Home SPORTS NEWS Στους «4» μετά από 40 χρόνια η Ατλέτικο! (Video)

Στους «4» μετά από 40 χρόνια η Ατλέτικο! (Video)


Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της Μπαρτσελόνα στο «Βιθέντε Καλντερόν» στον ισπανικό «εμφύλιο» και με το συνολικό σκορ 2-1 ήταν αυτή η οποία πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η Ατλέτικο αγωνίστηκε με πάθος και δύναμη και ήταν κυνική και αποτελεσματική ταυτόχρονα. Ξεκίνησε ορμητικά στον αγώνα επιβάλλοντας από την αρχή το παιχνίδι της με πίεση ψηλά. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο ημίχρονο έχασε μόνο μία κεφαλιά από τον Μέσι στη μοναδική ευκαιρία της Μπαρτσελόνα στο πρώτο μέρος. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Κόκε άνοιξε το σκορ μετά το δοκάρι του Αντριάν. Οι «ροχιμπλάνκος» είχαν και άλλα δύο δοκάρια με τον Βίγια αυτή τη φορά, στο 11′ και στο 19′. Λίγα πράγματα από τους Καταλανούς κυρίως με Μέσι και Νεϊμάρ . Παιχνίδι με σέντρες και προσπάθειες από τα πλάγια, παιχνίδι εύκολο για την Ατλέτικο να το αντιμετωπίσει. Το γκολ το οποίο δέχθηκαν είναι το πιο γρήγορο σε φάση νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το δεύτερο πιο γρήγορο είναι του Μιχάλη Κωνσταντίνου με τον Παναθηναϊκό στο 9ο λεπτό το 2002.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 49′ έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος στην αντεπίθεση βρέθηκε μέσα στη περιοχή, τσίμπησε ο Κουρτουά για να έρθει ο Μέσι να πάρει τη μπάλα ο οποίος όμως καθυστέρησε και στη συνέχεια της φάσης οι αμυντικοί της Ατλέτικο έδιωξαν όπως όπως τη μπάλα. Στα πρώτα λεπτά οι «μπλαουγκράνα» προσπάθησαν σε αντίθεση με το πρώτο μέρος να παίξουν περισσότερο από το κέντρο αλλά ο Μέσι και ο Νεϊμάρ δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Στο 70΄η Ατλέτικο σπατάλησε μοναδική ευκαιρία ώστε να «καθαρίσει» την πρόκριση αλλά ο Γκάμπι ο οποίος βρέθηκε στην αντεπίθεση ολομόναχος μέσα στη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα πόδια του πεσμένου Πίντο . Στα τελευταία λεπτά η Μπαρτσελόνα πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση που θα έστελνε το παιχνίδι στη παράταση αλλά δεν τα κατάφερε.

Έτσι, αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το 2007 όπου η Μπαρτσελόνα δεν θα βρεθεί στην ημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Τιάγκο Μέντες, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Αντριάν Λοπεθ, Βίγια.

Μπαρτσελόνα: Πίντο, Ντάνι Άλβες, Μπάρτρα, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Φάμπρεγκας.

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr