Home SPORTS NEWS Ο Θρύλος των ονείρων! (Video)

Ο Θρύλος των ονείρων! (Video)


Μία ομάδα υπήρχε στο Φάληρο… Ο Ολυμπιακος κατατρόπωσε τους πολυδιαφημισμένους αστέρες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με τα γκολ των Ντομίνγκες και Κάμπελ  (2-0) έβαλε γερά θεμέλια πρόκρισης!

Ο ένας πυραυλοκίνητος η άλλη ντίβα στο περπατητό, ε, λογικό ήταν να την ρίξει! Ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα σωστά τακτικά και ήταν αυτός το φόβητρο απέναντι σε μία ομάδα που τελικώς ή υποτίμησε το ματς ή απλά αυτές είναι οι δυνατότητές της εφέτος. Όπως και να χει το φωτεινό ταμπλό στο Φάληρο έγραψε 2-0. Ένα πανάξιο προβάδισμα πρόκρισης (στους “8”) για τους καμικάζι του Μίτσελ στο τρελό πάρτι του Ολυμπιακού που άφησε …πνευμόνια στο γήπεδο και πήρε σαν αντάλλαγμα μία μαγική βραδιά που θα μνημονεύεται για καιρό. Ντομίνγκες και Κάμπελ εκτέλεσαν την Γιουνάιτεντ, Μανωλάς και Μαρκάνο έκαναν το παιχνίδι της ζωής τους, ενώ όσοι έπαιξαν πραγματοποίησαν εμφάνιση για μεταγραφή. Δεν έχει πολλούς τέτοιους εφέτος, σαν κι αυτούς με τις κόκκινες φανέλες η Μάντσεστερ…

Περισσότερο ειδυλλιακή εξέλιξη δεν μπορούσε να φανταστεί και πιο αυθάδης οπαδός του Ολυμπιακού για τα πρώτα 45 λεπτά. Αυτοί με τα κόκκινα είχαν στριμώξει στα σκοινιά τους κόκκινους διαβόλους (με τα μπλε για τις ανάγκες του παιχνιδιού), ο Μίτσελ έπαιρνε την ταυτότητα του Μόγιες (και δεν είναι ο μόνος εφέτος) και το φωτεινό ταμπλό έγραφε 1-0. Για να φτάσουμε μέχρι εκεί έπρεπε το κόκκινο 4-2-3-1 να νικήσει το αντίπαλο 4-4-1-1 και κάποια όχι και τόσο αμελητέα πρόσωπα. Μα τι ύβρις! Κι όμως Ρούνεϊ Φαν και Πέρσι νικήθηκαν κατά κράτος από την άμυνα του Ολυμπιακού. Αρχικά οι ερυθρόελυκοι πίεσαν στα ¾ του γηπέδου και προσπάθησαν να δημιουργήσουν μίνι τρικυμίες στην άμυνα της Γιουνάιτεντ. Η φάση του Τσόρι στο 8′ θα έμοιαζε συλλεκτική αν είχε καταλήξει σε τέρμα. Σαράντα μέτρα με την μπάλα διένυσε ο Αργεντινός για να μην δώσει στον αμαρκάριστο Μανιάτη και τελικά να τον προάβει τελευτία στιγμή ο Φέρντιναντ. Από το 10′ και μετά η Γιουνάιτεντ πήρε την κατοχή της μπάλας για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το προφανές. Ότι δεν είναι δα και κάνα θεριό αγωνιστικά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκλεισαν όλους του χώρους και σε πολλές στιγμές η μόνη επιλογή ήταν να επιχειρήσουν μπαλιές προς τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι στην πλάτη άμυνας. Πολύ κίνηση και από τους δύο αλλά εμφάνιση αρχοντική από Μανωλά και Μαρκάνο τους έκοψαν τον βήχα. Μέχρι το γκολ ο Ολυμπιακός είχε δύο τρία μακρινά σουτ με Μανιάτη και Χολέμπας, ενώ το καλύτερο ήταν αυτό του Πέρες στο πλαϊνό δίχτυ του Ντε Χία. Ήταν προφανώς εντολή από τον πάγκο να σουτάρουν πολύ. Αυτό έκανε ο Μανιάτης στο 38′ γ ανα βάλει το τακουνάκι ο Ντομίνγκες και να βάλει φωτιά στο Καραϊσκάκη. Άμεση ήταν η αντίδραση της Γιουνάιτεντ και στο σημείο που ο Ολυμπιακός έπρεπε να κρατήσει έκανε την μοναδική αξιόλογη φάση. Το φάουλ του Ρούνεϊ έδιωξε ριψοκίνδυνα ο Μανωλάς σε κόρνερ. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός με την αξία του είχε βάλει το ματς στην τροχιά που ήθελε αυτός. Η Γιουνάιτεντ θα έψαχνε την αντίδραση…

Εις μάτην όμως… Πρώτοι στην μπάλα συνέχισαν να βγαίνουν οι παίκτες του Μίτσελ, να κερδίζουν όλες τις μονομαχίες και το μόνο που να κερδίζει η Γιουνάιτεντ να είναι …πλάγια άουτ. Στο περπατητό δφεν κέρδισε κανείς, πολλώ δε μάλλον σε αναμέτρηση για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι πως χάλασε κανέναν από τους 33000 που βρέθηκαν στο Φάληρο… Το αντίθετο….

Ο Ντομίνγκες λοιπόν, συνεπικουρούμενος από τα υπερπολύτιμα τρεξίματα των Πέρες Κάμπελ, αλλά και Μανιάτη Εντιγνκά (που δεν άφηναν ούτε κουνούπι να περάσει ανασταλτικά), έβγαζε στην κόντρα τους ερυθρόλευκους με καλές προϋποθέσεις. Στην τρίτη-τέταρτη φορά που επαναλήφθηκε αυτό το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο έγινε το μαγικό γκολ! Ο Κάμπελ σήκωσε το κεφάλι και ε΄χιε όλο το χρόνο να σημαδέψει την γωνία του Ντε Χία για να τον νικήσει. Μήνυμα πρόκρισης; Ίσως… Υπήρχαν όμως πολλά λεπτά ακόμα στο ματς και ο ολυμπιακός δεν έπρεπε με την καμία να δεχθεί γκολ. Όσο και να μοιάζει περίεργο σας το αποτυπώνουμε στο κείμενο γιατί το είδαμε με τα μάτια μας. Ήταν (εκ του αποτελέσματος) το πιο εύκολα διαχειρίσιμο προβάδισμα που έχει πάρει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα. Ο τσαμπουκάς (αν υπήρχε ποτέ τέτοιος) των διαβόλων είχε σπάσει και στο περπατητό απέναντι σε παίκτες που γυάλιζε το μάτι τους προσπάθησε για το γκολ που γι αυτούς θα ήταν χρυσάφι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων έλαβε χώρα στο 83ο λεπτό του αγώνα. Ο Φαν Φαν Πέρσι σούταρε άουτ, το Καραϊσκάκη ξεφύσηξε (γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια του) και είχε την ψυχραιμία να …τραγουδήσει συνθήματα για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έτσι εύκολα, έτσι απλά ο ολυμπιακός είχε ρίξει στο καναβάτσο με 2 …ντιρέκτ μία πολύ μεγάλη ομάδα.

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr