Home SPORTS NEWS Κατέρρευσε και είπε «αντίο» ο ΠΑΟΚ (Videos)

Κατέρρευσε και είπε «αντίο» ο ΠΑΟΚ (Videos)


Για 68′ λεπτά ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια την ανώτερή του Μπενφίκα, κυνήγησε το πολυπόθητο γκολ αλλά η αποβολή του Κατσουράνη στάθηκε καθοριστική για τη “βαριά” ήττα με 3-0 και το “αντίο” στο Europa League. Εικόνα κατάρρευσης για την ομάδα του Στέφενς μετά από το πρώτο γκολ των “Αετών”.

Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και απόψε στο “Ντα Λουζ” η τύχη αλλά και η… πόρνη μπάλα γύρισαν την πλάτη τους στον μαχητικό αλλά άτολμο για 68 λεπτά ΠΑΟΚ και ο “Δικέφαλος του Βορρά” ηττήθηκε με το “βαρύ” 3-0 από την Μπενφίκα και αποχαιρέτησε το Europa League.

Παρά το γεγονός ότι το αγωνιστικό ρίσκο που προανήγγειλε χθες ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη Τύπου δεν αποτυπώθηκε ποτέ στο βασικό σχήμα των “ασπρόμαυρων” καθώς και στο χορτάρι του γηπέδου, οι “ασπρόμαυροι” κοίταξαν για περισσότερο από μία ώρα στα μάτια τους “Αετούς” του Ζόρζε Ζέσους και έχασαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν και να φέρουν στα ίσια την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης.

Μόλις στο 14′ ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από το γκολ όταν ο Λούκας σούταρε έξω από την περιοχή, ο Αρτούρ δεν εκτίμησε καλά την πορείας της μπάλας, η οποία του έφυγε από τα χέρια όμως, εκατοστά πριν περάσει τη γραμμή ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα την μπλόκαρε.

Έχοντας επιβάλλει τον δικό της ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, η Μπενφίκα έφτανε με μεγάλη ευκολία στην περιοχή του ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενη βέβαια και τα… δώρα των ποδοσφαιριστών του “Δικεφάλου”, οι οποίοι στις περισσότερες φάσεις δεν μπορούσαν να αλλάξουν παραπάνω από μία πάσα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του εξαιρετικού απόψε Γλύκου στο 21′ όταν ο Σίλβιο έπιασε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ “έβγαλε” με το ένα χέρι.

Στο 33′ χρειάστηκαν και πάλι τα αντανακλαστικά του Γλύκου. Ο Καρντόσο εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος αλλά ο νεαρός πορτιέρο είπε και πάλι “όχι” με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βγήκε από τα αποδυτήρια με πιο επιθετικές διαθέσεις. Πήρε την κατοχή της μπάλας, πίεσε την Μπενφίκα και έχασε δεύτερη τεράστια ευκαιρία όταν ο Μαντούρο δεν πρόλαβε για… εκατοστά να βάλει το πόδι του έπειτα από κεφαλιά του Κίτσιου και να στείλει την μπάλα στα πορτογαλικά δίκτυα.

Οι ισορροπίες όμως άλλαξαν στο 68′. Ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κώστα Κατσουράνη με απευθείας κόκκινη κάρτα και δύο λεπτά αργότερα ο Γκαϊτάν εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ για να γράψει το 1-0 και να βάλει “τέλος” στην υπόθεση πρόκριση.

Επτά λεπτά αργότερα η Μπενφίκα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μαντούρο μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέβαλε ο Λίμα, ο οποίος νίκησε τον Γλύκο για το 2-0. Μόλις δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το τρίτο γκολ για τους “Αετούς” όταν ο Μάρκοβιτς σε ρυθμούς… προπόνησης βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και με εύστοχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

1-0 Gaitan 70′

2-0 Lima (Penalty) 78′

3-0 Marković 80′

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr