Home SPORTS NEWS Το ντέρμπι των ντέρμπι στην Αγγλία

Το ντέρμπι των ντέρμπι στην Αγγλία


Το ντέρμπι Μάντσεστερ Γ. – Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» την Κυριακή, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της Premier League και λίγο πριν από ρεβάνς των «Διαβόλων» με τον Ολυμπιακό.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» επιζητούν απεγνωσμένα μία νίκη ουσίας και ψυχολογίας, η οποία θα τους επιτρέψει να επανακτήσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση. «Οδηγό» για την ομάδα του Μόγιες θα αποτελέσει το νικηφόρο 1-0 του Λιγκ Καπ.

Είναι γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ έδειξε σαφή σημάδια ανάκαμψης στο 0-3 επί της Γουέστ Μπρομ του περασμένου σαββατοκύριακου, όμως ο δρόμος είναι ακόμη… μακρύς. Ταυτόχρονα, το τρίποντο στο σημερινό ντέρμπι θα αποτελέσει το καλύτερο τονωτικό ενόψει της ρεβάνς-«φωτιά» με τον Ολυμπιακό για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. H ομάδα του Ντέιβιντ Μόις είναι αήττητη στα 4 τελευταία ματς πρωταθλήματος (2-2-0), όμως ταυτόχρονα μετρά μόλις 3 νίκες στα 7 τελευταία «εντός» (3-1-3). Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 7η θέση με 48 βαθμούς (1 ματς λιγότερο), στο -3 από την 6η Έβερτον (αγωνίστηκε χθες, αλλά έχει 2 ματς λιγότερα).

Αποθεραπεύθηκε πλήρως και λογικά θα πάρει φανέλα βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ράφαελ. Ο Μόις αναμένεται να προτιμήσει τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι για την κορυφή της επίθεσης, τόσο λόγω της εμπειρίας του Ολλανδού, όσο και εξαιτίας της… κλίσης για σκοράρισμα στα ματς με τους «κόκκινους».

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-1-1: Ντε Χέα – Ράφαελ, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Εβρά – Γιανουζάι, Φελαϊνί, Κάρικ, Μάτα – Ρούνεϊ – Φαν Πέρσι.

Η Λίβερπουλ, από την πλευρά της, θα επιχειρήσει να φύγει με το διπλό από το «Ολντ Τράφορντ» για πρώτη φορά μετά το επικό 1-4 της 14ης Μαρτίου 2009. Οι «κόκκινοι» έχουν συνδυάσει με ήττες τις τελευταίες 6 επισκέψεις τους στην έδρα της μισητής αντιπάλου, όμως η φετινή εξαιρετική εικόνα τους παραπέμπει σε μεγάλες πιθανότητες για τη νίκη. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, που μετρά μόνο τρίποντα στα τελευταία 4 ματς πρωταθλήματος, βρίσκεται στην 3η θέση με 59 βαθμούς (και 2 ματς λιγότερα, μαζί με το σημερινό), στο -1 από τη Σίτι (3 ματς λιγότερα) και στο -7 από την πρωτοπόρο Τσέλσι (δε χρωστάει κανένα ματς).

Η ομάδα του Μέρσεϊσάιντ βρίσκεται στην ευτυχή θέση να έχει σε μεγάλη φόρμα το δίδυμο των Σουάρεζ και Στάριτζ, ενώ ολοένα και ανεβαίνει ο Ραχίμ Στέρλινγκ, που πρόσφατα κέρδισε την παρθενική κλήση του με το εθνόσημο από τον Ρόι Χόντγκτσον. Στο 3-1-0 το αήττητο σερί της Λίβερπουλ στα 4 τελευταία εκτός έδρας ματς για την Πρέμιερ Λιγκ.

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Σακό και αποτελεί επιλογή για τον Ρότζερς στο σημερινό ντέρμπι. Το ίδιο ισχύει και για τον Λούκας Λέιβα, ο οποίος αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα στο ματς της U-21 και αναμένεται να συμπεριληφθεί στην τελική 18άδα.

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-1-2: Μινιολέ – Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Φλάναγκαν – Τζέραρντ, Χέντερσον, Άλεν – Κουτίνιο – Σουάρεζ, Στάριτζ .

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr