Home SPORTS NEWS Οι τιφόζι απειλούν τη Serie A

Οι τιφόζι απειλούν τη Serie A


Η ανάγκη κάποιων αλλαγών στο ιταλικό ποδόσφαιρο, με πρώτη και σημαντικότερη αυτή για νέα γήπεδα, φαίνεται πλέον συνεχώς στις μετρήσεις και στις αντιδράσεις των οπαδών.

Στην έρευνα που έκανε η Gazzetta dello Sport για τους οπαδούς, φανέρωσε την μείωση στα εισιτήρια των αγώνων του Καμπιονάτο και το πόσο απαραίτητο είναι πλέον να κατασκευαστούν νέα γήπεδα που θα μπορούν να προσφέρουν στους θεατές όλες τις ανέσεις.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς, δυστυχώς, καθώς τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μέσα σε ένα χρόνο μειώθηκαν κατά 900.000 τα εισιτήρια στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, την σεζόν 2011-12 κόπηκαν συνολικά 13,2 εκατ. εισιτήρια στο επαγγελματικό ιταλικό ποδόσφαιρο αλλά την σεζόν 2012-13 ο αριθμός έπεσε στα 12,3 εκατ. εισιτήρια. Οσο για τον μέσο όρο θεατών, η Ιταλία είναι στην 4η θέση…

Η Serie A έχει υψηλότερο μέσο όρο από το γαλλικό πρωτάθλημα (22.591 η Ιταλία, 19.211 η Γαλλία) αλλά χαμηλότερο από Γερμανία (42.624), Αγγλία (35.921) και Ισπανία (28.237).

Οι τιφόζι άλλωστε, έχουν ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκει τους για πολλές καταστάσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η ιταλική ιστοσελίδα παρομοιάζει το οπαδικό κίνημα με «φάντασμα που πλανάται πάνω από την Ιταλία σε ένα μείγμα θυμού και απογοήτευσης» και αναφέρεται στις αντιδράσεις που υπάρχουν από Βορρά ως Νότο και από… Αριστερά μέχρι Δεξιά, σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Ένας από τους λόγους για την φετινή συμπεριφορά, που είναι πολύ πιο… έντονη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι η δυσαρέσκεια και ο θυμός των οπαδών για τα πάντα. Δεν υπάρχει, δηλαδή, πρόβλημα -σύμφωνα με τους οπαδούς- μόνο στο πώς διοικούνται οι ομάδες τους αλλά και στο πώς διοικείται συνολικά το ποδόσφαιρο στην Ιταλία.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι οι τιφόζι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην ιταλική αθλητική δικαιοσύνη ή στον τρόπο με τον οποίο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η Λέγκα προσπαθούν να κάνουν πιο εμπορικό το πρωτάθλημα ώστε να προσελκύσουν περισσότερους χορηγούς. Αυτή η δυσαρέσκεια και αυτός ο θυμός μπορούν να προκαλέσουν πλέον μεγαλύτερες αντιδράσεις, γράφουν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι που έκαναν την έρευνα, επειδή ζούμε στην εποχή του ιντερνετ. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν οι οπαδοί να οργανωθούν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα σε σχέση με παλαιότερα.

Κάπου εκεί, η Gazzetta dello Sport αναφέρεται στην υπόθεση ανταλλαγής Γκουαρίν-Βούτσινιτς, τονίζοντας ότι αυτή χάλασε λόγω των αντιδράσεων των οπαδών της Ιντερ . Μετά από αυτό το γεγονός, όπως τονίζεται, ήρθε η επίσημη διαμαρτυρία των τιφόζι της Λάτσιο για τον πρόεδρο Κλαούντιο Λοτίτο αλλά και αυτή των οπαδών της Μίλαν για τη διοίκηση και τον Αντριάνο Γκαλιάνι. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι ότι οι οπαδοί νιώθουν -ή τουλάχιστον θέλουν- ότι μπορούν να συμπεριφέρονται σαν να είναι και αυτοί μέτοχοι και απαιτούν να έχουν λόγο για όλα.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr