Home SPORTS NEWS Όλα ανοιχτά!

Όλα ανοιχτά!


Ο ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες άντεξε στην πίεση του Ολυμπιακού, το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και όλα παρέμειναν ανοιχτά για την ρεβάνς της Τούμπας. Ντομίνγκες, Φουστέρ και Αθανασιάδης οι σκόρερς.

Η πιο αμφιλεγόμενη απόφαση του ματς ήταν και αυτή που πείσμωσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά καθόρισε το αποτέλεσμα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Με 10 παίκτες υποχρεώθηκε να πάιξει ο δικέφαλος (κόκκινη Στοχ 33′) για περισσότερο από ένα ημίχρονο, αλλά αυτό ήταν που πείσμωσε τους ποδοσφαιριστές του και τους υποχρέωσε εκ των πραγμάτων να οργανωθούν στην άμυνα για να κρατήσουν το 2-1. Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού μέχρι το 11′ (δύο γκολ) δεν είχε ανάλογη συνέχεια και στην ουσιαστικά μοναδική καλή τελική, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να βρει γκολ με τον Αθανασιάδη. Ένα γκολ που όχι μόνο τον κρατάει ζωντανό, αλλά του δίνει αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης ενόψει ρεβάνς.

Με 4-2-3-1 ο Μίτσελ αντιμετώπισε το 4-4-2 του Γεωργιάδη. Το ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό για τον ΠΑΟΚ και ιδεατό για τον Ολυμπιακό. Δεν πάτησε καλά ο δικέφαλος στα πρώτα λεπτά και ο Ολυμπιακός με την χρησιμοποίηση του Φουστέρ εφάρμοσε πίεση ψηλά. Προϊόν αυτής της πίεσης ήταν το πρώτο γκολ. Ο Φουστέρ αφού κέρδισε την μπάλα σήκωσε το κεφάλι και έβγαλε σέντρα προς τον Ντομίνγκες ο ο οποίος με εναέρια προβολή νίκησε τον Γλύκο. Το Καραϊσκάκη πήρε φωτιά, ενώ ο ΠΑΟΚ πελαγοδρομούσε από την πίεση του Ολυμπιακού.

Με αυτά τα δεδομένα να ισχύουν ο Ολυμπιακός σημείωσε και δεύτερο γκολ. Αυτή τη φορά η κάθετη του Σαλίνο βρήκε τον Φουστέρ στην πλάτη άμυνας του ΠΑΟΚ και ο Ισπανός πλάσαρε υποδειγματικά τον Γλύκο στο τετ α τετ. Μετά από έντεκα λεπτά αγώνα οι πάικτες του Μίτσελ είχαν επιβάλλει τους δικούς τους νόμους στον ημιτελικό. Όμως το πάρτυ του Ολυμπιακού στα ευάλωτα μετόπισθεν του δικεφάλου κάπου εκεί σταμάτησε.

Προοδευτικά οι γηπεδούχοι κατέβασαν διακόπτη. Ναι μεν έπαιζαν την μπάλα γύρω από τα καρέ του Γλύκου, ωστόσο καλή τελική προσπάθεια μέχρι το ημίωρο δεν βρήκαν. Κάποια κόρνερ, μερικές σέντρες και έντονη φλυαρία από τον Κάμπελ (κυρίως) στου οποίου τα πόδια τελείωναν οι επιθέσεις που ακολούθησαν το γκολ. ο ΠΑΟΚ όφειλε να αναζαητήσει (νωρίς) κάτι από το ματς. Και οι πάικτες του δικεφάλου αυτό το κάτι το βρήκαν γρήγορα. Δίχως να δείξουν μεγάλα σημάδια ανάκαμψης, δίχως να κυκλοφορήσουν
καλά την μπάλα.

Ο Λίνο ανέλαβε την σημαντκή επίθεση και με ωραία σέντρα από αριστερά βρήκε τον Αθανασιάδη στην κίνηση, το πλασέ από τον επιθετικό του ΠΑΟΚ νίκησε τον Μέγιερι (31′). Στον δρόμο προς την σέντρα έγινε το “έλα να δεις”. Αλλεπάλληλα σπρωξίματα από Φουστέρ, Βαλντές και το τελικό από τον Στοχ (στον Παραγουανό).

Ο Καλογερόπουλος μέσα στο χαμό και μετά από τρίλεπτη διακοπή απεφάνθη κίτρινη για Φουστέρ και Ντομίνγκες και κόκκινη για τον Στοχ. Ο πάγκος του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα για την αποβολή, όπως και ο Στοχ, ο οποίος κατά την αποχώρησή του κλώτσησε επιδεικτικά την μπάλα. Ίσως και να μπορούσε να περάσει την φάση ο Καλογέρόπουλος με κίτρινες προς όλους τους εμπλεκόμενους. Το θέμα είναι ότι είμασταν μόνο αυτόπτες και όχι αυτήκοοι μάρτυρες του περιστατικού, οπότε ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με το δίκαιο της απόφασης. Πάντως, τα δύο καθοριστικά σπρωξίματα (Φουστέρ και Στοχ) μοιάζουν μεταξύ τους και το ριπλέι λέει κόκκινη και στους δύο.

Υποχρεωμένος να προχωρήσει σε αλλαγή ήταν ο Γεωργιάδης, καθώς οι δύο επιθετικοί ήταν πλέον πολυτέλεια. Έριξε στη μάχη τον Βούκιτς για να παίξει λίγο πιο πίσω από τον Αθανασιάδη. Στα λεπτά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο από πλευράς φάσεων, παρά τη πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός.

Η αλήθεια του ματς “τρύπωσε” πίσω από την αμφιλεγόμενη απόφαση του Καλογερόπουλου. Η κόκκινη κάρτα πείσμωσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και όσον αφορά στο τακτικό πλάνο τους έδωσε ξεκάθαρο στόχο στο γήπεδο. Να κρατήσουν αυτό το 2-1. Όπερ και εγένετο.

Με 10 παίκτες πίσω από την μπάλα έπαιξε ο δικέφαλος, εφαρμόζοντας διπλή ζώνη άμυνας, ενώ ευτύχησε να έχει και τον Γλύκο σε καλή βραδιά. Έτσι όπως ήταν διαμορφωμένα τα αριθμητικά δεδομένα ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο δικέφαλος θα χρειαστεί τον τερματοφύλακά του.

Η ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος συνοψίζεται σε δύο φάσεις. Το άχαστο που έχασε ο εντελώς αμαρκάριστος Μαρκάνο ύστερα από το γύρισμα του Μανιάτη (στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έξω) και την κεφαλιά του Βαλντές ύστερα από το γύρισμα του Σαλίνο την οποία έδιωξε εντωπωσιακά ο Γλύκος. Ο ΠΑΟΚ μόλις δύο φορές προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κόντρα επίθεση (χωρίς τελική), αλλά σε γενικές γραμμές έμεινε προσηλωμένος στο αμυντικό πλάνο και αυτό ήταν τελικά που του έδωσε το δικαίωμα να έχει μεγάλες πιθανότητες ενόψει ρεβάνς.

Πολλή δουλειά από πλευράς Σαλίνο (ο καλύτερος) και Χολέμπας για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Φουστέρ κουράστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην είχε τον μεγάλο διακριθέντα, ωστόσο ο Αθανασιάδης (για το γκολ που σημείωσε) αλλά και όλοι οι παίκτες μετά την κόκκινη έπαιξαν σαν μία γροθιά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Χολέμπας, Εντινγκά (46’ Σάμαρης), Μανιάτης (67’ Πέρες), Τσόρι, Κάμπελ, Φουστέρ (80’ Σαβιόλα), Βαλντέζ

Στον πάγκο: Ρομπέρτο, Παπαδόπουλος, Βούρος και Σαλιάκας.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Νάτχο (75’ Κατσουράνης), Στοχ, Κάτσε, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Βούκιτς (44’ Λούκας), Λίνο (68’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κουλούρης, Σπυρόπουλος και Κίτσιου.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr