Home SPORTS NEWS Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού Ελλάδα

Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού Ελλάδα


Προετοιμασμένος για ένα παιχνίδι υψηλότατων απαιτήσεων και δυσκολίας θα μπει απόψε (20.00, ΟΤΕ TV, REAL FM, live pamesports.gr) ο Ολυμπιακός στην κατάμεστη και «καυτή» Τούμπα, ώστε να αξιοποιήσει τη νίκη του με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι, να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ και να κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τρίτου σερί νταμπλ.

Ο Μίτσελ θέλει να δει την ομάδα του να πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλο, να τον υποχρεώσει σε λάθη, να μην τον αφήσει να πάρει την πρωτοβουλία με τη δύναμη της έδρας. Πολύ τρέξιμο και καλή κυκλοφορία της μπάλας περιλαμβάνει το πλάνο Μίτσελ που ζητάει από τους παίκτες του να παίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν και να δείξουν αποφασιστικότητα και επιθετικό πνεύμα από το ξεκίνημα. Κάνοντας ει δυνατόν το ίδιο επιβλητικό ματς, όπως στο πρώτο εικοσάλεπτο στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί επιθετικά στον Ντομίνγκες που θα είναι ο ηγέτης, στα άκρα θα παίξουν ο Κάμπελ με τον Φουστέρ, ενώ στην κορυφή ο Βαλντές έχει προβάδισμα έναντι του Σαβιόλα. Εντινγκά και Μανιάτης (με σκέψεις για Σάμαρη) θα είναι στον άξονα, ενώ στην άμυνα τα φαβορί είναι Μέγιερι, Σαλίνο, Μπονγκ, Μαρκάνο, Μανωλάς, δίχως να αποκλείεται να παίξει ο Ρομπέρτο στην εστία και ο Αβραάμ στόπερ, με τον Μαρκάνο αριστερό μπακ.

Ο Μίτσελ έχει μαζί τους 20 παίκτες, εκ των οποίων οι 3 είναι από την ομάδα Νέων (ο γκολκίπερ Χουτεσιώτης και οι Βούρος, Σάλιακας).

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καλή παράδοση σε διπλούς αγώνες Κυπέλλου όταν η ρεβάνς είναι στην Τούμπα, καθώς στις δύο προηγούμενες αποκλείστηκε παρότι είχε νικήσει στο πρώτο ματς. Κι εδώ είναι μια εξτρά πρόκληση, να σπάσει άλλη μια παράδοση.

Έντεκα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Απόψε το βράδυ ο “Δικέφαλος του Βορρά” θα επιδιώξει στην κατάμεστη Τούμπα να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 κόντρα τον Ολυμπιακό και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού για πρώτη φορά μετά από το 2003!

Τότε, οι “ασπρόμαυροι” είχαν επικρατήσει του Άρη με 1-0 με το “χρυσό” γκολ του νυν προπονητή τους, Γιώργου Γεωργιάδη, και κατέκτησαν το τρόπαιο, το οποίο ήταν και το τελευταίο της ομάδας μέχρι σήμερα.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα πρέπει να περιμένει ο Ρικάρντο Σα Πίντο προκειμένου να μάθει για το αν μπορεί να υπολογίζει σε τρία βασικά “γρανάζια” της φετινής μηχανής του ΟΦΗ. Κι αυτό γιατί στην τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν από το σημερινό (17:00, OTESPORT1, pamesports.gr) αγώνα ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου, ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τρεις παίκτες του να αποχωρούν τραυματίες από το πρόγραμμα.

Αρχικά, οι Θανάσης Παπάζογλου και Μάρκο Ζόρο συγκρούστηκαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης, εγκατέλειψαν και η συμμετοχή τους στο ματς με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι εξαιρετικά δύσκολη και θα κριθεί λίγο πριν τη σέντρα.

Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Μακρή. Ο Έλληνας μέσος ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο, οι οποίες δεν του επέτρεψαν να “βγάλει” την προπόνηση, και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σήμερα προκειμένου να μάθει ο Σα Πίντο το αν μπορεί να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του.

Η κρητική ομάδα βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, όπου μετέβη μετά το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Να σημειωθεί πως η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ ζήτησε με έγγραφο που απέστειλε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομική Διεύθυνση την παρουσία εισαγγελέα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η αποστολή του ΟΦΗ: Αγριμάκης, Φερνάντεζ, Γιαγκιόζης, Μπούρμπος, Στάθης, Μιλιάζες, Μονιάκης, Τριποτσέρης, Ζόρο, Δαμιανάκης, Φαζός, Μπαρέιρο, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Μακρής, Ντουντού, Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Ροβίθης, Νούνιες, Φραγκουλάκης, Κυζιρίδης.

Την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου εκφράζουν άπαντες στο Τριφύλλι. Από την ομιλία του Γιάννη Αναστασίου το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης στους παίκτες του έως τις μεταξύ των ποδοσφαιριστών συζητήσεις.

Αυτό που επισημαίνεται ενόψει της σημερινής ρεβάνς με τον ΟΦΗ στο γήπεδο της Λεωφόρου (17.00) είναι ότι ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων και έφτασε στο σημείο να είναι υποχρεωμένος τώρα να αγωνιστεί με την πλάτη στον τοίχο.

Το υπέρ του ΟΦΗ 1-0 από το πρώτο ματς βάζει τον Παναθηναϊκό σε θέση κυνηγού. Οι Πράσινοι θα μπουν με άκρως επιθετικό πνεύμα εξ αρχής, διάθεση να πρεσάρουν την πρώτη πάσα του αντιπάλου για να του χαλάσουν την κυκλοφορία και να αυξήσουν τα ποσοστά κατοχής της μπάλας.

Ο Αναστασίου προσανατολίζεται να ξεκινήσει τον Πέτριτς δίπλα στον Μπεργκ στην επίθεση. Γενικώς ο τεχνικός του Παναθηναϊκού βάζει όλους τους έμπειρους παίκτες που διαθέτει γιατί θεωρεί ότι είναι ένα παιχνίδι τακτικής και ωριμότητας.

Τερματοφύλακας θα ξεκινήσει ο μόνιμος στο Κύπελλο Στέφανος Κοτσόλης. Στα μπακ θα παίξουν οι Σπυρόπουλος, Νάνο, στόπερ θα είναι οι Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, αμυντικό χαφ ο Μέντες και λίγο πιο δίπλα ο Πράνιτς με τον Ζέκα . Ο Αμπεϊντ θα παίξει πίσω από τους Μπεργκ, Πέτριτς.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr