Home SPORTS NEWS Στα… σκαριά ευρωπαϊκή λίγκα Εθνικών ομάδων

Στα… σκαριά ευρωπαϊκή λίγκα Εθνικών ομάδων


Νέα… καινοτομία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων ετοιμάζει να ανακοινώσει η UEFA . Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, ο Μισέλ Πλατινί αναμένεται να παρουσιάσει στην Αστάνα του Καζακστάν, όπου διεξάγεται η ετήσια σύνοδος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, το πλάνο της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA για τη δημιουργία ευρωπαϊκής λίγκας Εθνικών ομάδων… Στο επίκεντρο και η μάστιγα των «στημένων» αγώνων!

Αυτά έκανε γνωστά ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος χαρακτήρισε… «τομή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο» την ομιλία που πρόκειται ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με την αποκάλυψη των νέων σχεδίων.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, η ευρωπαϊκή λίγκα Εθνικών ομάδων θα είναι μια διοργάνωση που υπολογίζεται να ξεκινήσει το 2018 και θα διεξάγεται στις ημερομηνίες που ως τώρα διεξάγονται φιλικά εθνικών ομάδων!

Οι Εθνικές ομάδες των χωρών-μελών της UEFA θα χωριστούν σε 3 ή 4 κατηγορίες, με σύστημα προβιβασμού-υποβιβασμού, ενώ η τελική φάση θα διοργανώνεται με τη μορφή φάιναλ-4 σε ουδέτερη έδρα τα καλοκαίρια των «μονών» ετών, για να μη συμπίπτει με τα τελικά Μουντιάλ η Euro.

«Η αφορμή για τη συζήτηση ήταν η επεξεργασία για να δημιουργηθεί ένα νέο διεθνές καλαντάρι. Παράλληλα, θέλαμε περισσότερη οργάνωση στις ημερομηνίες που προορίζονται για φιλικούς αγώνες», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο!

Μέγα θέμα για τις αντιπροσωπείες των 54 κρατών-μελών της UEFA είναι και οι χειραγωγημένοι αγώνες. Σύμφωνα με τον Τζάνι Ινφαντίνο, το σύστημα παρακολούθησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας καταγράφει ως «ύποπτο» το 0.7% των αγώνων και στόχος είναι το ποσοστό αυτό να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο!!!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr