Home SPORTS NEWS Την «σκότωσε» στο φινάλε!

Την «σκότωσε» στο φινάλε!


Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 3-1 της Τσέλσι στο “Παρκ Ντε Πρενς” και απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League ενόψει και της ρεβάνς στο Λονδίνο. 

Από την… κόλαση του “εύθραυστου” 2-1, στον παράδεισο μέσα σε μια στιγμή. Τη στιγμή που ο Χαβιέ Παστόρε αποφάσισε να κάνει ότι ήθελε την άμυνα του Ζοζέ Μουρίνιο και να στείλει με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα στην κλειστή γωνία του Πετρ Τσεχ διαμορφώνοντας με… buzzer beater το τελικό 3-1 για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Μέχρι να φτάσουμε όμως σε εκείνο το σημείο είχαν προηγηθεί αρκετά στο χορτάρι του “Παρκ ντε Πρενς”, Το ξεκίνημα της ομάδας του Λοράν Μπλαν ήταν ιδανικό. Μόλις στο 4′ ο Εζεκιέλ Λαβέτσι δέχτηκε μέσα στην περιοχή το… δώρο της άμυνας της Τσέλσι κι αφού κατέβασε υπέροχα την μπάλα με το στήθος την έστειλε να “καρφωθεί” στο “Γ” της εστίας των “μπλε” για το 1-0.

Με το εις βάρος της 1-0 η Τσέλσι αποφάσισε να βγει μπροστά και ουσιαστικά στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση κέρδισε πέναλτι. Ο Όσκαρ “τσίμπησε” την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Τιάγκο Σίλβα τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Εντέν Αζάρ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Σιρίγου για το 1-1.

Τα πάντα θα μπορούσαν να έρθουν… τούμπα στο Παρίσι αν το σουτ του Αζάρ στο 40′ από πλάγια θέση δεν κατέληγε στο δοκάρι τις εστίας της Παρί.

Η υπεροχή όμως της Παρι στο χορτάρι του “Παρκ ντε Πρενς” ήταν αισθητή και διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Κι αφού οι Παριζιάνοι προειδοποίησαν στο 52′ με την κεφαλιά του Λαβέτσι “χτύπησαν” για δεύτερη φορά ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Νταβίντ Λουίζ μη μπορώντας να την απομακρύνει την έστειλε άθελά του στα δίκτυα της ομάδας του.

Γνωρίζοντας πως το υπέρ τους 2-1 είναι “εύθραυστο” ενόψει της ρεβάνς στο “Στάμφορντ Μπριτζ” σε μία εβδομάδα, οι γηπεδούχοι πίεσαν για το πολύτιμο τρίτο γκολ. Κι έφτασαν πολύ κοντά στην επίτευξή του στο 84′ όμως, η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στον Έντινσον Καβάνι και πέρασε “ξυστά” δίπλα από το δοκάρι του Τσεχ.

Η… λύτρωση όμως για την Παρί ήρθε στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Χαβιέ Παστόρε, ο οποίος πέντε λεπτά νωρίτερα είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, με ένα απίστευτο σόλο πάνω σχεδόν στην τελική γραμμή πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με εκπληκτικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1!

Τη σπουδαία νίκη της Παρί επισκίασαν οι τραυματισμοί του Ιμπραΐμοβιτς και του Βεράτι.

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αζάρ

Το αυτογκόλ του Νταβίντ Λουίζ

Ο τραυματισμός του Ζλάταν

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr