Home SPORTS NEWS Έκανε… πλάκα και πάει στους «8» (Video)

Έκανε… πλάκα και πάει στους «8» (Video)


Η Ντόρτμουντ έκανε ότι ήθελε στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στην ανήμπορη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα Ζενίτ και με πειστική εμφάνιση και σκορ 4-2 σκέφτεται ήδη τα προημιτελικά του Champions League.

Η Ντόρτμουντ έκανε ότι ήθελε στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στην ανήμπορη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα Ζενίτ και με πειστική εμφάνιση και σκορ 4-2 σκέφτεται ήδη τα προημιτελικά του Champions League

Επίδειξη ισχύος έκανε στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο βασικό και αναντικατάστατο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρηση με τη Ζενίτ και απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στους “8” του Champions League.

Με το “καλησπέρα” στο ματς οι Γερμανοί πέτυχαν… δύο γκολ. Μόλις στο 4′ ο Μικιταριάν πήρε την μπάλα μετά από την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ρόις και με σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίκτυα του Γιούρι Λοντίγκιν. Πριν καλά καταλάβουν τι… τους χτύπησε, οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι μάζεψαν για δεύτερη φορά την μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Μόλις ένα λεπτό μετά από το γκολ του Μικιταριάν, ο Μάρκο Ρόις από δημιουργός “ντύθηκε” σκόρερ και έδωσε “αέρα” δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Μπορούσια έφτασε πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ όμως, η μπάλα μετά από το σουτ του Ρόις πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας της Ζενίτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ζενίτ προσπάθησε να διορθώσει την κάκιστη αγωνιστική εικόνα της και στο 57′ κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Ντόρτμουντ, ο Ροντόν σούταρε στο δοκάρι του Βάιντεφελερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Σατόφ με κοντινό σουτ μείωσε σε 2-1.

Η χαρά όμως των γηπεδούχων κράτησε μόλις για τέσσερα λεπτά αφού στο 61′ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βρήκε δίκτυα και έδωσε ξανά προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Το ματς πήρε ξανά “φωτιά” στο 69′ όταν η Ζενίτ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Χουλκ μειώνοντας σε 3-2.

Κι εκεί που οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι πίστεψαν ότι μπορούσαν να αποσπάσουν έστω την ισοπαλία ενόψει και της ρεβάνς στη Βεστφαλία ο Λεβαντόφσκι τους “σκότωσε” για δεύτερη φορά. Ο Πολωνός επιθετικός νίκησε από κοντά τον Λοντίγκιν και διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για την Μπορούσια.

Οι συνθέσεις:

Ζενίτ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Λοντίγκιν, Ανιουκόφ (84’ Σμολνίκοφ), Κρισίτο, Λουίς Νέτο, Λόμπαρτς, Βίτσελ, Φαϊζουλίν (84’ Κερζακόφ), Σατόφ, Αρσάβιν (15΄ Τίμοστσουκ), Χουλκ, Ροντόν

Στον πάγκο έμειναν: Μαλαφέεφ, Χούμποτσαν, Λούκοβιτς, Ζιριανόφ

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Φρίντριχ, Παπασταθόπουλος, Σμέλτζερ, Σαχίν, Κελ, Γκροσκρόιτς (90’ Ντουρμ), Ρόις (85’ Χόφμαν), Μικχταριάν (70’ Ομπαμεγιάνγκ), Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο έμειναν: Λάνγκερακ, Σαρ, Γιόγιτς, Σίμπερ

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr