Home SPORTS NEWS Λιμάρισε… την πρόκριση! (Videos)

Λιμάρισε… την πρόκριση! (Videos)


Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μπενφίκα και Γιουβέντους, μετά το πρώτο ματς στο «Ντα Λουζ» για τα ημιτελικά του Γιουρόοπα Λιγκ, καθώς οι «αετοί» νίκησαν με 2-1, εκμεταλλευόμενοι για έναν ακόμα αγώνα εντός, την δύναμη της έδρας τους! Το ματς ήταν εκπληκτικό, ειδικά στο δεύτερο μέρος, με τις δυο ομάδες να κυνηγούν με… μανία γκολ. Για την Μπενφίκα ο Λίμα έκανε το 1-0 στο 3’, ισοφάρισε ο Τέβες (σκόραρε στην Ευρώπη, μετά από 26 αγώνες) στο 73’) και το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Λίμα με πανέμορφο τέρμα στο 84’.

Η Μπενφίκα ξεκίνησε με 4-3-2-1, που γινόταν 4-5-1. Στην άμυνα στόπερ ήταν οι Λουϊζάο και Γκαράι, δεξιά ο Περέιρα και αριστερά ο Μάξι Παρέιρα. Πέρες, Αντρέ Γκόμες και Μάρκοβοιτς ήταν τα τρία κεντρικά χαφ, με τον Ροντρίγο δεξιά και τον Σουλεϊμάνι αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καρντόσο.
Η Γιουβέντους κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με 3-5-2. Οι τρεις στην άμυνα ήταν οι Μπονούτσι, Κάσερες, Κιελίνι, με τον Πίρλο να είναι μπροστά τους και να έχει τον οργανωτικό ρόλο. Στα δεξιά του ξεκίνησαν οι Πογκμπά, Λίχσταϊνερ και αριστερά οι Μαρκίζιο και Ασαμόα. Με τους Πογκμπά και Μαρκίζιο να κλείνουν περισσότερο προς τον άξονα. Στην επίθεση ήταν οι Τέβες και Βούτσινιτς…
Η Μπενφίκα ξεκίνησε πολύ δυνατά και προηγήθηκε μόλις στο 3’. Το 1-0 έγινε με κεφαλιά από τον Γκαράι (κέρδισε τον Μπονούτσι), μέσα από την περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σουλεϊμάνι από αριστερά! Οι «αετοί» πετούσαν… φωτιές στις αντεπιθέσεις, ενώ ήταν καλά οργανωμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στο 11’ είχαν και άλλη ευκαιρία. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση, σούταρε από αριστερά ο Σουλεϊμάνι και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στη συνέχεια η Γιουβέντους άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 14’ συρτό σουτ του Τέβες μπλόκαρε ο Αρτούρ! Η «κυρία» έφτανε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά υστερούσε στην τελική προσπάθεια. Στο 17’ Λουιζάο έκανε ένα εκπληκτικό τάκλιν στον Τέβες. Στο 30’ είχαμε επέλαση του Τέβες από αριστερά, αλλά καθυστέρησε και κόπηκε (περίμενε) και το ο Βούτσινιτς. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ενώ τα φάουλ και τα κόρνερ που εκτέλεσε ο Πίρλο, «καθάρισαν» οι Γκαράι και Λουιζάο για την Μπενφίκα!
Στο δεύτερο μέρος η «κυρία» μπορεί να μην έθελξε, αλλά κυνήγησε το γκολ. Στο 55’ κεφαλιά του Πογκμπά… έβγαλε εντυπωσιακά ο Αρτούρ! Στο 66’ ο Αντόνιο Κόντε έβαλε και τον Τζιοβίνκο στην θέση του Βούτσινιτς και έτσι έπαιξε με δυο… κοντούς μπροστά, με την Μπενφίκα να αλλάζει το σύστημά της σε 4-3-3. Στο 68’ έσωσε ο Μάξι Περέιρα προ του Μαρκίζιο σε συρτή σέντρα του Λίχστάινερ… Τελικά το 1-1 έγινε στο 73’, όταν μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας, ο Τέβες έγινε τελικός αποδέκτης (την πήρε από τον Ασαμόα), ο Αργεντινός με προσποίηση άδειασε δυο αμυντικός και πλάσαρε εύστοχα!
Μετά το 80’ το ματς πήρε δραματικό… χρώμα! Η Μπενφίκα, που είχε οπισθοχωρήσει για να κρατήσει και το… πλήρωσε με την ισοφάριση, κυνήγησε το δεύτερο γκολ. Το πέτυχε στο 86’ με πολύ ωραίο τέρμα. Ο Καβαλέιρο έκανε εκπληκτική προσποίηση, σε πάσα του Πέρες. και ο επερχόμενος Λίμα με σουτ, «σκότωσε» τον Μπουφόν, στέλνοντας τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων!
Στο 89’ οι «αετοί» έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία… Το σουτ του Μάρκοβιτς περνά εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπουφόν.
Στο 89’ έσωσε με τα πόδια ο Αρτούρ την Μπενφίκα σε σουτ του Μαρκίζιο μέσα από την περιοχή και πλάγια! Η «κυρία» προσπάθησε για το 2-2 ο Κιελίνι στις καθυστερήσεις δεν είχε… καθαρό μυαλό σε φάση του μέσα στην περιοχή και στο… καπάκι σε νέα ευκαιρία της Μπενφίκα, το σουτ του Καβαλιέρε, βρήκε στα σώματα!

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
Οι συνθέσεις
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Ένσο Πέρες, Αντρέ Γκόμες, Λάζαρ Μάρκοβιτς, Σουλεϊμάνι (60′ Αντρέ Αλμέιδα), Ροντρίγκο, Όσκαρ Καρντόσο.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μαρτίν Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Λίχτσταϊνερ, Κουάντουο Ασαμόα, Τέβες, Βούτσινιτς (65′ Τζοβίνκο).

1-0 Garay 2′

1-1 Tevez 73′

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr