Home SPORTS NEWS Δεν δίνει το στέμμα ο Θρύλος!

Δεν δίνει το στέμμα ο Θρύλος!


Ο Ολυμπιακός με σκυλίσια άμυνα και πολύ ωραίο μπάσκετ νίκησε την Ρεάλ για δεύτερη φορά (71-62) ισοφάρισε σε 2-2 και τώρα το άγχος είναι με την μεριά των Μαδριλένων!

Με την ίδια συνταγή ξεκίνησε την αναμέτρηση ο εορτάζων, Γιώργος Μπαρτζώκας που επέλεξε να ρίξει στο παρκέ την ίδια πεντάδα με εκείνη του τρίτου νικηφόρου ματς, δηλαδή… Σπανούλη, Μάντζαρη, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον. Το πρώτο καλάθι ήρθε από πλευράς Ρεάλ και Ντάρντεν στο καλημέρα του ματς. Ο Ολυμπιακός όμως βρήκε πόντους από τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον Λοτζέσκι και στο 4′ ήταν μπροστά με 6-2. Η “βασίλισσα” αντέδρασε και με ένα σερί 8-0 πήρε εκείνη τα ηνία με 6-10.Η διαφορά για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο ανέβηκε και στους έξι πόντους και το 10-16 στο 7′. Όμως ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα μικρό σερί 5-0 και μείωσε σε 15-16 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι στο μηδέν!

Ο Γιώργος Πρίντεζης με το που μπήκε στο παρκέ στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του και με τρίποντο έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 18-16. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχοντας πολύ καλές συνεργασίες στην επίθεση και καλή αντιμετώπιση στα μετόπισθεν πήραν προβάδισμα με 23-18 στο 14′. Παπαπέτρου και Πρίντεζης αποδείχθηκαν και οι δύο λίρα εκατό για τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να ανεβάζουν την διαφορά τους στην μεγαλύτερη τιμή της και το 30-21 στο 17′. Όλα αυτά μέχρι το επόμενο καλάθι του Πρίντεζη για το 32-21, με την Ρεάλ να έχει πετύχει και τους 5 ως εκεί την στιγμή από εύστοχες βολές! Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν επόμενο να ανακτήσουν τις δυνάμεις του και εν μέρει το έκαναν, αλλά ο Ολυμπιακός κρατούσε γερά και είχε τον απόλυτο έλεγχο πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το +7 και το 37-30.

Πάνω στον Νίκολα Μίροτιτς έγειρε η Ρεάλ Μαδρίτης, στην τρίτη περίοδο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Μαδριλένοι να μειώσουν σε 37-33 στο 21′. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο συνέχισαν να είναι πιο επιθετικοί, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” έβρισκαν λύσεις και με τους Σπανούλη και Πρίντεζη και πέρασαν μπροστά με 43-35. Ο Ρούντι πήρε το όπλο του και με δύο σερί τρίποντα έκανε το 44-40 στο 26′. Μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού, η φθορά των παικτών με πολλά φάουλ. Χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι χρεώθηκαν με το πεμπτο ομαδικό τους φάουλ μόλις στο τρίτο λεπτό του τρίτου δεκαλέπτου!! Ο Βασίλης Σπανούλης απάντα αμέσως στο τρίποντο του Φερνάντεθ και έγραψε το 47-40 στο 27′. Ο Γιάννης Μπουρούσης με τέσσερις συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 47-44 και λίγο αργότερα η Ρεάλ ισοφάρισε σε 47-47 από τρίποντο του Ρούντι που σούταρε από το σπίτι του. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο έχοντας προβάδισμα με 49-47.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον ήταν εκεί στην τελευταία περίοδο, έβαλε την σφραγίδα του κρατώντας όρθιο τον Ολυμπιακό που με την ψυχή του Πρωταθλητή Ευρώπης δεν ήθελε να χάσει τα ηνία. Ο Ντάνστον ήταν μία ομάδα μόνος του και έδωσε μεγάλες ανάσες στον Ολυμπιακό καθώς με έξι δικούς του πόντους, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν μπροστά με 55-49 στο 33ο λεπτό! Ο Ολυμπαικός είχε βρει σύμμαχο στο πρόσωπο του Μάρντι Κόλινς ο οποίος έκανε όλη την δύσκολη δουλειά, ειδικά από την στιγμή που ο Ντάνστον είχε χρεωθεί με τέταρτο ομαδικό φάουλ! Ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ίδια εξαιρετική άμυνα και πήρε προβάδισμα με εννέα πόντους και το 60-51 στα μισά του δεκαλέπτου. Η Ρεάλ όμως είχε πάντα τις λύσεις και είχε πάρει πολλές από τον Ντάρντεν και το σκορ ήταν 62-56 στο 37ο λεπτό. Και εκεί που ο Ολυμπιακός ένιωθε “καυτή” την ανάσα της Ρεάλ, ο Ντάνστον μάζεψε το επιθετικό από τις άστοχες βολές του Σπανούλη και έκανε το 64-58, για να έρθει ο Λοτζέσκι με το “κρύο” αίμα του για να γράψει το 67-58 με τρίποντο και ενώ απέμενε 1’27” για το φινάλε! ΟΜάντζαρης έγραψε το 69-60 και ο Ντάνστον το 71-62 με κάρφωμα που ήταν και το τελικό σκορ! Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα στο πέμπτο ματς της Μαδρίτης την προσεχή Παρασκευή (25/04).

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr