Home SPORTS NEWS Από την αρχή ως το τέλος Χάμιλτον!

Από την αρχή ως το τέλος Χάμιλτον!


Την 23η νίκη της καριέρας του πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στο γκραν πρι της Μαλαισίας, δεύτερο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Βρετανός κυριάρχησε αυτό το τριήμερο στη χώρα της ανατολικής Ασίας και πήρε για πρώτη φορά την καρό σημαία εκεί. Ο Νίκο Ρόζμπεργκ τερμάτισε στη δεύτερη θέση ολοκληρώνοντας το πρώτο 1-2 της σεζόν αλλά και το πρώτο της Mercedes από το ιταλικό γκραν πρι του 1955. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Βρετανός πιλότος της Μercedes εκκίνησε εκπληκτικά και άρχισε να δημιουργεί διαφορά από τους υπόλοιπους την ώρα που πίσω του υπήρχαν πολλές μάχες. Ο Νίκο Ρόζμπεργκ ανέβηκε στη δεύτερη θέση προσπερνώντας τον Φέτελ, ο Ρικιάρντο έκανε εκπληκτική εκκίνηση καθώς ανελκύθηκε στην 4η θέση. Χαμένος ήταν ο Αλόνσο που έπεσε 5ος καταδιωκόμενος από τον Χούλκενμπεργκ.

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε μετά το πρώτο πιτ στοπ και αφού είχαμε αρκετά προσπεράσματα κυρίως στις πιο πίσω θέσεις, από 8 μέχρι 13. Ο Χάμιλτον έκανε την… βόλτα του έχοντας σωστή διαχείρηση των καυσίμων του. Έτσι κατέκτησε τη 2η νίκη με τα ασημί βέλη και πρώτη μετά το περσινό γκραν πρι της Ουγγαρίας.

Άτυχος για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στάθηκε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, δευτερόλεπτα μετά από το πιτ στοπ του αναγκάστηκε να σταματήσει το μονοθέσιό του γιατί ο εμπρός αριστερά τροχός δεν είχε βιδωθεί σωστά.

Ο Ρόζμπεργκ δέχθηκε για ένα διάστημα πίεση από τον Φέτελ αλλά αυτή διήρκησε μόνο για 2-3 γύρους. Ο Αλόνσο προς το τέλος ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να προσπεράσει τον Χούλκενμπεργκ στην 4η θέση. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μπάτον, Μάσα, Μπότας, Μάγκνουσεν και Κβίατ.

Βαθμολογίες:

Πρωτάθλημα οδηγών:

Rosberg 43
Hamilton 25
Alonso 24
Button 23
Massa 9
Πρωτάθλημα κατασκευαστών:

Mercedes 68
McLaren 43
Ferrari 30
Williams 20
Force India 19

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr