Home SPORTS NEWS Σταμάτησε στα 5 η Λίβερπουλ (video)

Σταμάτησε στα 5 η Λίβερπουλ (video)


Φωτιές… πέταγε η Λίβερπουλ από τα πρώτα λεπτά στο «Άνφιλντ» και θα μπορούσε να είχε… γράψει και διψήφιο νούμερο στο υπέρ της σκορ κόντρα στην Άρσεναλ, με τους «κόκκινους» να… συντρίβουν την αντίπαλό τους με 5-1! Η γηπεδούχος, που επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά τη «γκέλα» με τη Γουέστ Μπρομ. Εκτός (1-1), έμεινε για 6ο αγώνα αήττητη (4-2-0), εδραιώθηκε στην 4η θέση, και πλησίασε την κορυφή ! Οι «κανονιέρηδες» από την πλευρά τους δεν πρόβαλαν καμία αντίδραση, και μετά από πολλές αγωνιστικές… σίγησαν! Η Λίβερπουλ είναι στο -5 από την Άρσεναλ και στο -3 από Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, που έχουν ένα ματς λιγότερο…

Να αναφέρουμε πως αυτή ήταν η πιο ευρεία νίκη της Λίβερπουλ επί της Άρσεναλ, σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, καθώς το 1964 είχε νικήσει με 5-0. Επίσης, αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία που οι Λονδρέζοι δέχτηκαν τέσσερα ή περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη ήταν το 2001 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο τρόπος που έφτασε η Λίβερπουλ στην επικράτηση ήταν εντυπωσιακός, και… καθάρισε αγώνα στα πρώτα 20 λεπτά. Στα 53 δευτερόλεπτα μετά από τη σέντρα ο ο Μάρτιν Σκρτελ με το γόνατο έκανε το 1-0, ενώ ο ίδιος παίκτης πέτυχε το 2-0 στο 10’ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Στίβεν Τζέραρντ.

Στο 13’ ο Λουίς Σουάρες σημάδεψε το δοκάρι και στο 17′ ο Ραχίμ Στέρλινγκ πέτυχε το 3-0, μετά από ασίστ του Ουρουγουανού επιθετικού, ενώ είχε προηγηθεί κλέψιμο του Χέντερσον! Στο 20’ σκόραρε και ο Ντάνιελ Στάριτζ, σημείωσε το 4-0 και πέτυχε το 15ο φετινό του γκολ…

Στο 52’ ο Ραχίμ Στέρλινγκ σκόραρε για 2η φορά και έκανε το 5-0, ενώ ο Μίκελ Αρτέτα με εκτέλεση πέναλτι στο 69′ πέτυχε το γκολ της τιμής για την Άρσεναλ και μείωσε σε 5-1, σκορ που ήταν το τελικό, καθώς οι «κόκκινοι» στη συνέχεια κατέβασαν ρυθμό!

Οι συνθέσεις
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ : Μινιολέ, Φλάναγκαν, Κολό Τουρέ, Σκρτελ, Αλί Σισοκό, Τζέραρντ (76′ Άιμπ), Χέντερσον, Κοουτίνιο, Στέρλινγκ, Στάριτζ (66′ Τζο Άλεν), Λουίς Σουάρες (85′ Ιάγο Άσπας).
ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέσνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ (61′ Γκιμπς), Αρτέτα, Γουίλσιρ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Καθόρλα, Μεσούτ Εζίλ (61′ Ροζίτσκι), Ζιρού (60′ Ποντόλσκι).

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr