Home SPORTS NEWS Ο Εβρά την έκανε θηρίο! (Video)

Ο Εβρά την έκανε θηρίο! (Video)


Αντί η Allianz Arena να… παγώσει από το γκολ του Εβρά, η Μπάγερν ξύπνησε και έφτασε στο εμφατικό 3-1 που της δίνει την πρόκριση στον ημιτελικό του Champions League.

Άγγιξε το τέλειο η αμυντική τακτική της Γιουνάιτεντ για 58 λεπτά και με την γκολάρα του Εβρά οι Άγγλοι ακούμπησαν το όνειρο. Ξύπνησε απότομα η Μπάγερν και έδειξε μέσα σε ένα τέταρτο ποιο ήταν το θηρίο του ζευγαριού. Άμεση απάντηση με τρία γκολ και ημιτελικός. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα είχε παγώσει. Όχι όμως και οι πρωταθλητές Ευρώπης που απάντησαν με απόλυτα εμφατικό τρόπο και διέλυσαν την Γιουνάιτεντ πριν καλά καλά προλάβει να ολοκληρώσει τους πανηγυρισμούς. Μάντζουκιτς, Μίλερ και Ρόμπεν οι σκόρερς των Γερμανών.

Η αμυντική τακτική της Γιουνάιτεντ επισκίασε τα πάντα στο πρώτο μέρος. Ήταν τόσο καλά στημένη η ομάδα του Μόγιες και τόσο προσαρμοσμένη στο πλάνο να μην δεχθεί γκολ που κλείδωσε την Μπαγερν παρ’ όλη την κατοχή των Γερμανών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο με σουτ ( κυρίως Ρόμπεν και Ριμπερί) τα οποία δεν απείλησαν τον Ντε Χέα. Ο Μόγιες επιστράτευσε διπλή ζώνη και βάθος, ενώ προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Ρούνει έφυγε στην πλάτη άμυνας των Βαυαρών αλλά καθυστέρησε να πλασάρε. Στο 17′ ο Βαλέντσια σκόραρε μετά τη σέντρα του Ρούνει, όμως ο βοηθός υπέδειξε σωστά το οφ σάιντ.

Η τακτική των Άγγλων απέδιδε καρπούς, η Μπάγερν με το 0-0 του πρώτου μέρους ήταν η χαμένη και φυσικά αγχωμένη, ωστόσο η Γιουνάιτεντ χρειαζόταν γκολ για να περάσει, οπότε τα δεδομένα προμήνυαν σχετικά περισσότερο ρίσκο στο δεύτερο ημίχρονο από πλευράς Άγγλων.

Όπερ και εγένετο. Χωρίς μεγάλη ρίσκα, ψάχνοντας το παραμικρό ψίχουλο ευκαιρίας, κυρίως από τα στημένα (κόρνερ) η Γιουνάιτεντ έφτασε στο γκολ με τρόπο απρόσμενο. Και τι γκολ! Γκολάρα με το αριστερό βολέ του Εβρά με την μπάλα να καρφώνεται στο γάμα του Νόιερ (57′). Οποιαδήποτε ομάδα θα είχε παγώσει και θα χρειαζόταν κάποια λεπτά για να συνέλθει. Όχι όμως η Μπάγερν η οποία απάντησε άμεσα. Πιο άμεσα δεν γινόταν. Ακόμα πανηγύριζαν οι παίκτες της Γιουνάιτεντ όταν ο Γκέτσε έβγαλε την σέντρα και ο Μάντζουκιτς νίκησε με κεφαλιά τον Ντε Χέα. Άμεση απάντηση, μαχαιριά στο κορμί της Γιουνάιτεντ. Όλη η καλή δουλειά στην άμυνα των Άγγλων είχε πάει περίπατο. Πλην του γκολ οι Βαυαροί πέτυχαν ισχυρό πλήγμα στην αυτοσυγκένρωση των παικτών του Μόγιες. Αυτό φάνηκε και στο 68΄όταν Ρόμπεν γύρισε την μπάλα και ο Μίλερ σαν σε προπόνηση έκανε το 2-1. Στο 76′ με την άμυνα της Γιουνάιτεντ σε αποσύνθεση πια και τους Βαυαρούς να πετάνε φωτιές ο Ρόμπεν έκανε την κούρσα, έπιασε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Βίντιτς και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Ντε Χέα. Η Γιουνάιτεντ ήταν οριστικά στο καναβάτσο και οι Γερμανοί με μαγικό 15λεπτο οριστικά στον ημιτελικό.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Κρόος, Γκέτσε, Τόμας Μίλερ, Ρόμπεν, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.

MANUTD: Ντε Χέα, Φιλ Τζόουνς, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Φλέτσερ, Βαλένσια, Καγκάουα, Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr