Home SPORTS NEWS Με καλάθι του Γιουλ το “σήκωσε” η Ρεάλ! (video)

Με καλάθι του Γιουλ το “σήκωσε” η Ρεάλ! (video)


Η Μπαρτσελόνα έπειτα από γκολ φάουλ του Μπραντ Όλεσον είχε πάρει προβάδισμα με 76-75, αλλά ο Σερχιο Γιουλ λίγο πριν την εκπνοή ευστόχησε σε δίποντο και χάρισε το Κύπελλο του Copa del Rey στην Ρεάλ με 76-77! Aυτό ήταν το 24ο Κύπελλο στην ιστορία της για την Ρεάλ!

O τελικός ήταν συγκλονιστικός καθόλη την διάρκειά του, μιας και Ρεάλ και Μπαρτσελόνα προσέφεραν θέαμα, αγωνία και μπάσκετ που απολαμβάνεις να βλέπεις. Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι από την αρχή της μέχρι και το τέλος της. Η Μπαρτσελόνα είχε κάποια επιθετικά ξεσπάσματα που της έδιναν την ευκαιρία να προηγηθεί, αλλά το προβάδισμα της ήταν μικρό. Η Ρέαλ αντέδρασε κυρίως στην τρίτη περίοδο, με τον Ρούντι Φερνάντεθ να παίρνει το όπλο του και να οδηγεί επιθετικά την ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Λίγο πριν από το φινάλε, ο Μπραντ Όλεσον έβαλε το καλάθι και κέρδισε και το φάουλ από τον Γιάννη Μπουρούση και έτσι η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα με 76-75. Όμως η Ρεάλ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, και ο Σέρχιο Γιουλ πήρε την ευθύνη ευστόχησε σε δίποντο και έγραψε το τελικό 76-77 υπέρ της “βασίλισσας”, ένα δευτερόλεπτο πριν από το συγκλονιστικό φινάλε!

Έτσι η Ρεάλ πανηγύρισε την κατάκτηση του Copa del Rey, του 24ου στην ιστορία της και πλέον είναι η πολυνίκης του θεσμού, μιας και η Μπαρτσελόνα έμεινε στα 23 τρόπαια. Αυτό είναι το δεύτερο τρόπαιο που σηκώνει τη φετινή σεζόν η Ρεάλ, μιας και οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο είχαν “σηκώσει” και το Super Copa.

Πρώτος σκόρερ για την Ρεάλ ήταν ο Ρούντι Φερνάντεθ με 19 πόντους και τον ακολούθησε ο Νίκολα Μίροτιτς με 17 πόντους. Από την Μπαρτσελόνα ξεχώρισε ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 42-38, 59-60, 76-77
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Χουέρτας 15 (8 ασ.), Ναβάρο 5, Όλεσον 11, Παπανικολάου 2, Ντόρσεϊ 7, Λόρμπεκ 8, Νάχμπαρ 7, Τόμιτς 14 (9 ριμπ.), Σάδα, Αμπρίνες 7, Τοντόροβιτς, Πούλεν
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ροντρίγκεθ 8, Γιούλ 9, Κάρολ 2, Φερνάντεθ 19 (3 ριμπ., 3 ασ.), Ντάρντεν 2, Ρέγες 9 (6 ριμπ.), Μίροτιτς 17 (11 ριμπ.), Μπουρούσης 2 (6 ριμπ.), Σλότερ 4, Ντρέιπερ 5, Ντίεθ, Μεχρί

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr