Home SPORTS NEWS Έπος “clasico” και φωτιά στην Πριμέρα!

Έπος “clasico” και φωτιά στην Πριμέρα!


Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 4-3 της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπλοαουγκράνα» σε ένα θεαματικό πραγματικά κλάσικο που είχε τα πάντα -γκολ,πέναλτι,αποβολή- και ξαναμπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο «κόλπο» του τίτλου μειώνοντας τη διαφορά στον έναν βαθμό από τις ομάδες της Μαδρίτης!

Το ματς ήταν εντυπωσιακό από το ξεκίνημα και προμήνυε ότι θα διεξαχθεί ένα ακόμη σπουδαίο ντέρμπι. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ινιέστα άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ μετά από  ασίστ του Μέσι,«παγώνοντας» το Μπερναμπέου. Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 14′ ο Μπενζεμά έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει καθώς μετά από πάσα του Ντι Μαρία βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στη περιοχή αλλά το σουτ του ήταν κακό. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μέσι βγήκε τετ-α-τετ με τον Λόπεθ αλλά το πλασέ του δεν ήταν εύστοχο. Ότι δεν έκανε λίγο νωρίτερο ο Μπενζεμά, το έκανε στο 20ο λεπτό, όταν ο εξαιρετικός Ντι Μαρία έβγαλε τη σέντρα από αριστερά ώστε ο Γάλλος στράικερ με κεφαλιά να φέρει το ματς στα ίσα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ίδιος ανέτρεψε το εις βάρος σκορ για τη «βασίλισσα» με ένα παρόμοιο γκολ με αυτό που είχε σημειώσει πριν. Σέντρα ξανά ο Πορτογάλος, ο Γάλλος κοντρόλαρε τη μπάλα μέσα στη περιοχή και με πολύ όμορφο τελείωμα έκανε το 2-1 σηκώνοντας το Μπερναμπέου στο πόδι! Στο 26′ οι δύο παίκτες των γηπεδούχων πήγαν να ξανακάνουν το ίδιο αλλά ο Πικέ με το δεξί απομάκρυνε σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Στη συνέχεια ο ρυθμός χαλάρωσε ελαφρώς με τη
Μπαρτσελόνα να ήταν αυτή πλέον η οποία κυνηγούσε την ισοφάριση. Στο 43′ οι «μπλαουγκράνα» τα κατάφεραν με τον Μέσι να πλασάρει ιδανικά μέσα από την περιοχή πηγαίνοντας έτσι στα αποδυτήρια χωρίς τουλάχιστον να βρίσκονται πίσω στο σκορ. Με το τέρμα αυτό, ο Αργεντινός σουπερστάρ έφτασε τα 19 στα κλάσικο μεταξύ των δύο ομάδων και ξεπέρασε έτσι τον Ντι Στέφανο ο οποίος είχε 18.

Στο 54′ η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι με τον Ρονάλντο ο οποίος ανατράπηκε από τον Άλβες αλλά εκτός περιοχής. Ο Πορτογάλος ευστόχησε και έδωσε ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους. Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Μπαρτσελόνα να κερδίσει αμφισβητούμενο πέναλτι! Ο Νειμάρ το κέρδισε μέσα στη περιοχή από τον Σέρχιο Ράμος ο οποίος αποβλήθηκε, αλλά από το ριπλέι φάνηκε ότι ο Βραζιλιάνος περισσότερο «βούτηξε» για να εκβιάσει τη ποινή. Αυτή πάντως ήταν η 19η κόκκινη κάρτα που αντικρύζει ο Ισπανός στη καριέρα του! Ο Μέσι ευστόχησε τελικά και διαμόρφωσε το 3-3. Στο 74′ η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στην ανατροπή αλλά το σουτ του Ντιέγκο Άλβες κατέληξε στην εσωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Λόπεθ. Στο 84′ οι Καταλανοί κέρδισαν ένα ακόμη πέναλτι με τον Ινιέστα να πέφτει στη περιοχή μετά από μπλέξιμο με τον Τσάμπι Αλόνσο . Ο Μέσι ευστόχησε εκ νέου και ολοκλήρωσε την ανατροπή στην ανατροπή διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό 4-3 υπέρ των «μπλαουγκράνα» οι οποίοι πλέον ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση του τίτλου!

Χαμός γίνεται πλέον στη κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν, καθώς Ατλέτικο και Ρεάλ έχουν από 70 βαθμούς ενώ η Μπαρτσελόνα ακολουθεί με 69!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr