Home SPORTS NEWS Ποιο ντέρμπι; Την κατάπιε αμάΣιτι!

Ποιο ντέρμπι; Την κατάπιε αμάΣιτι!


Παράσταση για έναν ρόλο στο Ολντ Τράφορντ με την Σίτι να θριαμβεύει με 3-0 απέναντι στην …λίγη εφέτος Γιουνάιτεντ. Δύο γκολ ο Τζέκο και ένα ο Τουρέ για την ομάδα του Πελεγκρίνι 

Μηδαμινή, αναιμική, σχεδόν ανύπαρκτη η αντίσταση της Γιουνάιτεντ στην επέλαση της Σίτι στο Ολντ Τράφορντ. Οι “Πολίτες” πέρασαν με 3-0 από την έδρα της “μισητής” συμπολίτισσας πραγματοποιώντας επίδειξη δύναμης. Όλα αυτά δίχως να εντυπωσιάσουν. Απλώς εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες της προβληματικής Γιουνάιτεντ του Μόγιες, χτύπησαν όταν έπρεπε, με τον Τζέκο να σκοράρει δις, παραμένοντας πρώτο φαβορί για τον εφετινό τίτλο. Στους 66 βαθμούς πλέον η Σίτι, τρεις πίσω από την Τσέλσι, αλλά και με δύο ματς λιγότερα.

Η συμμετοχή του Τομ Κλέβερλι στην ενδεκάδα δημιούργησε έκπληξη στο κοινό. Στην πραγματικότητα υπήρχαν τέσσερις αλλαγές συγκριτικά με το σχήμα εναντίον της Γουέστ Χαμ. Ξανά ο Καγκάβα δεν μπόρεσε να βρει θέση στην ενδεκάδα. Ο Μόγιες επέλεξε δύναμη στο κέντρο και εναπόθεσε το δημιουργικό κομμάτι στον Μάτα και τον Ρούνει . Εξ ίσου προσεκτικό το 4-2-3-1 του Πελεγκρίνι με τον Τζέκο να ηγείται της επίθεσης των “Πολιτών” και τον Νεγρέδο να μένει στον πάγκο.

Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα και η άμυνα της Γιουνάιτεντ μέτρησε μια βόλτα του Σίλβα στην περιοχή της, ένα δοκάρι (Νασρί) και ένα γκολ. Αυτό του Τζέκο που πήρε ανενόχλητος το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τα πρώτα 43 δευτερόλεπτα του ματς τα είχαν όλα αυτά, με τους μουδιασμένους διαβόλους, απλούς θεατές στο ορμητικό ξεκίνημα της Σίτι. Το ναυάγιο της Γιουνάιτεντ είχε και συνέχεια. Άλλες δύο ευκαιρίες μέτρησε η Σίτι η μία προσφορά των αμυντικών στην …λογική του “1 γκολ συν 1 φάση δώρο”.

Ο Σίλβα έτρεξε και πάλι την άμυνα, αλλά τελευταία στιγμή το σουτ που επιχείρησε μπλοκαρίστηκε. Δίπλα στην λέξη “τραγική” θα μπορούσε να υπάρχει ως συνοδευτικό και ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Ντε Χέα πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Τζέκο (18′). Έτσι όπως έπαιξε η ομάδα του Μόγιες στο πρώτο 20λεπτο θα έπρεπε να αισθάνεται τυχερή που είχε μόνο ένα γκολ στην πλάτη. Από την άλλη, επειδή χειρότερα δεν γινόταν, ανέκαμψε προοδευτικά μέσα από το παιχνίδι. Όλα αυτά γιατί ο Μάτα είχε διάθεση να βγάζει στην κόντρα την ομάδα του, ενώ παρ όλη την αστοχία ο Φελαϊνί έψαξε τους κενούς χώρους ως τρίτος επιθετικός. Την πρώτη καλή φάση της Γιουνάιτεντ την τελείωσε ο Βέλγος για να μπλοκάρει ο Χαρτ. Ακολούθησε μία καλύτερη φάση. Από την στραβοκλωτσιά του Φελαϊνί ο Μάτα σε ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα πάνω από τα γκολπόστ. Με εμφανή διάθεση του Πελεγκρίνι να ελέγξει τον ρυθμό, η Γιουνάιτεντ είχε καταφέρει να ισορροπήσει τα πράγματα αλλά οι γαλάζιοι είχαν το γκολ.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή (20′-45′) ήταν η περισσότερη αντίσταση που είχε να προσφέρει η Γιουνάιτεντ στο ματς. Μετά από την άστοχη κεφαλιά του Φερναντίνιο που κατέληξε άουτ, ο Τζέκο δεν λάθεψε. πήρε καλύτερη θέση από τον Φέρντιναντ στο κόρνερ του Σίλβα και εκτέλεσε τον Ντε Χέα για το 2-0. Εύκολος ο έλεγχος του ματς από εκεί και μετά για την Σίτι. Οι “πολίτες” απειλήθηκαν ιουσιαστικά μόνο μία φορά από το τακουνάκι του Γουέλμπεκ το οποίο έβγαλε ο Χαρτ. Στο 90′ ο Γιάγια Τουρέ με διαγώνιο σουτ υπέγραψε το 3-0 με δικό του γκολ, τέρμα αριθμός “21” για τον μέσο της Σίτι.

0-1 Dzeko 1′

0-2 Dzeko 56′

0-3 Toure 90′

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr