Home SPORTS NEWS Άνετος και θεαματικός!

Άνετος και θεαματικός!


Ο Παναθηναϊκός με τρία θεαματικά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα κενά στην άμυνα της Βέροιας και πέρασε άνετα από την Ημαθία με 3-1. Κλωναρίδης, Ατζαγκούν και Μπεργκ οι σκόρερς.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ελέγξει τον πολύ γρήγορο ρυθμό που είχε το παιχνίδι στην αρχή και εν τέλει να περάσει άνετα από την πρωτεύουσα της Ημαθίας με 3-1. Οι πράσινοι πανηγύρισαν την πέμπτη εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα απέναντι στην Βέροια, η οποία είχε κακή προσέγγιση του ματς σε τακτικό επίπεδο.

Στον δαιμονισμένο ρυθμό που έδωσε η …αγριεμένη προσέγγιση του ματς από πλευρας γηπεδούχων(4-3-3) χόρεψε ο Παναθηναϊκός (4-4-2) και μάλιστα νωρίς κατάφερε να αιφνιδιάσει την «ντάμα» του. Μετά από 2 λεπτά δράσης ο Κουτρουμπής πέρασε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Μπεργκ και αυτός με τη μία γύρισε στον Κλωναρίδη για ένα πολύ ωραίο ομαδικό γκολ.

Οι πράσινοι βρέθηκαν νωρίς στη θέση του οδηγού αλλά οι γηπεδούχοι έμοιαζαν αποφασισμένοι. Μετά από 10 λεπτά αγώνα βρήκαν την ισοφάριση με πέναλτι. Ο Καπίνο αφού πρώτα απέκρουσε το σουτ του Μπεν βγήκε αδικαιολόγητα πλάγια για να καλύψει την κίνηση του Βέρτζου και τον ανέτρεψε με τα χέρια. Πέναλτι και ο Μπεν δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη νικώντας από την άσπρη βούλα τον Καπίνο.

Στο πεντάλεπτο που ακολούθησε η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, ο ρυθμός παρέμεινε σε εξωπραγματικά επίπεδα για Σούπερ Λιγκ, ωστόσο η Βέροια οπισθοχώρησε. Το κακό δεν ήταν ότι και οι 10 περίμεναν τον Παναθηναϊκό, αλλά το γεγονός ότι για ένα 20λεπτο οι πράσινοι κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι την μπάλα δίχως ίχνος πίεσης. Κακή προσέγγιση του ματς από τους γηπεδούχους.

Ήταν θέμα χρόνου να εκμεταλλευτούν αυτή την αδυναμία οι πράσινοι και το έκαναν με ένα εξίσου (με το πρώτο) θεαματικό γκολ. Βαθιά μπαλιά του Νάνο ο Μπεργκ κατέβασε με το κεφάλι για τον επερχόμενο Ατζαγκούν, ο οποίος νίκησε στην κίνηση τον Καντιμοίρη. Απόλυτα δίκαια ο Παναθηναϊκός έβαλε τις βάσεις της νίκης από το πρώτο μέρος.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός έδειξε να επαναπαύεται στα κεκτημένα κάτι που έχει πληρώσει αρκετές φορές εφέτος, όμως αυτό δεν κράτησε πολύ. Τα κενά στην άμυνα της Βέροιας παρέμεναν και οι πράσινοι άδραξαν άλλη μια ευκαιρία.

Ο Νάνο πέρασε για τον Μπεργκ ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος τον Καντιμοίρη για το 3-1. Το γκολ καθάρισε εν πολλοίς το τοπίο όσον αφορά τον τελικό νικητή. Η Βέροια δεν είχε δυνάμεις να αντιδράσει οι πράσινοι πανηγύρισαν την πέμπτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Τράπ, Βέρτζος, Γεωργιάδης, Αποστολόπουλος (62′ Καλτσάς), Μπάρμπας, Όστοιτς, Ζεζίνιο (62′ Γκονζάλβες), Μπαργκάν (80′ Κομόλοφ), Μπεν.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν (67′ Μπαϊράμι), Κλωναρίδης (77′ Καρέλης), Μπεργκ (88′ Δώνης).

Γκολ: 10′ Μπεν/2′ Κλωναρίδης, 34′ Ατζαγκούν, 68′ Μπεργκ

Κίτρινες κάρτες: 52′ Μπάρμπας, 80′ Καλτσάς/10′ Καπίνο, 39′ Μπεργκ, 58′ Κλωναρίδης

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

Τα πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – Π.Α.Ο.Κ. 2-0

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

ΑΡΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 0-0
ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-2
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 2-2
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 1-2
ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – Ο.Φ.Η. 19:30 NS1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 15:00 NS2 (OAKA)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 17:15 NS1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 19:30 NS2

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 15:00 NS2
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – Ο.Φ.Η. 17:15 NS7
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 17:15 NS4
Π.Α.Ο.Κ. – ΒΕΡΟΙΑ 17:15 NS2
SKODA ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:30 NS1

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:30 NS1

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr