Home SPORTS NEWS Οι «αετοί»… πλήγωσαν τους «πετεινούς» – Αποτελέσματα Europa

Οι «αετοί»… πλήγωσαν τους «πετεινούς» – Αποτελέσματα Europa


Η Μπενφίκα, με δυο γκολ από τον Λουιζάο πήρε πολύ μεγάλη νίκη με 3-1 στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμστο πλαίσιο των πρώτων αγώνων του για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και έτσι απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης…
Καθάρισαν… Λυών, Βαλένθια, ισόπαλες 1-1 Γιουβέντους και Φιορεντίνα, σπουδαίο «διπλό» της Μπέτις στο ντέρμπι με τη Σεβίλλη! Προβάδισμα πρόκρισης πήρε και η Πόρτο, 1-0 την Νάπολι, «λευκή» ισοπαλία (0-0) είχαμε ανάμεσα σε Βασιλεία και Σάλτσμπουργκ!

Η Πόρτο κατάφερε να νικήσει 1-0 τη Νάπολι στο «Ντραγκάο» με σκόρερ τον Τζάκσον Μαρτίνες… Ο Κολομβιανός άσος σκόραρε στο 57’ και αυτό το γκολ ήταν αρκετό για τους «δράκους», ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης. Η γηπεδούχος πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο ημίχρονο λανθασμένα δεν μέτρησε, μάλιστα, γκολ του Κάρλος Εντουάρντο, ενώ και ο Μαρτίνες είχε μία πολύ σημαντική ευκαιρία. Η Νάπολι είχε μια ευκαιρία προς το τέλος, αλλά το δοκάρι λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα… ήρθε για την Πόρτο από τον Κιντέρος!

Η Βαλένθια ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση με το 3-0 στο «Βασίλ Λέφσκι» της Σόφιας, αν και έπαιζε για μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες! Οι «νυχτερίδες» κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους, καθώς μόλις στο 5’ ο Μπαραγάν άνοιξε το σκορ… Στη συνέχεια η γηπεδούχος προσπάθησε για την ισοφάριση, έχοντας και παίκτη παραπάνω, αλλά άφηνε χώρους στην χώρους στην άμυνά της με αποτέλεσμα ο Καρτάμπια στο 33′ να κάνει το 2-0, μετά από εκπληκτική πάσα και… σκάψιμο της μπάλας από τον Πάκο Αλκακέρ, ενώ ο Σεντέρος στο 59΄σημείωσε το 3-0! Στο 80’ έμεινε και η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στο 80’ με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ζούνιορ Κισαντά!

Στη Βασιλεία, η ομώνυμη ομάδα και η Σάλτσμπουργκ, δεν κατάφεραν να σκοράρουν (0-0), παρά τις προσπάθειές τους και έτσι άφησαν… ανοιχτούς λογαριασμούς, εν όψει της ρεβάνς!

Αναλυτικά :

Βασιλεία – Σαλτσπουργκ 0-0

Πόρτο – Νάπολι 1-0 (57′ Μαρτίνες)

Λουντογκόρετς – Βαλένθια 0-3 (5′ Μπαραγάν, 33′ Καρτάμπια, 59′ Σεντέρος)

Άλκμααρ – Ανζί 1-0 (29′ πεν Γιόχανσον)

Γιουβέντους – Φιορεντίνα 1-1 (3′ Βιδάλ / 79′ Γκόμεζ)

Λιόν – Πλζεν 4-1 (12′, 70′ Φοφανά, 53′ Λακαζέτ, 61 Μουεμπά / (3′ Χοράβα)

Σεβίλλη – Μπέτις 0-2 (15′ Μπαπτιστάο, 78′ Σεβίγια)

Τότεναμ – Μπενφίκα 1-3 (64′ Έρικσεν / 30′ Ροντρίγκο, 58′, 84′ Λουιζάο )

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr