Home SPORTS NEWS Με Πίρλο στους «8» η Γιουβέντους – Αποτελέσματα EL

Με Πίρλο στους «8» η Γιουβέντους – Αποτελέσματα EL


Με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πίρλο η Γιουβέντους επικράτησε 1-0 της Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» και προκρίθηκε στους «8» του Europa League.

Ο Γκονζάλο Ροντρίγκες ακριβώς έξω από την περιοχή ανέτρεψε τον Φερνάντο Γιορέντε και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Πίρλο «έστησε» την μπάλα και εκτέλεσε τον Νέτο στην κλειστή του γωνία σημειώνοντας για ακόμη μία φορά ένα φανταστικό γκολ. Στη συνέχεια, οι «βιόλα» προσπάθησαν να ισοφαρίσουν ώστε να στείλουν το παιχνίδι στη παράταση αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν με παίκτη λιγότερο, παρά την εμψύχωση του Μοντέλα και των φιλάθλων που έδωσαν δυναμικό παρών όπως αναμενόταν.

Παρά τη νίκη της με 3-1 στο Λονδίνο η Μπενφίκα αγχώθηκε στο τέλος, καθώς με δύο γκολ του Τσαντλί μέσα σε μόλις δύο λεπτά (!) η Τότεναμ έκανε ανατροπή και έψαχνε άλλα ένα γκολ για να στείλει το ματς στη παράταση, αλλά τελικά σκόραραν οι «αετοί» με πέναλτι στο 90+4′ για το τελικό 2-2 και έτσι ήταν αυτοί που πήραν τη πρόκριση.

Με πρωταγωνιστή τον Φαμπιάνο, ο οποίος έκανε αρκετές σημαντικές επεμβάσεις, η Πόρτο ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα σε λίγα λεπτά και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην αυριανή κλήρωση. Η Νάπολι ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Γκόραν Πάντεβ, αλλά ο νεοεισελθών Ναμπίλ Γκιλάς έφερε το ματς στα ίσα στο 69′ και ο Ρικάρντο Κουαρέσμα εξέθεσε την αντίπαλη άμυνα στο 76′, κλειδώνοντας την πρόκριση. Το μόνο που κατάφεραν οι «παρτενοπέι» ήταν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις με τον Ντουβάν Ζαπάτα.

Το επεισοδιακό ματς στο Σάλτσμπουργκ-Βασιλεία (σ.σ. στο 30′ οπαδοί της Βασιλείας πέταξαν αντικείμενα στον Κέβιν Καμπλ και ο διαιτητής το διέκοψε για περίπου 10 λεπτά), βρήκε θριαμβευτές τους φιλοξενούμενους. Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 9ο λεπτό λόγω αποβολής του Μάρεκ Σούτσι και ότι δέχθηκε γκολ στο 22′ από τον Ζόναταν Σοριάνο, η ελβετική ομάδα ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα σε 10 λεπτά (50′ κεφαλιά του Μάρκο Στρέλερ, 60′ φάση διαρκείας με νέα κεφαλιά του Γκαστόν Σαούρο). Η αποβολή του Άλαν στο 86ο λεπτό επανέφερε την αριθμητική ισορροπία, σε μία αναμέτρηση με εννέα κίτρινες και δύο κόκκινες κάρτες. Να σημειωθεί ότι ο Σοριάνο έφτασε τα 40 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 2-0 στο 47′.

Η Λιόν είχε επικρατήσει με 4-1 στην Γαλλία και άνοιξε το σκορ στην Τσεχία, αλλά η Βικτόρια Πλζεν έκανε ανατροπή και προηγήθηκε με 2-1, ενώ έχασε και πέναλτι για το 3-1. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν έστω και με άγχος το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Άνετα και με νίκη και στο δεύτερο ματς πέρασε η Βαλένθια, καθώς μετά το 3-0 στην Βουλγαρία επικράτησε με 1-0 της Λοντογκόρετς στο «Μεστάγια» με γκολ του Πάκο Άλκαθερ.

Χρονικά πρώτη την πρόκριση στους «8» πήρε η Άλκμααρ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με την Ανζί στην Ρωσία, και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου ματς ήταν αυτή που θα βρεθεί στην αυριανή κλήρωση για την επόμενη φάση.


Τα αποτελέσματα των ρεβάνς των «16»:

Ανζί – Άλκμααρ 0-0 [0-1]
Βαλένθια – Λουντογκόρετς 1-0 (59′ Πάκο Αλκάθερ) [3-0]
Βικτόρια Πλζεν – Λιόν 2-1 (60′ Κόλαρ, 62′ Τετσλ / 45’+1 Μπαφετιμπί Γκομίς) [1-4]
Μπενφίκα – Τότεναμ 2-2 (34′ Γκαράι, 95′ πέν. Λίμα / 78′ και 79′ Σαντλί) [3-1]
Φιορεντίνα – Γιουβέντους 0-1 (71′ Πίρλο) [1-1]
Νάπολι – Πόρτο 2-2 (21′ Πάντεβ, 92′ Σαπάτα – 69′ Γκιλάς, 76′ Κουαρέσμα) [0-1]
Μπέτις – Σεβίλλη 0-2 [2-0]
Ζάλτσμπουργκ – Βασιλεία 1-2 (22′ Σοριάνο – 50′ Στρέλερ, 60′ Σαούρο)[0-0]

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr