Home SPORTS NEWS «Άλωση» Ετιχάντ με υπογραφή Μουρίνιο! (video)

«Άλωση» Ετιχάντ με υπογραφή Μουρίνιο! (video)


Επέλαση της Τσέλσι στο Μάντσεστερ (0-1) με τον Μουρίνιο να παίρνει το σκαλπ της Σίτι για δεύτερη φορά εφέτος, νικώντας κατά κράτος τον Πελεγκρίνι. Ισόβαθμες πλέον στους 53 βαθμούς Τσέλσι και Σίτι.

Αυτή τη φορά η Τσέλσι του Μουρίνιο ξεδίπλωσε στο χορτάρι του Ετιχάντ όλες τις αλήθειες που είχε στην φαρέτρα της, δικαιολογώντας απόλυτα τον τίτλο «διεκδικήτρια της Πρέμιερ Λιγκ». Με πολύ μεστό παιχνίδι, ασφυκτική ανασταλτική λειτουργία (ακόμα και για την σούπερ ποιοτική Σίτι), ο Πορτογάλος τεχνικός διάβασε άψογα το ματς και πέρασε θηλιά στον λαιμό του Πελεγκρίνι. Οι αντιδράσεις των «πολιτών» στο ΄ριστα διαασμένο παιχνίδι των «μπλε έμοιαζαν σπασμωδικές και κάπως έτσι η Τσέλσι τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί όλα τα ρεκόρ της Σίτι πετώντας τα με μία κίνηση στον κάλαθο των αχρήστων. Έγινε η πρώτη ομάδα που διατηρεί clean sheet μετά από 61 παιχνίδια στο Ετιχάντ, ενώ έσπασε το απόλυτο των 11 νικών της Σίτι στην έδρα της.

«Επιστρατεύσαμε» όλη μας την κακεντρέχεια για να προσάψουμε κάτι στον Μουρίνιο για τα πρώτα 45 λεπτά. Δεν βρήκαμε. Η μελέτη του Πορτογάλου έπιασε τόπο. Διάβασε τέλεια το ματς και κράτησε την μισή ταυτότητα του Πελεγκρίνι στην τσέπη του.

Προοδευτικά οι Λονδρέζοι έσφιγγαν ολοένα και πιο πολύ την θηλιά γύρω από τον λαιμό της Σίτι που ναι μεν είχε την δικαιολογία για τις πουσίες των Αγουέρο και Φερναντίνιο αλλά από την άλλη πνίγηκε στην προσπάθεια να υπερασπιστεί ένα μεγάλο διακύβευμα (βλέπε πρωτιά). Υποδειγματικός ο τρόπος άμυνας των «μπλε» περικύκλωσαν τους «πολίτες», πιέζοντας στα ¾ του γηπέδου, ενώ έχτιζαν τις αντεπιθέσεις γύρω από τον Γουίλιαν που ήταν ο Τουρέ της Τσέλσι. Η Σίτι έδειξε πιο ορεξάτη στην αρχή αλλά ο βήχας του Τουρέ (ο καλύτερος της Σίτι) και του Σίλβα κόπηκε απότομα.

Άλλωστε μετά από 30 λεπτά αγώνα η Τσέλσι ήταν αυτή που είχε σουτ στον στόχο και στον τομέα εκδήλωσης επιθέσεων η δουλειά έμοιαζε «μία σου μία μου». Αυτό το πάνω-κάτω δεν έλεγε τη πλήρη αλήθεια γιατί οι δύο ομάδες δεν ήταν ισοδύναμες. Η Τσέλσι είχε το πάνω χέρι στην ποιότητα επιθέσεων, καθώς πετύχαινε υπεραριθμία στις επιθέσεις της.

Μία του Κομπανί δύο του Κομπανί που έτρεχε και (δεν) προλάβαινε, ο Ιβάνοβιτς εκμεταλλεύτηκε την οδηγία του Μουρίνιο να ανεβαίνει από δεξιά και «ξέρανε» το Ετιχάντ με αριστερό (!) σουτ (32′). Σαν να μην έφτανε η πρώτη σφαλιάρα η Σίτι γύρισε και το άλλο μάγουλο στην κούρσα του Αζάρ, όμως το διαγώνιο σουτ του Ετό προσέκρουσε στο δοκάρι (.

 Όπως και να χει ο Πελεγκρίνι είχε να αλλάξει πολλά, καθώς η τακτική του Μουρίνιο επικρατούσε καθολικά στο Ετιχάντ, δίχως πούλμαν στην εστία, περισσότερο καθαρά απ’ ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Τσέλσι.

 Πρώτο μέλημα του Πορτογάλου ήταν να ρίξει τον ρυθμό κάτι που το κατάφερε για περισσότερο από 15 λεπτά στο δεύτερο μέρος. Σχεδόν αναίμακτα κύλησε ο χρόνος μέχρι το 70′. Μία καλή φάση του Τουρέ στην αρχή για να απειλήσει ο Γουίλιαν από… το σπίτι του με σουτ στην συμβολή των δοκαριών.

Η ερωτική σχέση των «μπλε» με τα δοκάρια συνεχίστηκε με τον Γουίλιαν να εκτελεί κόρνερ και τον Κέιχιλ να πιάνει την κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι του Χαρτ. Οι «Πολίτες» το έψαξαν με δύο τρεις καλές φάσεις από Σίλβα και Γιόβετιτς όμως πλήρωσαν την αστοχία τους και την απουσία εναλλακτικού πλάνου.

Ο Τσεχ έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις στα σουτ των Σίλβα (73′) και Γιόβετιτς (90’+3′) και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης απόδραση των Λονδρέζων από το Ετιχάντ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Νάστασιτς, Κολάροφ, Ντεμιτσέλις, Τουρέ, Σίλβα, Νάβας, Νεγρέδο (57′ Γιόβετιτς), Τζέκο

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Μάτιτς, Ραμίρες, Ουίλιαν, Αζάρ, Ετό

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr