Home SPORTS NEWS Με ψυχή «εξάστερου» πάει στην Μόσχα για πρόκριση!

Με ψυχή «εξάστερου» πάει στην Μόσχα για πρόκριση!


Με ψυχή εξάστερου ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΤΣΣΚΑ στην παράταση (73-72, κ.α. 64-64) στο «καυτό» ΟΑΚΑ και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου μεθαύριο Παρασκευή (25/4) στην Μόσχα!

Οι «πράσινοι»… αυτοκτόνησαν στην κανονική διάρκεια της συνάντησης, καθώς προηγήθηκαν λίγο πριν το 37’ με εννέα πόντους (63-54) και στα τελευταία 2’ και 45’’ δέχθηκαν επιμέρους σκορ από τους φιλοξενούμενους 10-1, που είχε ως συνέπεια το ματς να οδηγηθεί στην παράταση. Ο Ούκιτς έκανε λάθος που έδωσε την μπάλα 2,9’’ πριν το τέλος του σαραντάλεπτου και αστόχησε σε μια βολή πριν την ισοφάριση του Φριντζόν.

Στην παράταση, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός βρήκε το κουράγιο και με μεγάλο τρίποντο του Αντώνη Φώτση 40’’ πριν την λήξη και δύο βολές του Δημήτρη Διαμαντίδη με περίπου 8’’ να απομένουν για το τέλος πήρε την νίκη (73-72), ισοφάρισε σε 2-2 και με την ψυχολογία στα ύψη θα πάει στην Μόσχα για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου μεθαύριο Παρασκευή (25/4) στο πέμπτο και τελευταίο αγώνα της σειράς.

Η αρχή του Παναθηναϊκού στον αγώνα ήταν «εκρηκτική». Οι «πράσινοι» μπήκαν με ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση… εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ άρχισε με άμυνα ζώνης. Με επτά γρήγορους πόντους με ένα τρίποντο του Γιόνας Ματσιούλις και τρίποντο του Φώτση ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 13-6 στο πρώτο πεντάλεπτο. Από την καλή άμυνα του ο «εξάστερος» έβγαλε και αιφνιδιασμούς και σε έναν τέτοιο ο Λάσμε ανέβασε την διαφορά στους 9 (17-8) λίγο πριν το 7’.

Η ρωσική ομάδα, ωστόσο, μετά το τάιμ άουτ του Έτορε Μεσίνα βελτίωσε την άμυνα της και ειδικά μέσα στην ρακέτα και με έξι πόντους του Βιτάλι Φριντζόν (τρίποντο και γκολ φάουλ στον αιφνιδιασμό) κατέβασε την διαφορά στους πέντε (21-16) με το τέλος της πρώτης περιόδου.

Με σερί 5-0 (καλάθι του Χάινς και τρίποντο του Τζάκσον) στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου και 7-0 συνολικά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 21-21. Η ΤΣΣΚΑ είχε απαγορεύσει στην επίθεση του Παναθηναϊκού την είσοδο στην ρακέτα, οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι από μακριά (3/12 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) και δεν μπορούσαν να σταματήσουν στην άμυνα τον Βλάντιμιρ Μίτσοβ στην περιφέρεια και τον Σάσα Καούν στην ρακέτα. Έτσι η ρωσική ομάδα με τρίποντο του Πάργκο και γκολ φάουλ του Καούν προηγήθηκε με έξι (38-32) στο 18’. Ο «εξάστερος» στο διάστημα που απέμενε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε με δύο βολές του Λουκά Μαυροκεφαλίδη και τρίποντο του Γκιστ να μειώσει στον πόντο (38-37).

Με τρίποντο του Χριάπα και καλάθι του Τζάκσον η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με έξι (43-37) στο 22’, αλλά ο Παναθηναϊκός ευστόχησε σε δύο σερί τρίποντα με τον Διαμαντίδη (μετά από τέσσερα άστοχα προσωπικά του στο ματς) και τον Ματσιούλις, ισοφάρισε σε 43-43 στο 23’, πήρε ψυχολογία και έβγαλε πολύ ενέργεια στην άμυνα. Με νέο τρίποντο του Ματσιούλις ξέφυγε με τέσσερις (51-47) στο 27’, αλλά στην συνέχεια… κόλλησε ξανά στην άμυνα της ρωσικής ομάδας. Το καλό για τους «πράσινους» ήταν ότι και η ΤΣΣΚΑ, που σκόραρε πέντε πόντους στα τελευταία 8’ του τρίτου δεκάλεπτου, είχε… κολλήσει στην΄αμυνα του Παναθηναϊκού και έτσι η τρίτη περίοδος τελείωσε με τον «εξάστερο» στο +3 (51-48).

Με τρίποντο του Μίτσοβ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν (51-51) στο 31’, αλλά οι «πράσινοι» συνέχισαν την καλή άμυνα τους, βρήκαν λύσεις στην επίθεση από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και με τέσσερις πόντους του διεθνούς σέντερ ξέφυγαν με 8 (59-51) με 8-0 σερί, με 6’ και 26’’ να απομένουν για το τέλος της αναμέτρησης και ενώ το ΟΑΚΑ είχε πάρει… φωτιά.

Με χουκ του Μαυροκεφαλίδη και κάρφωμα του Γκιστ στην άμυνα των φιλοξενούμενων ο Παναθηναϊκός ξέφυγε και με 9 (63-54) με σχεδόν τρία λεπτά να απομένουν για την λήξη του σαραντάλεπτου.

Στα τελευταία τρία λεπτά, ωστόσο, οι «πράσινοι» κόλλησαν επιθετικά και δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Ουίμς, που με οκτώ σερί πόντους (με δύο τρίποντα) μείωσε σε 63-62 42’’ πριν το τέλος του σαραντάλεπτου. Ο Μπράμος αστόχησε σε τρίποντο 7’’ πριν την λήξη της κανονικής περιόδου, ο Ούκιτς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά καθυστέρησε να πασάρει και να τελειώσει το ματς. Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ του έκαναν φάουλ και ο Κροάτης ευστόχησε μόνο στην μία (64-62) με 2,9’’ να απομένουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Με την εκπνοή του σαραντάλεπτου ο Βιτάλι Φριντζόν ευστόχησε σε δίποντο και έστειλε τον αγώνα στην παράταση (64-64).

Το πεντάλεπτο της παράτασης ήταν πολύ νευρικό, αλλά ο Παναθηναϊκός με τρεις πόντους του Λάσμε κατάφερε να προηγηθεί με 68-67 περίπου δύο λεπτά πριν την λήξη του έξτρα πενταλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι με δύο βολές του Τζάκσον και διείσδυση του Ουίμς πήραν σημαντικό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (71-68) 47’’ πριν το τέλος της παράτασης. Σε εκείνο το σημείο, όμως, «μίλησε» το… κρύο αίμα του Αντώνη Φώτση, ο οποίος με τρίποντο ισοφάρισε σε 71-71 40’’ πριν την λήξη του έξτρα πενταλέπτου!

Ο Ουίμς αστόχησε στην επίθεση της ΤΣΣΚΑ και ο Διαμαντίδης με 8,4’’ να απομένουν για το τέλος κέρδισε βολές σε προσπάθεια για διείσδυση. Ευστόχησε και στις δύο (73-71), αλλά ο Ουίμς κέρδισε γρήγορα φάουλ με 4,7’’ να απομένουν για την λήξη της παράτασης. Ο Αμερικανός φόργουορντ των φιλοξενουμένων ευστόχησε μόνο στην μια, όμως, (73-72). Ο Διαμαντίδης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και η ΤΣΣΚΑ είχε νέα ευκαιρία με 2’’ να απομένουν για το τέλος του έξτρα πενταλέπτου. Ο Ουίμς, ωστόσο, αυτή την φορά πάτησε γραμμή και το ματς τελείωσε με την μπάλα στα χέρια του Γκιστ!

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 37-38, 51-48, 64-64 (κ.α.)., 73-72.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 8, Ούκιτς 3, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 12, Ματσιούλις 15, Ράιτ.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Μίτσοβ 15, Φριτζόν 8, Τζάκσον 7, Πάργκο 5, Κρστιτς 1, Oυίμς 12, Βοροντσέβιτς 5, Κάουν 11, Χριάπα 2, Χάινς 2.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr