Home SPORTS NEWS Δεν χρειάστηκε περισσότερο! (Videos)

Δεν χρειάστηκε περισσότερο! (Videos)


Η Μπαρτσελόνα έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κλειδώσει την πρόκριση από το πρώτο ματς, καθώς η Σίτι την σεβάστηκε περισσότερο από όσο έπρεπε και το πλήρωσε με ήττα 2-0

Κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα και χωρίς να ιδρώσει πολύ η Μπαρτσελόνα πέρασε εύκολο βράδυ στο Ετιχάντ καθαρίζοντας την Σίτι από το πρώτο ματς. Στο 53′ έγινε η φάση του αγώνα με τον Μέσι να κερδίζει πέναλτι και την αποβολή του Ντεμικέλις που ουσιαστικά τελείωσε τα όνειρα της Σίτι για πρόκριση. Κατώτερη των περιστάσεων οι Πολίτες σεβάστηκαν περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε την μεγάλη αντίπαλό τους.

Η κρισιμότητα του ματς δεν άφησε πολλά περιθώρια για μεγάλα ρίσκα στο πρώτο μέρος. Διστακτική η Σίτι, στην προσφιλή της συνήθεια να κρατάει μπάλα και να αλλάζει πάσες έμεινε η Μπάρτσα γεγονός που αποτυπώθηκε και στην κατοχή με ένα ποσοστό που άγγιξε το 70-30% υπέρ της. Όποτε υπήρχε υποψία φάσης για τους Μπλαουγκράνα η άμυνα της Σίτι έκλεινε καλά με όπλο τα πολλά πρόσωπα, ψάχνοντας σε κάθε ευκαιρία την αντεπίθεση με τον Νεγρέδο (κυρίως) να δίνει πολλές μάχες με τα αντίπαλα στόπερ. Δύο φορές η μπάλα πήγε να ζωντανέψει στα χέρια του Βαλντές που δεν έκανε και το καλύτερό του βράδυ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, η πιο αξιόλογη φάση της Σίτι και του ματς ήρθε από τον Νεγρέδο με το πλασέ του Ισπανού να κινείται παράλληλα με την εστία στο 19′. Κατά τ’ άλλα αρκετά χαμηλός ρυμός λαμβάνοντας υπόψιν τα ρόστερ και το όνομα των αντιπάλων, σε ένα ματς που κυριάρχησε η τακτική.

Μπήκε λίγο πιο δυνατά η Σίτι στο δεύτερο, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να αλλάξει πολλά στην ήδη «φοβισμένη» εικόνα της. Η φάση που έκρινε το ματς ήρθε στο 53′ με τον Μέσι να φεύγει στην πλάτη άμυνας της Σίτι και τον Ντεμικέλις να τον ανατρέπει. Καμία αμφιβολία για την κόκκινη κάρτα, ωστόσο στο ριπλέι φαίνεται ότι η ανατροπή είναι οριακά εκτός περιοχής. Ο Μέσι δεν συγχώρεσε από τα 11 βήματα και η Μπάρτσα μπήκε για τα καλά στη θέση του οδηγού. Από εκεί και μετά η Σίτι είχε αν ανέβει βουνό. Απέιλησε μόνο στο 77′ με το δυνατό του Σίλβα το οποίο μπλόκαρε ο Βαλντές. Κατα τ’ άλλα το σχεδόν ανιαρό τέμπο συνεχίστηκε. Στο 81′ η Μπαρτσελόνα σημείωσε γκολ το οποίο κακώς δεν μέτρησε ως οφ σάιντ, καθώς στην αργή κίνηση φαίνεται ότι ο Φάμπρεγκας καλύπτεται. Όπως και να χει οι Καταλανοί έβαλαν και το δεύτερο με τον Ντάνι Άλβες στην λήξη του ματς και απέδρασαν με μεγάλη νίκη από το Ετιχάντ. Κατώτερη των περιστάσεων η Σίτι σε ακόμα ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ματς, η εμπειρία της Μπάρτσα έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Χεσούς Νάβας (58′ Νασρί), Κολάροβ (58′ Λέσκοτ), Νταβίντ Σίλβα, Νεγκρέδο (74′ Τζέκο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Αλέξις Σάντσες (74′ Νεϊμάρ), Φάμπρεγκας (86′ Σέρτζι Ρομπέρτο), Μέσι.

0-1 Messi(Penalty) 54′

0-2 Daniel Alves 90′

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr