Home SPORTS NEWS Άγαλμα στον Μπεργκ έξω από τη Λεωφόρο! (Videos)

Άγαλμα στον Μπεργκ έξω από τη Λεωφόρο! (Videos)


Υπήρχε μια μάχη για το Κύπελλο… Ποια μάχη; Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο άνθρωπος του τελικού νικώντας (όχι ακριβώς) μόνος του με χατ τρικ τον ΠΑΟΚ (4-1) στην μεγαλύτερη παράσταση του τριφυλλιού στον τελικό!

Ο Παναθηναϊκός με μεγάλη παράσταση από τον Μπεργκ κατατρόπωσε τον ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου με 4-1. Οι πράσινοι έμοιαζαν σαν φτιαγμένοι από καιρό για την αναμέτρηση, την ώρα που ο δικέφαλος του Βορρά ήταν κατώτερος των περιστάσεων για ένα τόσο σημαντικό ματς. Είσική μνεία για τον μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Σουδό φορ, Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να πάρει το Κύπελλο σπίτι του! Τρία δικά του γκολ (άλλο ένα ο Καρέλης) κλείδωσαν στην τροπαιοθήκη του τριφυλλιού το τρόπαιο μετά από 4 χρόνια. Όλα αυτά σε μία δύσκολη χρονιά που οι πράσινοι επιχείρησαν ριζική ανανέωση και εν τέλει δικαιώθηκαν…

Με 4-4-2 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Αναστασίου απέναντι στο 4-3-3 του ΠΑΟΚ, το οποίο επέλεξε ο Γεωργιάδης. Ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή τα ηνία του τελικού. Ο ρόμβος του Αναστασίου έπιασε τόπο και οδηγούσε σε πίεση και τελικές στα καρέ του δικεφάλου. Από το πρώτο λεπτό όταν το σουτ του Ζέκα έδιωξε δύσκολα ο Γλύκος. Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν μουδιασμένα την ώρα που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε αποφασισμένος να θέσει τις βάσεις μιας μεγάλης νίκης. Όπερ και εγένετο. Στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Νάνο ο Μπεργκ με διπλή προσπάθεια έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα εφέτος (15′). Μετά από 15 λεπτά αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, ενώ μέχρι το 35 είχε καταφέρει να γράψει 7 τελικές στο κοντέρ της επίθεσης. Εξαιρετικός ο Ζέκα, αποτελεσματικός ο Μπεργκ, ουσιαστικός ο Μέντες. Ήταν οι καλύτεροι του Παναθηναϊκού.

Η εικόνα ωστόσο άλλαξε αίφνης στο τελευταίο δεκάλεπτο. Σπίθα ήταν η τεράστια φάση που οδήγησε στο δοκάρι του Σαλπιγγίδη από την σέντρα του Στοχ (37′). Ακολούθησε το σουτ του Κάτσε (ελάχιστα άουτ) και η κραχτή δεύτερη φάση του ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη να αποτυγχάνει σε κοντινή προβολή. Δεν άλλαξε δραματικά η εικόνα του ο ΠΑΟΚ στο κομμάτι κυκλοφορία, αλλά αυτές οι τρεις φάσεις μπορεί να πει κανείς ότι του έδωσαν δύναμη για την συνέχεια. Μάλλον άξιζε και ένα γκολ.

Κάπου εκεί έμελλε να τελειώσει η αντίδραση του ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος δεν σκόραρε, κάτι που έκανε για δεύτερη φορά ο Μπεργκ με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Πλασέ που μόνο το ταλέντο του Σουηδού από τους 22 στο χορτάρι, μπορούσε να στείλει με …τηλεκατευθυνόμενο τρόπο στα δίχτυα (50′). Δεν πέρασαν καν τρία λεπτά για να ολοκληρώσει το θριαμβευτικό μπάσιμο του Παναθηναϊκού στο δεύτερο 45λεπτο, ο Καρέλης. Οι πράσινοι έστηναν πάρτυ δικαιοματικά. Όαση αντίδρασης το πέναλτι που κέρδισε ο Λίνο από τον Αμπέντ, απόλυτα σωστά ο Κάκος έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Βούκιτς πήρε φόρα και εκτέλεσε για πρώτη και τελευταία φορά τον Κοτσόλη στο ματς. Περισσότερο καύσιμο δεν υπήρχε στο ντεπόζιτο του ΠΑΟΚ.

Η μοναδική παράσταση του Μπεργκ έκλεισε με υπόκλιση μπροστά στο ποδοσφαιρικό κοινό. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο αποχαιρετιστήριο σε μια γιορτή από το τέταρτο γκολ του Σουηδού. Ο Παναθηναϊκός, η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο κλείσιμο της χρονιάς, κατέκτησε απόλυτα δίκαια τον τελικό Κυπέλλου.

0-1 Berg 15′

0-2 Berg 50′

0-3 Karelis 54′

1-3 Vukić (Penalty) 70′

1-4 Berg 88′

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr