Home SPORTS NEWS Η «Μπάρτσα» στους «δρόμους της φωτιάς» (videos)

Η «Μπάρτσα» στους «δρόμους της φωτιάς» (videos)


Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν την Τρίτη (18/2, 21:45, Ετιχάντ) για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε επίσημο αγώνα, στα πλαίσια της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λίγκ. Στο παρελθόν, οι δύο ομάδες έχουν δώσει έξι φιλικές αναμετρήσεις, με μόλις δύο εξ αυτών, να έχουν λάβει χώρα τη τελευταία δεκαετία.

Τα δύο πιο πρόσφατα φιλικά, τελείωσαν με ήττα για τους Καταλανούς. Το πρώτο διεξήχθη στις 10 Αυγούστου του 2003 στα πλαίσια των εγκαινίων του νέου σταδίου της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατάφερε να επικρατήσει με 2-1. Έξι χρόνια αργότερα, το 2009, η Σίτι ήταν η αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στο καθιερωμένο ματς προς τιμήν του Ζοάν Γκαμπέρ και μάλιστα κατέκτησε το τρόπαιο, με τον Πετρόφ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο «Καμπ Νου» στις 12 Μαρτίου.

Για την υπέρβαση οι «πολίτες»

Η Μάντσεστερ Σίτι στοχεύει εφέτος να κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της μια καλή πορεία στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πέρυσι, τερμάτισε τελευταία στον 4ο όμιλο με μόλις 3 βαθμούς και χωρίς νίκη. Μία πρόκριση λοιπόν επί της Μπαρτσελόνα θα αποτελέσει σημαντικό ευρωπαϊκό βήμα για μία ομάδα όπως η Σίτι.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι φανέρωσε τις προθέσεις του για το πρώτο ματς της ομάδας του κόντρα στον σύλλογο της Καταλονίας λέγοντας:

«Είναι ένα καλό τεστ για εμάς. Έχουμε παίξει καλά μέχρι τώρα στην σεζόν και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο μέχρι το τέλος της σεζόν. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε η ίδια ομάδα κάθε εβδομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ, έχουμε το ίδιο στυλ, την ίδια ένταση στο παιχνίδι μας, αλλά πρέπει να προσέξουμε και τα δυνατά σημεία της Μπαρτσελόνα. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα απολαύσει αυτό το παιχνίδι. Στους οπαδούς μας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο που παίζουμε και είναι σημαντικό να παίξουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο ώστε να το χαρούν», ενώ για τον Γιαγιά Τουρέ ο οποίος θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την παλιά του ομάδα, σχολίασε: «Ο Γιαγιά είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και παίζει ακριβώς όπως θέλω να παίζει. Εάν χρειαστεί να αμυνθεί, θα αμυνθεί, αλλά είναι και πολύ δημιουργικός, σκοράροντας και πολλά γκολ. Ξέρει τα καθήκοντά του και πάντα κάνει αυτό που θα του ζητηθεί».

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Τουρέ, Γκαρθία, Σίλβα, Νασρί, Γιόβετιτς, Νεγρέδο.

Να αποδείξει ότι είναι ακόμα τοπ

Η Μπαρτσελόνα έχει στόχο εφέτος να αποδείξει ότι παραμείνει στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και να φτάσει για ακόμη μία φορά ψηλά. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να αποκλείσει ένα βαθύ και «πλούσιο» ρόστερ όπως είναι αυτό της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Τάτα Μαρτίνο έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Ο Νεϊμάρ επέστρεψε στον αγώνα με τη Ράγιο Βαγιεκάνο, και παρά το γεγονός ότι λογικά δεν θα ξεκινήσει βασικός στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, θα αποτελέσει μία πολύτιμη βοήθεια από τον πάγκο εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Στο Μάντσεστερ ταξίδεψαν 23 «μπλαουγκράνα» και στη Βαρκελώνη θα παραμείνει μόνο ο Ντος Σάντος που αντιμετωπίζει μακροχρόνιο τραυματισμό.

«Το πρώτο νοκ-αουτ ματς δεν είναι ποτέ εύκολο και δεδομένης της ποιότητας του φετινού αντιπάλου, όλα προμηνύουν ένα ματς πολύ υψηλού επιπέδου. Οι ομάδες αυτού του επιπέδου είναι εξαιρετικές όχι μόνο για το τι μπορούν να καταφέρουν σαν σύνολο, αλλά και για την ικανότητα κάθε παίκτη ξεχωριστά, χάρη στη ποιότητά του, να καθορίσει σχεδόν μόνος του ένα παιχνίδι. Εμείς έχουμε ένα δικό μας τρόπο να αντιλαμβανόμαστε και να παίζουμε ποδόσφαιρο και αυτό θα κάνουμε και με τη Σίτι» τόνισε ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Άντονι Θουμπιθαρέτα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σάντσεζ, Μέσι,Φάμπρεγας .

Δείτε τα highlights των δύο μεταξύ τους αγώνων στο παρελθόν αλλά και ένα θεματικό τρέιλερ για το αυριανό παιχνίδι:

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr