Home SPORTS NEWS Η Λεβερκούζεν… απειλεί την «πλούσια» Παρί

Η Λεβερκούζεν… απειλεί την «πλούσια» Παρί


Λεβερκούζεν και Παρί Σεν Ζερμέν θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη «Μπάι Αρίνα» την Τρίτη στο πλαίσιο των πρώτων αναμετρήσεων για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ…

Η γερμανική ομάδα βγήκε 2η στον 1ο όμιλο με 3-1-2 (τέρματα 9-10). Είναι 2η στη μπουντεσλίγκα (14-1-6), αλλά τελευταία έχει προβλήματα. Προέρχεται από δύο αποτυχίες στην έδρα της, αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Καϊζερσλάουτερν και ήττα με 2-1 από τη Σάλκε. Ο Σάμι Χίπια δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ντερντιγιόκ και Κρούζε, καθώς και τον τιμωρημένο Τσαν. «Δεν είμαστε το φαβορί, αλλά θα παλέψουμε για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Πρέπει να παίξουμε στα όριά μας και να τα δώσουμε όλα», υπογράμμισε ο Σάμι Χίπια! Ο Ρολφς δεν έκρυψε πως περιμένει για έναν ακόμα αγώνα «καυτή» ατμόσφαιρα…

Η Παρί μετά το 3-0 επί της Βαλενσιέν την Παρασκευή παραμένει πρωτοπόρος στο Σαμπιονά και στο +5 από τη Μονακό. Ήταν 1η στον 3ο όμιλο (4-1-1), παίζει τελικό στο Λιγκ Καπ, αποκλείστηκε στο Κύπελλο! Ο τεχνικός των πρωταθλητών Γαλλίας Λοράν Μπλαν δεν υπολογίζει στους Καβάνι, Ζαλέ και Καμαρά. Στη θέση του Καβάνι αναμένεται να παίξει ο Λούκας! Ο Ουρουγουανός επιθετικός, λογικά, θα είναι έτοιμος για τη ρεβάνς… «Να είμαστε αποτελεσματικοί», ήταν η ατάκα του Λοράν Μπλαν στη συνέντευξη Τύπου, «θα προσπαθησουμε για το καλύερο δυνατό αποτέλεσμα, έχοντας και τη ρεβάνς στην έδρα μας», ανέφερε ο Μάρκο Βεράτι.

Αυτός είναι ο πρώτος επίσημος στην ιστορία των δύο ομάδων. Η Λεβερκούζεν μετρά τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από τη Γαλλία, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία σε έξι επισκέψεις στη Γερμανία.
Η Λεβερκούζεν μετρά τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από τη Γαλλία, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία σε έξι επισκέψεις στη Γερμανία.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ούγγρος Βίκτορ Κασάι.
Η ρεβάνς θα γίνει στις 12 Μαρτίου στο «Παρκ ντε Πρενς».

Πιθανές συνθέσεις:
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (4-3-3): Λένο, Χίλμπερτ, Τοπρακ, Σπάχιτς, Μπόσνιακ, Μπέντερ, Ρίναρτζ, Ρολφς, Σαμ, Κίσλινγκ, Κάστρο.
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (4-3-3): Σιριγκού, Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Φαν ντερ Βιλ, Ματουΐντί, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Λαβέτσι, Λούκας Μόουρα, Ιμπραΐμοβιτς!

Ο Τιάγκο Σίλβα στις δηλώσεις που έκανε στάθηκε στην απουσία του Έντινσον Καβάνι. «Η απουσία του είναι βαριά, επειδή ο Καβάνι δεν είναι σαν τους άλλους παίκτες. Δουλεύει σκληρά κι ανήκει στο κλειστό γκρουπ επιθετικών παικτών, οι οποίοι προσφέρουν και στην άμυνα. Τρέχει πολύ και βοηθά την ομάδα να είναι συμπαγής στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να στηρίξουμε, όσο πολύτιμος κι αν είναι, τους παίκτες που μπορούν να παίξουν στη θέση του όπως είναι ο Μενέζ και ο Λούκας Μόουρα», είπε ο διεθνής Βραζιίάνος αμυντικός!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr