Home SPORTS NEWS «Λύγισε» στην Πόλη, κράτησε την διαφορά!

«Λύγισε» στην Πόλη, κράτησε την διαφορά!


Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» ένα κακό δεκάλεπτο (25′ – 35′) και παρότι πάλεψε έως το τέλος ηττήθηκε στην Πόλη από την Φενέρμπαχτσε με 78-74.

Το θετικά για τους «ερυθρόλευκους» από την αποψινή βραδιά ήταν ότι παρά την αιφνίδια απουσία του Βασίλη Σπανούλη (τενοντίτιδα στο αριστερό γόνατο) έδειξε χαρακτήρα και ότι διατήρησε την διαφορά των 13 πόντων, με τους οποίους είχε νικήσει στο ΣΕΦ στο ματς του πρώτου γύρου και έχει το πλεονέκτημα απέναντι στην τουρκική ομάδα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Στους πρωταθλητές Ευρώπης εκτός από το κακό δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, κόστισε και η αστοχία στις βολές (11/18).

Ο Ολυμπιακός άρχισε μουδιασμένος τον αγώνα προφανώς λόγω της απουσίας του Βασίλη Σπανούλη και βρέθηκε να χάνει με 9-0 στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης. Η είσοδος του Σλούκα αντί του Κατσίβελη που άρχισε το ματς μαζί με τον Μάντζαρη στα γκαρντ έλυσε το πρόβλημα δημιουργίας που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» και με τον Περπέρογλου να είναι… ασταμάτητος στην επίθεση η ομάδα του Πειραιά ισορρόπησε γρήγορα την κατάσταση και στο 7’ προηγήθηκε με 16-15 με επιμέρους σκορ 16-6!

Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με ισχνό προβάδισμα του Ολυμπιακού (22-21) με σουτ του Σλούκα λίγο μέσα από το τρίποντο στην εκπνοή της περιόδου.

Στο 16’ και ενώ η άμυνα των «ερυθρόλευκων» είχε χαλαρώσει ο Κλέιζα έδωσε προβάδισμα επτά πόντων (36-29), αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο τρίποντα των Περπέρογλου, Μάντζαρη και μείωσε στο καλάθι (37-35) στο αμέσως επόμενο λεπτό. Στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου μέρους οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν 1/4 βολές και έτσι Φενέρ πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα τριών πόντων (41-38).

Από τους 38 πόντους του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο τους 15 πέτυχε ο Περπέρογλου, που ήταν εντυπωσιακός ιδιαίτερα στην πρώτη περίοδο που σκόραρε 12.

Η τεχνική ποινή και το χαμηλό σχήμα τον έβγαλαν εκτός ρυθμού

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα της Φενέρ στο δεύτερο ημίχρονο. Η τουρκική ομάδα με επιμέρους σκορ 8-2 με τον ΜακΚάλεμπ να σκοράρει 5 πόντους προηγήθηκε με 49-40 λίγο μετά το πρώτο δίλεπτο του δεύτερου μέρους. Με πέντε σερί πόντους του Πρίντεζη (καλάθι και τρίποντο) οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν στους τέσσερις (51-47) στο 24’. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι διαιτητές χρέωσαν σωστά τον Πέτγουεϊ με φάουλ, αλλά λανθασμένα έδωσαν δικαίωμα για δύο βολές στον Κλέιζα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας διαμαρτυρήθηκε χρεώθηκε τεχνική ποινή και ο Λιθουανός φόργουορντ με τρεις βολές και καλάθι στην επίθεση της Φενέρ, που ακολούθησε έδωσε προβάδισμα 9 πόντων (56-47).

Με μια βολή του Μπιέλιτσα οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με διψήφια διαφορά (57-47) στο 26’. Το σχήμα χωρίς σέντερ με τους Μουν, Πρίντεζη ψηλούς δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό να βρει σκορ και ισορροπία στην επίθεση και παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σταματήσει στην άμυνα της Φενέρ, δεν μπορούσαν να βρουν σκορ στην επίθεση. Με καλάθι του Ντάνστον, που επέστρεψε στο παρκέ στο τέλος του δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 59-51 5’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου, αλλά ο Αμερικανός σέντερ αστόχησε στην συμπληρωματική βολή.

Με κάρφωμα του Μπιέλιτσα και δύο βολές του ΜακΚάλεμπ η τουρκική ομάδα ξέφυγε πάλι με 10 πόντους (66-56) στο 33’, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να συνεχίζουν να έχουν επιθετικό πρόβλημα με τον Κόλινς στην πεντάδα τους και τον Μπαρτζώκα να επαναφέρει άρον, άρον τον Περπέρογλου. Με καλάθι του Μπογκντάνοβιτς η Φενέρ προηγήθηκε και πάλι με διψήφια διαφορά (70-60) περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός με πέντε σερί πόντους (τρίποντο και καλάθι) του Μάντζαρη μείωσε στους 7 (74-67) περίπου δύο λεπτά πριν την λήξη του ματς. Οι «ερυθρόλευκοι»… έβγαλαν άμυνα, αλλά το τρίποντο του Λοτζέσκι στο τρανζίσιον ήταν άστοχο 1’ και 18’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, ωστόσο, πέτυχε γκολ φάουλ μετά από ένα επιτυχημένη άμυνα των «ερυθρόλεύκων» με 1’ και 1’’ να απομένουν για την λήξη της συνάντησης (74-70).

Τον «τελείωσε» ο ΜακΚάλεμπ

Νέα επιτυχημένη άμυνα του Ολυμπιακού και ο Σλούκας στον αιφνιδιασμό μειώνει σε 74-72 35’’ πριν την λήξη του αγώνα. Ο ΜακΚάλεμπ με σουτ από τα 5 μέτρα εντελώς ελεύθερος έδωσε ουσιαστικά την νίκη στην Φενέρ (76-72) με 20’’ να απομένουν για το τέλος του ματς. Σλούκας και Κλέιζα ήταν εύστοχοι από την γραμμή των βολών (78-74 13’’ πριν το τέλος). Μετά τις βολές του Κλέιζα ο Σλούκας προσπάθησε να εκδηλώσει γρήγορα τρίποντο, το σουτ ήταν άστοχο 8’’ πριν την λήξη, ενώ ο Θεσσαλονικιός γκαρντ των «ερυθρόλευκων» διαμαρτυρήθηκε για φάουλ, και χάθηκε και η τελευταία ελπίδα των πρωταθλητών Ευρώπης για να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 41-38, 59-51, 78-74.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / ΟΥΛΚΕΡ (Ομπράντοβιτς): Μακ Κάλεμπ 20 (10/12 β., 5/6 διπ., 3-1 ριμπ., 3 α.), Τζάκσον, Ονάν 2, Μπιέλιτσα 8 (1 τριπ., 7-1 ριμπ.), Μαχμούτογλου 3 (1), Κλέιζα 21 (7/7 β., 4/7 διπ., 2/5 τριπ., 7-1 ριμπ.), Τουρκγιλμάζ, Σέκουλιτς 2, Σαβάς, Ζόριτς 9 (1), Μπογκντάνοβιτς 9 (3 α.), Πρέλντζιτς 4 (3 α.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Ντάνστον 9 (3-4 ριμπ.), Περπέρογλου 17 (5/6 β., 3/7 διπ., 2/3 τριπ., 4-0 ριμπ.), Σλούκας 17 (3/4 β., 4/6 διπ., 2/4 τριπ., 4 α.), Κόλινς, Σίμονς 4, Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 10 (2), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 7 (5-1 ριμπ.), Μουν.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr