Home SPORTS NEWS Φοβού τον Ζερβίνιο! (video)

Φοβού τον Ζερβίνιο! (video)


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζερβίνιο που σημείωσε δύο τέρματα, η Ρόμα επικράτησε 3-2 της Νάπολι στο «Ολίμπικο» και πήρε έστω και μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς για την πρόκριση στον τελικό του ιταλικού Κυπέλλου.

Σε ένα ματς που είχε αρκετή δόση πάθους, δύναμης, τακτικής αλλά και τέσσερα γκολ, οι «τζιαλορόσι» έκαναν τα εύκολα δύσκολα αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν μία σημαντική νίκη. Στο 13′ ο Τότι έβγαλε πολύ όμορφη πάσα για τον Ζερβίνιο και αυτός πέρασε στο σπριντ τον πιο αργό Αλμπιόλ, τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Ρέινα και έκανε έτσι το 1-0! Για την Νάπολι που δεν είχε και την καλύτερη ψυχολογία μιας και ερχόταν από την 3άρα από την Αταλάντα πριν λίγες μέρες, αυτή η εξέλιξη ήταν ό,τι χειρότερο καθώς οι παίκτες της δεν είχαν καθαρό μυαλό όταν πλησίαζαν την αντίπαλη περιοχή. Ο Μπενίτεθ προχώρησε και σε αναγκαστική αλλαγή στο 24′ καθώς ο Ρεβεγιέρ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Γκουλάμ. Στο 32′ ήρθε το 2-0 για τους Ρωμαίους με το τρομερό μακρινό σουτ του Στρόοτμαν! Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, μάλιστα, οι «τζιαλορόσι»2 θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα τριών τερμάτων αλλά ο Μαϊκόν -μετά την κούρσα του Ζερβίνιο από δεξιά και το γύρισμα- έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το δεύτερο μέρος πάντως ανήκε στη Νάπολι, καθώς στο 47′ ο Ντε Σάνκτις με τραγικό λάθος, στο γύρισμα του Ιγκουαΐν, χάρισε στους φιλοξενούμενους το 2-1. Στο 70′ ο Μάρτενς που είχε πρόσφατα περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι μπήκε στην περιοχή της Ρόμα και νίκησε τον Ντε Σάνκτις για την ισοφάριση! Οι «παρτενοπέι» έφτασαν κοντά σε μία πολύ μεγάλη ανατροπή αλλά στο 87′ ο Ζερβίνιο βρήκε χώρο και μετά την πάσα του Φλορέντσι βρέθηκε σε άδειο χώρο και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 3-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν, Μπενάτια, Καστάν, Τοροσίδης, Ναϊνγκολάν (59′ Πιάνιτς), Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Λιάγιτς (72′ Φλορέντσι), Τότι (65′ Ντέστρο), Ζερβίνιο.

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Μάτζιο, Φερνάντες, Αλμπιόλ, Ρεβεγιέρ (24′ Γκουλάμ), Ινλέρ, Ζορζίνιο, Ινσίνιε, Χάμσικ (65′ Μέρτενς), Καγιεχόν, Ιγκουαΐν (84′ Μπεχράμι).

Αναλυτικά στα πρώτα ματς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας έχουμε:

Τρίτη
Ουντινέζε – Φιορεντίνα 2-1 (36′ Ντι Νατάλε, 81′ Μουριέλ / 44′ ΧΜ Βάργκας)

Τετάρτη
Ρόμα – Νάπολι 3-2 (13′ και 88′ Ζερβινιό, 32′ Στρόουτμαν / 47′ αυτ. Ντε Σάνκτις, 70′ Μέρτενς)

*οι ρεβάνς είναι σε μία εβδομάδα

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr