Home SPORTS NEWS «Τρελή» πρόκριση για την Βαλένθια! (Videos)

«Τρελή» πρόκριση για την Βαλένθια! (Videos)


Κι όμως το έκαναν… Οι “Νυχτερίδες” πραγματοποίησαν ένα… τρελό ποδοσφαιρικό θαύμα, ανέτρεψαν το 0-3 του πρώτου αγώνα και πανηγύρισαν μια απίστευτη πρόκριση ρίχνοντας στο καναβάτσο τη Βασιλεία. Οι Ισπανοί μπήκαν με… άγριες διαθέσεις στο χορτάρι του “Μεστάγια” και έδειξαν από το πρώτο λεπτό πως πιστεύουν και μπορούν να πετύχουν μια σπουδαία ανατροπή.

Λίγο πριν την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου ο Πάκο Αλκαθέρ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα πραγματοποιώντας το ένα από τα τρία βήματα που χρειαζόταν η ομάδα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βάργκας “έγραψε” το 2-0 και η έδρα των “Νυχτερίδων” πήρε φωτιά… Το απίστευτο έγινε είκοσι λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών. Ο Αλκαθέρ έπιασε ένα… ασύλληπτο σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή κι έστειλε με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίκτυα του Ζόμερ.

Η Βαλένθια πίεσε στα λεπτά που απέμειναν για το “χρυσό” τέταρτο γκολ όμως δεν το πέτυχαν και το ματς πήγε στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο οι Ελβετοί έμειναν με… 9 παίκτες σε διάστημα πέντε λεπτών. Αρχικά στο 100’ ο Ντίαζ είδε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Ζόνας και στο 105’ ο Σαούρο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Η ολική ανατροπή πρόκρισης πραγματοποιήθηκε στο 113’. Ο Πιάτι σέντραρε ιδανικά από τα αριστερά και ο Αλκαθέρ και πάλι με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το απίστευτο 4-0. Οι Ελβετοί λύγισαν και στο 118’ δέχτηκαν και πέμπτο γκολ από τον Μπερνάτ, ο οποίος απλά “σφράγισε” την τεράστια και παλικαρίσια πρόκριση για την Βαλένθια

Επίδειξη δύναμης έκανε η Σεβίλλη στο “Σάντσες Πιθκουάν”. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι όχι μόνο ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 κόντρα στην Πόρτο αλλά “διέλυσε” τους “Δράκους” με 4-0 και φυσικά πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa League. Μόλις στο 5’ οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ράκιτιτς και στο 26’ απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης με το γκολ του Βιτόλο . Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Μπάκα “έγραψε” το 3-0 και στο 79’ ο Γκαμέιρο ολοκλήρωσε τον θρίαμβο πρόκρισης της Σεβίλλης διαμορφώνοντας το 4-0. Το μόνο που κατάφεραν οι Πορτογάλοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Ρικάρντο Κουαρέσμα. Με παίκτη λιγότερο αγωνιζόντουσαν οι γηπεδούχοι από το 54’ λόγω της αποβολής του Κόκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μπορεί να αγχώθηκε όμως η Γιουβέντους έδειξε χαρακτήρα κόντρα στη Λιόν και προκρίθηκε με δύο νίκες. Στο 4’ η “Γηραιά Κυρία” κέρδισε πέναλτι λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και ο σπεσιαλίστας του είδους Αντρέα Πίρλο, έστειλε την μπάλα να… αναπαυτεί στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Λόπες. Με το υπέρ τους 1-0 και σε συνδυασμό με τη νίκη τους με το ίδιο σκορ στον πρώτο αγώνα, οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε φάνηκε να… χαλαρώνουν. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι πίεσαν και στο 18’ πέτυχαν γκολ με την κεφαλιά του Μπριάν.

Το ματς απέκτησε νέο ενδιαφέρον καθώς οι Γάλλοι χρειαζόντουσαν ένα γκολ για να πάρουν αυτοί την πρόκριση. Όμως, στο 68’ ο Κλαούντιο Μαρκίζιο σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα άλλαξε πορεία, ξεγέλασε τον Λόπες και κατέληξε στο βάθος της εστίας. Το σκορ παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα και οι “μπιανκονέρι” έκαναν ένα ακόμα βήμα προς τον φετινό τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο “σπίτι” τους.

Στο “Ντα Λουζ” η Μπενφίκα δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην Άλκμααρ. Οι Πορτογάλοι ήθελαν ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να διώξουν το όποιο άγχος είχαν μετά από τη “λευκή” ισοπαλία στην Ολλανδία και το πέτυχαν στο 39’ με τον Ροντρίγκο. Ο ίδιος παίκτης “χτύπησε” ξανά στο 71’ για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 και να χαρίσει στην ομάδα του το εισιτήριο για τους “4” της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς της φάσης των «8»

Σεβίλλη – Πόρτο 4-1 (5’ πεν. Ράκιτιτς, 26’ Βιτόλο, 29’ Μπάκα, 79’ Γκαμέιρο – 90’+2’ Κουαρέσμα)
Γιουβέντους – Λιόν 2-1 (4’ Πίρλο, 68’ Μαρκίζιο – 18’ Μπριάν)
Μπενφίκα – Άλκμααρ 2-0 (39’,71’ Ροντρίγκο)
Βαλένθια – Βασιλεία 5-0 παράταση (38’,70’, 113′ Αλκαθέρ, 42’ Βάργκας, 118′ Μπερνάτ)

1-0 Rakitić (Penalty) 5′

2-0 Vitolo 26′

 

3-0 Bacca 29′


4-0 Gameiro 79′

1-0

1-1 Briand 18′

2-1 Marchisio 68′

>

3-0 Paco 70′

1-0 Rodrigo 39′

2-0 Rodrigo 72′

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr