Home SPORTS NEWS Βαυαρική επέλαση στο ….εξοχικό! (Video)

Βαυαρική επέλαση στο ….εξοχικό! (Video)


Δεν καταλαβαίνει από έδρες η Μπάγερν. Το έκανε για δεύτερη φορά εφέτος μέσα στην Αγγλία η ομάδα του Γκουαρντιόλα και με το 2-0 βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση.

Ασταμάτητη και στο Εμιράτς η Μπάγερν, εστω κι αν αιφνιδιάστηκε από την εντυπωσιακή αρχή της Άρσεναλ. Οι Βαυαροί εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την αποβολή του Σέζνι (38’) και με υπομονή έσπασαν το αμυντικό τοίχος των κανονιέρηδων για να φύγουν με σκορ πρόκρισης από την Αγγλία. Δύο χαμένα πέναλτι (ένα για κάθε ομάδα), πολλές ευκαιρίες κι ένα δοκάρι από πλευράς Μπάγερν συνόδευσαν τα γκολ των Κρος και Μίλερ

Το εκπληκτικό ξεκίνημα της Άρσεναλ αιφνιδίασε την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Βενγκέρ είχε διαβάσει άψογα το παιχνίδι των Βαυαρών και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες και τα κενά με όπλο την ταχύτητα. Η μεγάλη ευκαιρία της Άρσεναλ όμως χάθηκε νωρίς. Ο Μπόατενγκ ανέτρεψε τον Οζίλ στην περιοχή και άμεσα ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Μόλις στο 9’ ο Νόιερ νίκησε τον Οζίλ από τα 11 βήματα ύστερα από μία κακή εκτέλεση. Η Άρσεναλ συνέχισε να ψάχνε την πλάτη άμυνας της Μπάγερν, ενώ οι Γερμανοί είχαν για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους.  Οι επιθέσεις τους εκδηλώνονταν κυρίως από τα άκρα καθώς η διπλή ζώνη άμυνας της Άρσεναλ δεν άφηνε πολλά περιθώρια για να χτυπήσουν από τον άξονα. Κι όταν λέμε άκρα εννοούμε την δεξιά πλευρά και μόνο! Προοδευτικά η Μπάγερν γινόταν όλο και πιο προβλέψιμη ενώ παρά την κατοχή δεν έφτιαξε την μεγάλ ευκαιρία. Όλα αυτά μέχρι το 38’ όταν ο Σέζνι πήρε τα πόδια του Ρόμπεν στο διαφαινόμενο τετ α τετ. Πέναλτι και κόκκινη κάρτα με τον Καθόρλα να …θυσιάζεται για να μπει στη θέση του ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Φαμπιάνσκι. Σίγουρα θα υπήραν και καλύτερες επιλογές από τον Αλάμπα στην ενδεκάδα της Μπάγερν. Αυτός ανέλαβε την εκτέλεση αυτός κλώτσησε και στο δοκάρι την ευκαιρία της Μπάγερν (40’) για προβάδισμα απέναντι στην Άρσεναλ των δέκα παικτών.

Έμοιαζε κοινός τόπος ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα βλέπαμε επιθετικό μονόλογο της Μπάγερν. Όπερ και εγένετο. Η Μπάγερν πίεσε χωρίς ανάσα την Άρσεναλ των 10 παικτών και φυσιολογικό ήταν ότι οι γηπεδούχοι θα ήταν δύσκολο να αντέξουν. Το καταπληκτικό γκολ του Κρος έλυσε τα μάγια που δεν κατάφεραν να λύσουν δύο πέναλτι. Καταπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή με τον Φαμπιάνσκι να ακολουθεί μεν την πορεία της μπάλας αλλά να μην προλαβαίνει δε.

Στο ίδιο τέμπο με την Άρσεναλ ταμπουρωμένη (και με ισχυρό άλλοθι τον παίκτη λιγότερο) η Μπάγερν συνέχισε να σφυροκοπεί και να χάνει ευκαιρίες. Η Άρσεναλ δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα σημείο, ωστόσο οι Βαυαροί εξακολουθούσαν να είναι αχόρταγοι. Την πείνα τους γιάτρεψε προσωρινά η κεφαλιά του Μίλερ στο 87’ για το 2-0, ενώ στο 90’ ο Κρος «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Φαμπιάνσκι. Η Μπάγερν πανηγύρισε το διπλό το οποίο κατά 99% σημαίνει πρόκριση στον προημιτελικό.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέσνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Γκιμπς (30′ Μονρεάλ), Φλαμινί, Γουίλσιρ, Καθόρλα (39′ Φαμπιάνσκι), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (73′ Ροσίτσκι), Μεσούτ Εζίλ, Σανογκό .

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ (46′ Ραφίνια), Ντάντε, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Τιάγκο Αλκάνταρα (79′ Πισάρο), Κρόος, Ρόμπεν, Γκέτσε, Μάντζουκιτς (63′ Τόμας Μίλερ).

*κόκκινη 37′ Σέζνι

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr