Home SPORTS NEWS Φυλάκιση 3,5 ετών στον Ούλι Χένες

Φυλάκιση 3,5 ετών στον Ούλι Χένες


Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών επέβαλε το δικαστήριο του Μονάχου στον Ούλι Χένες για φοροδιαφυγή ύψους 27.200.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος της Μπάγερν υποστήριξε ότι ομολόγησε οικειοθελώς τη φοροδιαφυγή του το 2013, ώστε να απολαύσει τα προνόμια του νόμου περί “εθελοντικής αποκάλυψης” που αντικαθιστά ποινές φυλάκισης με πρόστιμο 6% επί του ποσού της φοροδιαφυγής.

Ο δικαστής Ρούπερτ Χάιντλ θεώρησε ότι η κίνηση του Χένες οφείλεται στο ρεπορτάζ του περιοδικού “Stern” εκείνης της περιόδου για την περιουσία του πρώην διεθνή άσου και έκρινε πως δεν θα ομολογούσε τη φοροδιαφυγή, εάν δεν υπήρχε το ρεπορτάζ.

Η αρχική πρόταση του εισαγγελέα αφορούσε 7 χρόνια, για την κατηγορία αποφυγής φόρων ύψους 3.500.000 ευρώ. Αυτό το ποσό εκτοξεύθηκε στα 18.500.000 ευρώ με νέα ομολογία του Χένες την πρώτη μέρα της δίκης (Δευτέρα), ενώ την Τετάρτη ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι το συνολικό ύψος των φόρων που δεν αποδόθηκαν στο γερμανικό κράτος ανέρχονται σε 27.200.000 ευρώ, ισχυρισμός που αποδέχθηκε η υπεράσπιση του Χένες. Η πλευρά του “ισχυρού άνδρα” των πρωταθλητών Ευρώπης μπορεί εντός μίας εβδομάδας να ασκήσει έφεση για την καταδικαστική απόφαση.

‘Εξω από το δικαστήριο είχαν μαζευτεί, πάντως, οπαδοί της Μπάγερν, αλλά και άλλος κόσμος. Άλλοι ήταν στο πλευρό του Ούλι Χένες και άλλοι φώναζαν κατά του…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr