Home SPORTS NEWS Φι-Lee-Ki… ήττα

Φι-Lee-Ki… ήττα


Η Εθνική Ελλάδας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό που επέβαλλαν οι Νοτιοκορεάτες και ηττήθηκε με 2-0 στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τρία δοκάρια για την “γαλανόλευκη”, από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους.

Μόνο χρήσιμα πρέπει να είναι τα συμπεράσματα του Φερνάντο Σάντος μετά από τη φιλική ήττα της Ελλάδας με 2-0 από τη Νότιο Κορέα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε μια αντίπαλο, της οποίας το στυλ παιχνιδιού ταιριάζει με αυτό της αντιπάλου μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, Ιαπωνία, προκειμένου να βάλει τους παίκτες του σε κλίμα.. Βραζιλίας και σίγουρα οι παρατηρήσεις του προς αυτούς θα είναι αρκετές.

Εμφανώς καταπονημένοι από τα συνεχόμενα ματς και χωρίς διάθεση για…περιττό ρίσκο οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας ξεκίνησαν την αναμέτρηση κάπως… χαλαρά. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Νοτιοκορεάτες, οι οποίοι δεν δυσκολεύτηκαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα: να τρέξουν.

Μόλις στο 7’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Παρκ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Λι, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Γλύκο, πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας της Εθνικής πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος επιχείρησαν να αντιδράσουν και στο 11’ ο Τοροσίδης γύρισε από τα δεξιά την μπάλα στο ύψος του πέναλτι όμως εκεί δεν βρέθηκε κανένας συμπαίκτης του με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να απομακρύνουν.

Η υπεροχή των Νοτιοκορεατών καρποφόρησε επτά λεπτά αργότερα. Ο Παρκ, ο οποίος αγωνίζεται στην Γουότφορντ, βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην ελληνική περιοχή και με ιδανικό σουτ νίκησε τον Γλύκο για το 1-0.

Το γκολ πείσμωσε τους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση. Κι έφτασαν μια ανάσα από αυτήν στο 23’ όταν ο Χολέβας έβγαλε έτοιμο γκολ στον Κατσουράνη όμως ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» έστειλε σε κενή εστία την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Για να φτάσουμε στη φάση του 31ου λεπτού όταν η μπάλα έκανε τα… δικά της παιχνίδια. Έπειτα από κόρνερ του Χολέβας και σύγχυση στην άμυνα της Ν. Κορέας, ο Σαμαράς έκανε το πλασέ, ο Τοροσίδης έβαλε το κεφάλι του αλλά είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γιουνγκ. Στη συνέχεια της φάσης ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σούταρε όμως και πάλι η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με την Εθνική να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-0.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Φερνάντο Σάντος πέρασε στο ματς τους Χριστοδουλόπουλο και Καραγκούνη στις θέσεις των Σαλπιγγίδη και Μανιάτη όμως η εικόνα της Εθνικής δεν άλλαξε.

Οι Νοτιοκορεάτες συνέχισαν να… τρέχουν τους Έλληνες διεθνείς και μόλις δέκα λεπτά μετά από το πρώτο σφύριγμα για το δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Σον Χιουνγκ – Μιν της Μπάγερ Λεβερκούζεν πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με έναν «κεραυνό» την έστειλε αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίκτυα του Γλύκου.

Στο 63’ η Εθνική έφτασε κοντά στο γκολ με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος λίγα λεπτά πριν είχε περάσει στη θέση του Τζιόλη, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων τον νίκησε από κοντά.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του φιλικού η Ν. Κορέα έδωσε χώρους στους ποδοσφαιριστές του Σάντος όμως εκτός από δύο περιπτώσεις με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φετφατζίδη η Εθνική δεν απείλησε και το 0-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος, Τοροσίδης (82’ Τζαβέλλας), Χολέμπας, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Τζιόλης (60’ Φετφατζίδης), Μανιάτης (46’ Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46’ Καραγκούνης), Μήτρογλου (60’ Δ.Παπαδόπουλος).

Στον πάγκο: Τζόρβας, Βύντρα, Σάμαρης.

Ν.ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ, Λι Γιονγκ, Κιμ Τζινσου, Κιμ Γιουνγουόν, Χονγκ, Κι, Χαν, Κου 79′ Λι Κεουνχο), Λι Τσουνγκγιονγκ, Σον (73’ Κιμ Μποκγιουνγκ), Παρκ (46’ Κιμ Σινγουκ).

Στον πάγκο: Κιμ Σεουνγκγιου, Κιμ Τζινχιεον, Παρκ Τζουχο, Κιμ Τζουγιουνγκ, Παρκ Τζινπο, Χα, Παρκ Τζονγκγου, Ναμ, Τζι.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr