Home SPORTS NEWS Τα… χιλιάζει ο Βενγκέρ! (video & photos)

Τα… χιλιάζει ο Βενγκέρ! (video & photos)


Ένα αξιοσέβαστο μέρος της ιστορίας της Άρσεναλ έχει συνδεθεί με το όνομα του. Ο Αρσέν Βενγκέρ συμπληρώνει αύριο 1.000 παιχνίδια (!) στον πάγκο της λονδρέζικης ομάδας, στο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στην Τσέλσι το ερχόμενο Σάββατο, και η διοίκηση των «κανονιέρηδων» τον βράβευσε σήμερα σε ειδική τελετή στο «Emirates».

Ο έμπειρος προπονητής, που συμπληρώνει 18 χρόνια στον πάγκο της Αρσεναλ, μίλησε για τη βράβευση του: «Είναι προνόμιο και τιμή να είμαι προπονητής σε 1.000 παιχνίδια αυτής της ομάδας. Θέλω πραγματικά να μείνω όσο το δυνατόν περισσότερο στην ομάδα, αλλά πρέπει να δεχθώ ότι θα είναι δύσκολο να κλείσω άλλα 1.000 ματς», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε: «Ο χρόνος θα δείξει εάν η Αρσεναλ με μένα έγινε καλύτερη ομάδα, απ’ ότι ήταν πριν την αναλάβω…»

Ο Βενγκέρ ανέλαβε τα ηνία της Άρσεναλ την 1η Οκτωβρίου του 1996 και στη διάρκεια της θητείας του την έχει οδηγήσει στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (1998, 2002 και 2004), τεσσάρων Κυπέλλων (1998, 2002, 2003 και 2005) και ισάριθμων Σούπερ Καπ (1998, 1999, 2002 και 2004), ενώ έχει ψηφιστεί τρεις φορές κορυφαίος προπονητής της χρονιάς (1998, 2002 και 2004).

Στον συνάδελφο του αναφέρθηκε και ο Ζοζέ Μουρίνιο ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης: «Δεν είναι δυνατόν να καθίσεις στον πάγκο 1000 παιχνίδια, εάν ο σύλλογος δεν είναι φανταστικός».

Η καριέρα του Αλσατού τεχνικού είχε αρχίσει από τη Νανσί, στην οποία παρέμεινε μία τριετία. Ακολούθησαν έξι χρόνια στη Μονακό, ένα μικρό διάλειμμα και στη συνέχεια δύο σεζόν στο πρωτάθλημα Ιαπωνίας και συγκεκριμένα στη Ναγκόγια Γκράμπους Έιτ.

Πριν από τον Βενγκέρ τό ίδιο είχαν καταφέρει, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον φυσικά για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ματ Μπάσμπι στην ίδια ομάδα επίσης και ο Ντάριο Γκράντι για την Κρου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Βενγκέρ έχει συμφωνήσει από τον περασμένο Οκτώβριο για ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, και αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με το Goal.com, του προτάθηκε αύξηση των αποδοχών οι οποίες αγγίζουν τα 9.000.000 ευρώ αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr