Home SPORTS NEWS Πέρασαν Ρεάλ και Τσέλσι (videos)

Πέρασαν Ρεάλ και Τσέλσι (videos)


Χωρίς να «ιδρώσει» η Ρεάλ επικράτησε 3-1 της Σάλκε και με συνολικό σκορ 9-2 προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Champions League. Το ίδιο πέτυχε απόψε και η Τσέλσι.

Το γρήγορο γκολ του Ετό και η αδυναμία της Γαλατά να απειλήσει οδήγησαν σε άνετη πρόκριση της Τσέλσι στους 8 με σκορ 2-0 (πρώτο ματς 1-1)

Άκρως αποτελεσματική η Τσέλσι έβαλε τα πράγματα στον δρόμο της πρόκρισης πολύ νωρίς και μέρχι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου σχεδόν είχε καθαρίσει. Το γκολ του Ετό από την πάσα του Όσκαρ στο 4′ απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του Μουρίνιο, η οποία δεν απειλήθηκε καθόλου από την Γαλατά στο πρώτ μέρος.

Η διαφορά ποιότητας αναμφισβήτητη, η προσήλωση στα αμυντικά καθήκοντα δεν διαταράχθηκε σε καμία στιγμή του παιχνιδιού και οι Τούρκοι έπεσαν σε τοίχος. Δίχως πολλές φάσεις η Τσέλσι έψαξε και το δεύτερο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα.Το σουτ του Τέρι πέρασε εκτός εστίας, αλλά στο 41′ το κόρνερ που κέρδισαν οι “μπλε” αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Μουσλέρα έβγαλε την κεφαλιά του Τέρι ήταν αδύνατο όμως να κάνει κάτι στο εξ’ επαφής σουτ του Κέιχιλ, η Τσέλσι μέσα σε ένα ημίχρονο καθάριζε την υπόθεση πρόκριση.

Εντελώς διαδικαστικό το δεύτερο μέρος με την Τσέλσι να ελέγχει πολύ άνετα το υπέρ της 2-0 και την Γαλατά να αδυνατεί να γίνει απειλητική. Με Τόρες και Όσκαρ απείλησαν προς το τέλος του ματς οι οι γηπεδούχοι αλλά ο Μουσλέρα είπε όχι, ενώ η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε στις καθυστερήσεις με την προσπάθεια του Ντρογκμπά.Ο Αφρικανός αποθεώθηκε στο Λονδίνο από τους φίλους των “μπλε” που δεν ξέχασαν σε καμία στογμή την πολυετή και καθοριστική προσφορά του στο Λονδίνο. Κατά τ’ άλλα η Γαλατά αποδείχθηκε πολύ αδύναμη για να κοντράρει την ομάδα του Μουρίνιο.

ΤΣΕΛΣΙ : Τσεχ, Ιβανόβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Οσκάρ (82′ Σέρλε), Ουίλιαν, Αζάρ, Ετο’ό (86′ Τόρες).

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Εμπουέ (77′ Χαΐροβιτς), Σεχίμ Καγιά, Σετζού, Αλέξ Τέλες, Φελίπε Μέλο, Σελτσούκ Ινάν, Γεκτά Κουρτουλούς (67′ Χακάν Μπαλτά), Σνάιντερ, Ντρογκμπά, Μπουράκ Γιλμάζ (54′ Ουμούτ Μπουλούτ).

Το παιχνίδι στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” αποτέλεσε -όπως αναμενόταν- τυπική διαδικασία με τη “βασίλισσα” να φτάνει σε ακόμη μια νίκη, χάρις σε ένα εκρηκτικό δίλεπτο στο διάστημα 74′-75′ του αγώνα. Στο σημείο αυτό οι παίκτες του Αντσελότι βρήκαν δύο φορές δίχτυα, σε δύο διαδοχικές επιθέσεις, με σκόρερ τους Ρονάλντο και Μοράτα και “σφράγισαν” τη νίκη τους με 3-1. Το σκορ είχε ανοίξει ο Ρονάλντο στο 21ο λεπτό, ενώ για τους Γερμανούς είχε ισοφαρίσει ο Χούγκλαντ στο 31′. Πλέον η Ρεάλ σκέφτεται την κλήρωση της Παρασκευής (21/3), εκεί όπου θα βρεθούν και οι Παρί, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ατλέτικο και Τσέλσι, καθώς και το κλάσικο της Κυριακής (23/3) στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, ματς στο οποίο ενδέχεται να κάνει “άλμα” τίτλου, εφόσον επικρατήσει των “μπλαουγκράνα”.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Νάτσο, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο (46′ Καζεμίρο), Ιγιαραμέντι, Ίσκο, Χεσέ Ροντρίγκεθ (8′ Μπέιλ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μοράτα.

Σάλκε: Φέρμαν, Χούγκλαντ, Χέβεντες (58′ Κυριάκος Παπαδόπουλος), Ματίπ, Κολάσινατς, Νόιστεντερ, Αϊχάν, Μάιερ, Ομπάσι, Ντράξλερ, Χούντελααρ (46′ Σαλάι).

Στους αγώνες-ρεβάνς για τη φάση των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Μίλαν (Ιταλία) 4-1 (1-0)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 1-1 (2-0)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 2-1 (2-0)

Παρί Σεν Ζερμέν(Γαλλία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία) 2-1 (4-0)

Τσέλσι (Αγγλία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 2-0 (1-1)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Σάλκε (Γερμανία) 3-1 (6-1)

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 19/3 (0-2)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Ζενίτ Αγ. Πετρ.(Ρωσία) 19/3 (4-2)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr