Home SPORTS NEWS «Διπλά» πρόκριση για Φιορεντίνα, Βαλένθια (Videos)

«Διπλά» πρόκριση για Φιορεντίνα, Βαλένθια (Videos)


Φιορεντίνα και Βαλένθια πέτυχαν εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Έσμπιεργκ και Ντιναμό Κιέβου (φιλοξένησε την… αντίπαλό της στην Λευκωσία της Κύπρου) με 3-1 και 2-0 στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, και έτσι πήραν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τους «16»! Η Γιουβέντους πέτυχε… καθαρό 2-0 κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, βήμα πρόκρισης από Αλκμάαρ, προβάδισμα για Ντνιέπρ, 1-0 την Τότεναμ, 0-0 η Λυών εκτός με τη Τσερνομόρετς!

Στο Έσμπιεργκ είχαμε τρία γκολ πρώτο 15λεπτο, ενώ όλα τα τέρματα μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο. Η Φιορεντίνα προηγήθηκε μόλις στο 9’ με τον Μάτρι, ενώ η γηπεδούχος απάντησε… άμεσα, καθώς ο Πούσιτς στο 10’ από κοντά, μετά από σέντρα και διώξιμο… σημάδεψε με το αριστερό και εξωτερικό τη γωνία. Ο Ίλισιτς έβαλε ξανά μπροστά τους «βιόλα» στο 15’, ενώ το τελικό 3-1 υπέρ της ιταλικής ομάδας διαμόρφωσε ο Ακουΐλάνι με πέναλτι…

Το ματς της Ντιναμό Κιέβου με την Βαλένθια έγινε στη Λευκωσία, λόγω των τραγικών γεγονότων στην Ουκρανία. Οι «νυχτερίδες»… χτύπησαν με δυο γκολ στο τέλος. Συγκεκριμένα ο Βάρκας έκανε το 1-0 στο 79’, ενώ ο Φεγκούλι πέτυχε ένα πολύ σημαντικό τέρμα στο 90’+1!

Με γκολ στο 90’+4 από τον Πογκμπά, η Γιουβέντους επικράτησε 2-0 της Τραμπζονσπόρ στο Τορίνο, εκεί όπου θα γίνει ο τελικός της διοργάνωσης. Είχε πετύχει το 1-0 ο Οσβάλντο στο 15’!

Η Ντνιέπρ κατάφερε και νίκησε στην Ουκρανία με 1-0 την Τότεναμ 1-0 και οι δυο ομάδες θα… λύσουν τις διαφορές τους στο Λονδίνο. Το γκολ σημείωσε ο Κονοπλιάνκα στο 81’ με πέναλτι!

Σημαντική νίκη, με γκολ στο 89’ από τον Βιργκέβερ, που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης, πέτυχε η Αλκμάαρ στην Τσεχία απέναντι στην Λίμπερετς.

Η Λυών έμεινε… όρθια στην Ουκρανία με την Τσερνομόρετς, καθώς στον αγώνα δεν είχαμε γκολ (0-0).

Σε κακό αγωνιστικό χώρο στην Ρωσία, Ανζί και Γκενκ δεν κατάφεραν να σκοράρουν (0-0). Στο 89’ για την γηπεδούχο αποβλήθηκε ο Μαξίμοφ με απευθείας κόκκινη κάρτα, λόγω σκληρού μαρκαρίσματος σε αντίπαλό του!

Αναλυτικά στα πρώτα ματς που έχουν λήξει για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ έχουμε:
Ανζί-Γκενκ 0-0
****Αποβλήθηκε για την γηπεδούχο στο 89’ με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μαξίμοφ…
Ντιναμό Κιέβου-Βαλένθια 0-2 (79’ Βάργκας, 90’+1’ Φεγκούλι)
Λίμπερετς-Άλκμααρ 0-1 (89’ Βιργκέβερ)
Τσερνομόρετς-Λιόν 0-0
Ντνιέπρ-Τότεναμ 1-0 (81’ πεν. Κονοπλιάνκα)
Γιουβέντους-Τραμπζονσπόρ 2-0 (15’ Οσβάλντο, 90’+4’ Πογκμπά)
Έσμπιεργκ-Φιορεντίνα 1-3 (10’ Πούσιτς/9’ Μάτρι, 15’ Ίλισιτς, 38’ πεν. Ακουιλάνι)

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr