Home SPORTS NEWS «Φαβορί η Μάντσεστερ, αλλά δεν θα χαρίσουμε τίποτα»

«Φαβορί η Μάντσεστερ, αλλά δεν θα χαρίσουμε τίποτα»


Ο Ολυμπιακός δίνει το βράδυ της Τρίτης το μεγάλο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Μίτσελ τόνισε για ακόμη μία φορά παρότι υπάρχει σεβασμός και θαυμασμός για την αγγλική ομάδα, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστικός, να κάνει δύσκολη της ζωή της Γιουνάιτεντ και να μειώσει την απόσταση που χωρίζει τους δύο συλλόγους.

Οι δηλώσεις του Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου:

«Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν τίποτα, θα παλέψουμε το ματς γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Για εμάς αυτό είναι το βραβείο μας. Είμαστε έτοιμοι για το ματς».

Για την έλλειψη εμπειρίας από πλευράς ερυθρόλευκων, καθώς κάποιοι παίζουν για πρώτη φορά ενώ άλλοι δεν έχουν μεγάλη εμπειρία.

«Είναι περισσότερο πλεονέκτημα παρά μειονέκτημα. Το κέφι και η όρεξη με την οποία παλέψαμε, αυτά θα εκμεταλλευτούμε και αύριο για να δημιουργήσουμε προβλήματα στην Μάντσεστερ. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ξεπεράσουμε, αλλά κανείς δε λέει ότι δεν έχουμε τη δυνατότα να τα καταφέρουμε. Με όλο το θαυμασμό και το σεβασμό στον αντίπαλο, εμείς αύριο θα προσπαθήσουμε γιατί ό,τι δεν απαγορεύεται πρέπει να το κάνεις».

Σε σχέση με το προηγούμενο δίμηνο σε τι κατάσταση είναι οι ομάδες;

«Βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το τέλος των ομίλων. Έχουμε δουλέψει περισσότερο και έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία. Για την Μάντσεστερ δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι, είναι ούτως ή άλλως σε πολύ ψηλό επίπεδο.

Τι θα πει στους παίκτες πριν από το ματς;

«Οι παίκτες με την αυτοπεποίθηση τη δουλειά, την όρεξη και τη στήριξη που θα έχουν από τον κόσμο, όλα αυτά είναι πιο σημαντικά από όλα όσα έχω να τους πω εγώ».

Ποιον Ολυμπιακό να περιμένουμε, αυτό της Παρί της Μπενφίκα ή της Άντερλεχτ;

«Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε τον καλύτερο δυνατό Ολυμπιακό. Οι παίκτες είναι έτοιμοι για την καλύτερη δυνατή απόδοση, ο αντίπαλος είναι τόσο μεγάλος ώστε δεν επιτρέπει κάτι λιγότερο από το 100%, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι έχουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύουμε ότι η καλή μας απόδοση αύριο θα μας φτάσει, όπως έγινε στο πρώτο μερός με την Παρί ή με την Μπενφίκα και την Άντερλεχτ. Εδώ και ένα χρόνο ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε μιλώντας και γνωρίζοντας τους παίκτες μας, άρα θα ένιωθαν έκπληξη οι ίδιοι αν αλλάζαμε κάτι τώρα».

Για τον Ρούνει και νέο συμβόλαιο

«Συγχαρητήρια στον Ρούνει (γέλια). Όσο υψηλό κι αν είναι το επίπεδο της αμοιβής του, απλώς αποδεικνύει πόσο σημαντικός είναι ως άξία αλλά και για την Γιουνάιτεντ. Ολες οι θρυλικές ομάδες έχουν μεγάλες προσωπικότητες που τις κρατούν και μετά την καριέρα τους, άρα είναι φυσιολογικό να μείνει για πάντα στη Γιουν ο ΡούνεΙ. Το πιο σημαντικό είναι πόσο σπουδαίος είναι ένας παίκτης για την ομάδα του κι ο Ρούνει είναι για την ομάδα του.Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα να συγκρίνουμε τον Ρούνεί με κάθε άλλον παίκτη. Ίσως μόνο στο μισθό… Και ο Ρονάλντο και ο Μέσι είναι σημαντικοί για την ομάδα τους, όπως ο Ρούνεί».

Η Μάντσεστερ πρέπει να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ για να παίξει στην επόμενη σεζόν. Θα είναι επιπλέον κίντρο;

«Η Μάντσεστερ παίζει αρκετά πράγματα αύριο. Δεν της επιτρέπειται να κάνει το παραμικρό λάθος γιατί παίζει πολλά για το μέλλον της σε σχέση με τη θέση στο πρωτάθλημα Αγγλίας. Το βάρος αυτό πιέζει τους παίκτες. Φυσικά είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι γι΄αυτούς, δεν ξέρουμε αν θα λειτουργήσει ως κίνητρο που θα τους βοηθήσει ή ως βάρος που θα δημιουργήσει πρόβλημα».

Για τη συνεργασία με τη UNICEF και το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Ολυμπιακός

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για διασκέδαση ή άλλα… ενδιαφέροντα θέματα όπως τα συμβόλαια των παικτών. Παίζουμε για τον κόσμο και τους θεατές, έχουμε όμως συναισθήματα όταν το ποδόσφαιρο γίνεται οδηγός για βοήθεια σε συναθρώπους μας. Μας αρέσει που μπορούμε χάρη στο ποδόσφαιρο να σώσουμε μια ζωή στέλνοντας απλώς ένα sms».

Για την τιμωρία της ΟΥΕΦΑ για το γήπεδο

«Πριν μιλήσαμε για τους κανόνες, αν τους έχουμε παραβεί θα πρέπει να πληρώσουμε το τίμημα. Ελπίζουμε αυτό να είναι ένα παράδειγμα για όλες τις ομάδες ώστε να μην αναμιγνύονται πράγματα που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό. Θα προτιμούσαμε να είχαμε όλους τους φιλάθλους μας στο αυριανό ματς. Δε θέλουμε να κάνουμε μεγαλύτερα λάθη κι αυτό δείχνει ότι έχουμε σεβασμό στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Ποιός είναι το φαβορί για το αυριανό ματς; Ο Ολυμπιακός πάει σούπερ, η Γιουνάιτεντ όχι…

«Είναι πολύ εύκολο. Η Μάντσεστερ είναι το φαβορί. Όταν η Γιουνάιτεντ παίζει στην Ευρώπη, δεν υπάρχει άλλο φαβορί. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από εμάς, είναι σίγουρα το φαβορί αλλά δεν θα είναι εύκολο για αυτούς άυριο. Μπορούμε να μειώσουμε τη διαφορά με την προσπάθειά μας, αλλά δεν είμαστε το φαβορί. Δεν θα παραδώσουμε φυσικά τα όπλα, οι στατιστικές τα λένε αυτά, άλλο όμως τι γίνεται μέσα στο γήπεδο. Και τι θα γίνει και εδώ και στην Αγγλία».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr