Home SPORTS NEWS Σοκ στη Ρουμανία, στη φυλακή και ο Ποπέσκου

Σοκ στη Ρουμανία, στη φυλακή και ο Ποπέσκου


Σκάνδαλο φοροδιαφυγής με κατηγορούμενους και πρώην σπουδαίους παίκτες, συγκλονίζει το ποδόσφαιρο της Ρουμανίας, με μεγάλα ονόματα να οδηγούνται στη φυλακή. Ανάμεσά τους και ο Γκίκα Ποπέσκου!

Αρχικά είχε σοκάρει τη χώρα και όχι μόνο, η είδηση πως μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου της Ρουμανίας κατηγορούνται για συμμετοχή σε σκάνδαλο που αφορά φοροδιαφυγή από έσοδα μεταγραφών! Την Τρίτη έγινε γνωστά και οι ποινές, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης και πολλοί οδηγούνται στη φυλακή. Ένας από αυτούς που καταδικάστηκαν είναι και ο Γκίκα Ποπέσκου. Ο πρώην διεθνής άσος, με μεγάλη καριέρα και σε συλλογικό επίπεδο (έχει παίξει και στη Μπαρτσελόνα, όντας και αρχηγός), φέρεται να είχε συμμετοχή σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής σε υποθέσεις μεταγραφών.

Ο Γκίκα Ποπέσκου (είχε 115 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Ρουμανίας), καταδικάστηκε σε φυλάκιση 37 μηνών, ενώ αντίστοιχες ποινές επιβλήθηκαν και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό πως για πολλούς από τους κατηγορούμενους η πρόταση του εισαγγελέα ήταν για «ελαφρύτερες» ποινές. Το δικαστήριο επέβαλε, ωστόσο ποινές φυλάκισης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αναλυτικά καταδικάστηκαν οι:
Γκεόργκε Κόπος (τρία χρόνια και οκτώ μήνες)
Μιχάι Στίκα (τρία χρόνια και έξι μήνες)
Κρίστι Μπορτσέα (έξι χρόνια και τέσσερις μήνες)
Ιοάν Μπεκάλι (έξι χρόνια και τέσσερις μήνες)
Βίκτορ Μπεκάλι (τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες)
Ζεάν Παντουρεάνου (τρία χρόνια και τέσσερις μήνες)
Γκίκα Ποπέσκου (τρία χρόνια και ένα μήνα)
Τζίτζι Νετσόιου (τρία χρόνια και τέσσερις μήνες)

Το θέμα έχει, βέβαια, και διεθνή αντίκτυπο, με την είδηση να κάνει τον γύρο του κόσμου!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr