμού τον Ατρόμητο.

Οι ερυθρόλευκοι κινδύνευσαν να χάσουν για πρώτη φορά με τον Μίτσελ στον πάγκο, αλλά τελικά πάλι με τις αλλαγές του Ισπανού τεχνικού έφτασν στη νίκη και έσπασαν το φετινό αήττητο του Αστέρα στην Τρίπολη.

Το γκολ για τη νίκη του Ολυμπιακού μπήκε στο 79, όταν ο Ιμπαγάσα έκανε εξοχη ενέργεια και πάσαρε στον Σέποβιτς που στην πρώτη επαφή του με την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Αστέρας είχε καλύτερο ρυθμό σε όλο το ματς, ενώ διαμαρτύρεται για τη φάση του 43 όταν ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Ζησόπουλου.

Με πολλές αλλαγές στην 11αδα ο Ολυμπιακός έδειξε για ένα ακόμα ματς την τελευταία εβδομάδα εκτός ρυθμού, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στο γκολ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε.

Το θετικό ήταν ότι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε κι άλλη βελτίωση στο παιχνίδι του όσο περνούσε η ώρα, ενώ ο Πελέ στην πρώτη του συμμετοχή βασικός έδειξε ότι έχει ακόμα δουλειά για να προσαρμοστεί στο παιχνίδι της ομάδας του, αλλά ότι έχει δυνατότητες να καθιερωθεί. Οι περισσότεροι παίκτες πάντως του Ολυμπιακού ήταν σε κακή βραδιά.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος και στο πρώτο 45λεπτο και είχε ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα, κυρίως αυτή με τον Μουνάφο στο 32, αλλά ο Μέγιερι βγήκε γρήγορα στα πόδια του. Ο Ολυμπιακός απείλησε νωρίτερα με τον Φουστέρ, τον Τσόρι και ένα μακρινό σουτ λίγο άουτ από τον Πελέ στο 30, αλλά στη συνέχεια δεν είχε ρυθμό στην ανάπτυξή του και οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο. Ενώ διαμαρτύρονται για την ακύρωση του γκολ του Ζησόπουλου στο 43, με τον σκόρερ να φαίνεται πως καλυπτόταν από τον Σαλίνο όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο βοηθός Φραγκιαδάκης σήκωσε τη σημαία θεωρώντας ότι ο παίκτης του Αστέρα ήταν πιο μπροστά από τον αμυντικό του Ολυμπιακού. Οριακή φάση.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν ακόμα πιο ασύνδετος, ενώ την κατάσταση διόρθωσε η είσοδος του Ιμπαγάσα. Μετά από ένα δεκάλεπτο προσαρμογής, ο Αργεντινός άσος πήρε την ομάδα στις πλάτες του και γλύκανε το παιχνίδι της, ενώ έφτιαξε τη φάση του γκολ στον Σέποβιτς, με εξαιρετική απελευθέρωση από τον αντίπαλό του και τελικά πάσα στον Σέρβο, που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι αλλά με συρτό σουτ έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Εντύπωση προκάλεσε μια δυσαρέσκεια που έδειξε ο Μασάντο την ώρα της αντικατάστασής του από τον Βάις στο 66.

Ο Αστέρας είχε κάποιες ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Μέγιερι ήταν σταθερός και τα περισσότερα σουτ, κυρίως από τον Εντό, άστοχα. Στο 90 ακυρώθηκε σωστά γκολ του Αστέρα καθώς ο Χουάνμα έκανε φάουλ στον Μέγιερι προτού στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Κίτρινες: Εντό, Γκοιάν
ΑΣΤΕΡΑΣ: Γεωργακόπουλος, Λούι, Σανκαρέ (66 Γκοιάν), Κυριακόπουλος (75 Ντε Μπλάσις), Ζησόπουλος, Εντό, Σέτι, Μουνάφο, Κάφα, Ναβάρο (51 Κοντοές), Χουάνμα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο, Μπονγκ, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Εντινγκά, Πελέ, Μασάντο (66 Βάις), Φουστέρ, Ντομίνγκεζ (57 Ιμπαγάσα), Μήτρογλου (76 Σέποβιτς)

Ο Στοχ ήταν εξαιρετικός και ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει από τον Ηρακλή, ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, κέρδισε με 4-1 και προκρίθηκε στους «8» του κυπέλλου σε συνδυασμό με το 1-0 στο Καυτανζόγλειο. Δύο γκολ ο Σλοβάκος, ένα ο Αθανασιάδης, ένα ο Ολισε και ένα ο Μάρτενς (παρθενικό του) για τον ΠΑΟΚ, ενώ για τον «γηραιό» είχε ανοίξει το σκορ ο Πουρτουλίδης.

Ο Ηρακλής «πάγωσε» την Τούμπα στο 4ο λεπτό με γκολ του Πουρτουλίδη (από θέση οφσάιντ), γεγονός που αναστάτωσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Μετά την πάροδο του πρώτου 20λέπτου όμως οι γηπεδούχοι έδειξαν να συνέρχονται και παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες (λόγω τραυματισμού του Βίτορ και μέχρι να αντικατασταθεί από τον Κατσουράνη) κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ σε δύο λεπτά και να πάρουν το προβάδισμα. Το 1-1 έκανε ο Αθανασιάδης με κοντινό πλασέ μετά από ασταθή απόκρουση του Κηπουρού σε σουτ του Κάτσε, ενώ το 2-1 έκανε ο Στοχ με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από λάθος της άμυνας του Ηρακλή.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε με το 2-1 να παραμένει μετά το πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ (αρνητικός πρωταγωνιστής ο Τζαβέλλας) και προσπάθησε να απειλήσει. Εν τέλει ο ΠΑΟΚ επιθετικά βρήκε και πάλι λύσεις, με τον Στοχ να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ομάδας. Στο 55′ ο Σλοβάκος βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, μετά από ασίστ του Αθανασιάδη, και έκανε το 3-1. Ο Ηρακλής δεν πτοήθηκε και δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες, χωρίς να καταφέρει να μειώσει. Το 4-1 έγινε στο 81′ από τον Ολίσε, ο οποίος τροφοδοτήθηκε άψογα από τον Στοχ, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο νεοαποκτηθείς Μάρτενς μετά από ασίστ του Ολίσε.

Στον επόμενο γύρο (προημιτελικά) ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Βιτόρ (21′ Κατσουράνης), Τζαβέλλας, Λίνο, Μαντούρο, Μάρτενς, Κάτσε, Στοχ, Λούκας (78′ Νίνης), Αθανασιάδης (68′ Ολίσε).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κηπουρός, Ιντζόγλου, Παπαστεριανός, Βίτορ, Κοντοδήμος, Μπάμπα, Πουρτουλίδης, Ονουάτσι (46′ Ματσούκας), Τάι (46′ Σιατραβάνης), Τσιλιανίδης (72′ Χιονίδης), Ζάχoρα.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr