Home SPORTS NEWS Με… σπασμένα φρένα και Μπεργκ!

Με… σπασμένα φρένα και Μπεργκ!


Λαγούς από το μανίκι έβγαζε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Άρη! Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο οι πράσινοι έφτασαν στην ευρύτερη εντός έδρας νίκη (4-1). Χατ τρικ από τον Μπεργκ!

Τέσσερα γκολ, ωραίο ποδόσφαιρο και πιστοποίηση της φόρμας που διανύουν οι παίκτες του Αναστασίου. Δεν ήθελαν κάτι άλλο όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Λεωφόρου για να αποθεώσουν τα ινδάλματά τους μετά τη τη μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκη. Ο Παναθηναϊκός σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στο πρωτάθλημα (4-1) απέναντι στον Άρη με τον Σουηδό να πετυχαίνει χατ τρικ. Όσο για τα γκολ του τριφυλλιού το ένα καλύτερο από το άλλο…

Η καλή κατάσταση του Παναθηναϊκού και η απεγνωσμένη ανάγκη για βαθμούς του Άρη οδήγησαν σε ένα από τα καλύτερα (και πιο γεμάτα) ημίχρονα στην εφετινή Σούπερ Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός με φτερά στα πόδια (και πολλές αλλαγές στην σύνθεση) από τον θρίαμβο στο Καραϊσκάκη άρχισε δυνατά με πολλή κίνηση στην επίθεση. Μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου ο Άρης έκλεισε τις τρύπες στην άμυνα και λειτούργησε καλά ανασταλτικά.

Όλα αυτά μέχρι ο Νάνο να κάνει υπέροχη προσοπάθεια από αριστερά και να γυρίσει την μπάλα στον Μπεργκ, σε αυτό το σημείο με τον Μπεργκ η συνάντηση της μπάλας με τα πόδια του Μπεργκ σήμαινε γκολ. Όπερ και εγένετο. Ο Σουηδός άνοιξε το σκορ και ο Άρης είχε ακόμα δυσκολότερο έργο. Η ανακάλυψη του Θάνου για πέναλτι στο μαρκάρισμα (;) του Μέντες πάνω στον Οικονομόπουλο έδωσε την ευκαιρία στον Άρη να ισοφαρίσει, όμως ο Κοτσόλης είπε όχι στην κακή εκτέλεση του Τάτου απο τα 11 βήματα.

Ότι δεν κατάφερε ο Άρης από την άσπρη βούλα (35′) το έπραξε 5 λεπτά αργότερα με τον Τάτο να παίρνει εν μέρει το αίμα του πίσω. Καλή εκτέλεση φάουλ ο Κοτσόλης έδιωξε δύσκολα, στην επαναφορά ο Μανιάς έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Παναθηναϊκός όμως βρήκε γκολ πριν από το τέλος του πρώτου μέρους. Από την έμπνευση του Μπεργκ να περάσει με τακουνάκι την μπάλα στον Ζέκα ο Πορτογάλος γύρισε υπέροχα στον Κλωναρίδη για να πετύχει αυτός το τρίτο του τέρμα εναντίον του Άρη εφέτος, δίνοντας το προβάδισμα στους πράσινους. Υπέροχο τέρμα από τον Παναθηναϊκό δείγμα της καλής δουλειάς του Αναστασίου αλλά και της φορμας που διανύουν οι παίκτες του Έλληνα τεχνικού.

Το χρονικό σημείο που σκόραρε ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε καθορστικό για τη εξέλιξη του αγώνα. Όχι ότι οι πράσινοι σταμάτησαν να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο, αλλά προοδευτικά μαζί με την άρτια δράση των παικτών του Παναθηναϊκού ήρθε και η κατάρρευση των φιλοξενούμενων. Το τρίτο γκολ από τον Μπεργκ (προηγήθηκε στραβοκλωτσιά του Ζέκα που κατέληξε σε πάσα!) τελείωσε τις όποιες ελπίδες του Άρη για αποτέλεσμα 56′) και από εκεί και έπειτα μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο.

Πολλές χαμένες ευκαιρίες από τους πράσινους, διαρκής κίνηση στην επίθεση και ένας Μπεργκ για …μεταγραφή. Ο Σουηδός έκανε τα πάντα στο γήπεδο και έφτασε στο πρώτο χατ τρικ στην Ελλάδα αξιοποιώντας με τακουνάκι το γύρισμα του Αμπέντ. Ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε την εξαιρετική περίοδο φόρμας που διανύει απέναντι στον Άρη που οφείλει να μαζέψει τα κομμάτια του και να ανασυνταχθεί αν θέλει να κυνηγήσει το θαύμα.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μέντες, Νάνο, Ζέκα, Πράνιτς (79′ Δώνης), Αμπέντ (81′ Καρέλης), Κλωναρίδης, Πέτριτς (72′ Ατζαγκούν), Μπέργκ

Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Βανγκέλι, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Τάτος, Μανιάς, Βλάχος (50′ Κουσίδης), Ηρακλής (63′ Σουνάς), Τσιάρας, Νταμάρλης.

Γκολ: 26′-56′-74′ Μπεργκ, 45′ Κλωναρίδης/40′ Μανιάς

Κάρτες: 37′ Μπεργκ/39′ Τσιάρας, 42′ Βλάχος, 52′ Τάτος, 70′ Κύργιας

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Skoda Ξάνθη – Αστ. Τρίπολης 0-1
Παναθηναϊκός – Αρης 4-1

Κυριακή, 09 Μαρτίου 2014

Ατρόμητος Αθ. – Πανιώνιος 15:00 NS2
Απόλλων – Πλατανιά 17:15 NS7
Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 17:15 NS4
Πανθρακικός – Εργοτέλης 17:15 NS2
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 19:30 NS1

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

ΑΕΛ Καλλονής – Βέροια 19:30 NS1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ