Home SPORTS NEWS Το νέο «στολίδι» της Ρόμα (video & photos)

Το νέο «στολίδι» της Ρόμα (video & photos)


Οι άνθρωποι της Ρόμα ήταν αποφασισμένοι από τη πρώτη στιγμή που σκέφτηκαν να χτιστεί νέο γήπεδο για την ομάδα να είναι θεαματικό και σύγχρονο αλλά παράλληλα να έχει και στοιχεία τα οποία θα θυμίζουν σε όλους τη σπουδαία ιστορία της πρωτεύουσας της Ιταλίας.

Το όνειρο τους λοιπόν όλα δείχνουν πως θα γίνει πραγματικότητα σύντομα, καθώς έγινε δημοσίως η παρουσίαση του νέου «σπιτιού» των «τζιαλορόσι». Το γήπεδο είναι μαγευτικό όπως και το παρατσούκλι του συλλόγου (Magica) και κυρίως επιβλητικό καθώς θυμίζει αρκετά το ιστορικό μνημείο της πόλης, το Κολοσσαίο!

«Με το «Stadio della Roma» θέλουμε να παράγουμε ξανά την δόξα και την δύναμη το Κολοσσαίου. Θέλουμε να κάνουμε ένα στάδιο όπου οι οπαδοί θα είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε σχεδιάσει ένα στάδιο αφιερωμένο στο ποδόσφαιρο, που θα μοιάζει με το συμβολικό μνημείο της πόλης το Κολοσσαίο», τόνισε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζέιμς Παλότα.

Το «Stadio della Roma» θα έχει χωρητικότητα 52.000 θέσεων και θα χτιστεί εκεί που βρισκόταν το παλιό Ιπποδρόμιο της πόλης. Στόχος της διοίκησης είναι να μπει η ομάδα στο γήπεδο την σεζόν 2016 -17, ενώ το κόστος του σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ (!) τα οποία θα καλύψει η διοίκηση του συλλόγου η οποία εισέπραξε συνεισφορές από τη Goldman Sachs.

Το πρότζεκτ παρουσιάστηκε σε Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Protomoteca» από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Νταν Μέις και από τον δήμαρχο της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο, παρουσία φυσικά σύσσωμου όλου του ρόστερ της Ρόμα. Σύμφωνα με τα πλάνα, θα συμπεριλαμβάνονται ακόμη πολυκαταστήματα, εγκαταστάσεις ψυχαχωγίας, εστιατόρια, ξενοδοχεία και γήπεδα προπόνησης μαζί με τα οποία το κόστος θα φτάσει στο ένα δισεκατομμύριο (!) και θα καλυφθεί με την συμμετοχή κορυφαίων brand παγκόσμιας εμβέλειας.

«Βιαστείτε να το κατασκευάσετε», εκφράστηκαν Τότι και Ντε Ρόσι, «θα γράψουμε ιστορία» σχολίασε ο προπονητής Ρούντι Γκαρσία και οι πρώτες εντυπώσεις των παρευρισκομένων συνοδεύτηκαν από σχόλια θριαμβευτικά.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr