Home SPORTS NEWS Συνεπής… στο ραντεβού της (Videos)

Συνεπής… στο ραντεβού της (Videos)


Η Μπάγερν Μονάχου… δήλωσε την παρουσία της στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στη ρεβάνς για τους «16» του θεσμού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Άρσεναλ και σε συνδυασμό με την νίκη της με 2-0 στο Λονδίνο πήρε το εισιτήριο!

Σε μια περίοδο που η πρωταθλήτρια Ευρώπης ταλανίζεται από το σκάνδαλο φοροδιαφυγής του προέδρου της Ούλι Χένες, κατάφερε να περάσει στα προημιτελικά και έτσι συνεχίζει το… ταξίδι προάσπισης του τίτλου της! Αποκλείοντας τους «κανονιέρηδες», όπως και πέρυσι στην ίδια φάση…

Σβάινσταϊγκερ και Ποντόλσκι πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης μέσα σε δύο λεπτά, ενώ στο 91′ ο Λούκας Φαμπιάνσκι απέκρουσε με τα πόδια εκτέλεση πέναλτι του Τόμας Μίλερ.

Η Μπάγερν πέρασε, μάλιστα, στους «8» της διοργάνωσης (από τότε που ονομάζεται Τσάμπιονς Λιγκ) για 13η φορά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ. Θα παραμείνει η μόνη που το έχει κατορθώσει αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μείνει εκτός από τον Ολυμπιακό!

Η Άρσεναλ ήθελε γκολ, αλλά η γηπεδούχος έχασε την πρώτη ευκαιρία, καθώς στο 20’ ο Άριεν Ρόμπεν, μετά από σέντρα του Φρανκ Ριμπερί από αριστερά, έκανε… σκαφτό πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνσκι! Οι «κανονιέρηδες» στο πρώτο μέρος πλησίασαν σε γκολ μόλις μια φορά, όταν σε κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού από το κόρνερ του Μεσούτ Εζίλ, ο Μάνουελ Νόιερ, μπλόκαρε τη μπάλα.

Τελικά το 1-0 για τη Μπάγερν έγινε στο 55’. Ο Ριμπερί έκανε πολύ όμορφη προσπάθεια, πάσαρε στον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, ο οποίος κοντρόλαρε λίγο έξω από την μικρή περιοχή και με πλασέ σκόραρε μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς! Οι «κανονιέρηδες»… απάντησαν άμεσα, αφού στο 57′ ο Λούκας Ποντόλσκι (πρώην άσος της Μπάγερν) σημείωσε το 1-1 με κοντινό διαγώνιο σουτ. Ο διεθνής άσος προηγουμένως έκλεψε την μπάλα από τον Λαμ, με τους γηπεδούχους να ζητούν φάουλ οι γηπεδούχοι.

Στο 90′ η Μπάγερν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει και τη νίκη. Ο Ρόμπεν κέρδισε πέναλτι από τον Κοσιελνί. Ανέλαβε την εκτέλεση ο Τόμας Μίλερ, αλλά ο Λούκας Φαμπιάνσκι να αποσοβεί το γκολ με διπλή προσπάθεια! Αρχικά απέκρουσε με τα πόδια, η μπάλα σταμάτησε στην γραμμή και ο γκολκίπερ της Άρσεναλ κατάφερε να διώξει…

1-0 Schweinsteiger 55′

1-1 Podolski 57′

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr