Home SPORTS NEWS Σεΐχης Χάμιλτον…

Σεΐχης Χάμιλτον…


Τη δεύτερη νίκη του σε τρείς αγώνες για το 2014 πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν. Ύστερα από συγκλονιστική μάχη στο τέλος με τον ομόσταυλό του, Νίκο Ρόζμπεργκ, ο Βρετανός έφτασε τις 24 στην καριέρα του και ισοφάρισε τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο και μπήκε στο TOP 10 όλων των εποχών. Μάλιστα ο Χάμιλτον κατάφερε να πάρει για δεύτερη συνεχόμενο αγώνα την καρό σημαία μετά την Τουρκία και τον Καναδά του 2010. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πέρες και αυτός μετά από μάχη με τον Χούλκενμπεργκ και τον Ρικιάρντο.

Ο Χάμιλτον ξεκίνησε πολύ καλά και κατάφερε από τη δεύτερη θέση να ανέβει στην κορυφή. Μέχρι τους γύρους 18-19 είχαμε έντονη διαμάχη ανάμεσα στους δυο πρωτοπόρους της Mercedes. Ο Ρόζμπεργκ άσκησε έντονη πίεση στο Βρετανό ωστόσο εκείνος έδινε απαντήσεις. Στους επόμενους γύρους ο Φέτελ ανέβηκε και πίεσε τον Ράικονεν για την 9η θέση. Παράλληλα, μάχη και για τις θέσεις 3-4 ανάμεσα στις 2 Williams.

Δυναμικές και με σωστή στρατηγική εμφανίστηκαν οι δύο Force India που κατάφεραν να ανελκυθούν σιγά σιγά στην κατάταξη.

Η κυριαρχία των Mercedes φάνηκε από εκεί και έπειτα αφού ολοένα και αύξαναν την διαφορά τους από τους υπολοίπους. Στο γύρο 42 είχαμε σημαντικό ατύχημα με τον Μαλδονάδο να εμβολίζει τη Sauber του Εστέμπαν Γκουτιέρες. Το safety car μπήκε μέσα στο γύρο 47 και ο Φέτελ άδραξε την ευκαιρία να περάσει τον Μπατον.

Στους τελευταίους γύρους του αγώνα υπήρξε έντονη  εσωτερική διαμάχη των Red Bull, αλλά και των Mercedes για την πρώτη θέση με τον Ροζμπεργκ να προσπαθεί αλλεπάλληλα να προσπεράσει. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ, Φέτελ, Μάσα, Μποτας, Αλόνσο και Ράικονεν.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr