Home SPORTS NEWS Ώρα… «8»

Ώρα… «8»


Το Τσάμπιονς Λιγκ μπαίνει από σήμερα στην καλύτερη του φάση. Οι οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ρίχνονται στη μάχη στην τελική ευθεία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργώνασης.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. 21:45 Cytavision 1

Ισπανικός εμφύλιος στη Βαρκελώνη. Το Καμπ Νόου θα βάλει τα καλά του για να υποδεχθεί το ντέρμπι των δύο πρώτων ομάδων της Λα Λίγκα. Μπαρτσελόνα εναντίον Ατλέτικο Μαδρίτης θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά στη διοργάνωση της UEFA . Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, το 0-0 είχε «σφραγίσει» τις προσπάθειες των μονομάχων. Ισόπαλα έληξαν και τα παιχνίδια του Σούπερ Καπ Ισπανίας στα τέλη του καλοκαιριού με τους μπλαουγκράνα τελικά να παραλαμβάνουν το τρόπαιο λόγω του εκτός έδρας 1-1.

Με τον αρχηγό τους στην αποστολή, για ψυχολογικούς περισσότερο λόγους, τον Κάρλες Πουγιόλ, η Μπαρτσελόνα δείχνει πανέτοιμη για να ανταποκριθεί και σε αυτή την αποστολή. Οι πρωταθλητές Ισπανίας επέστρεψαν στις πολύ καλές εμφανίσεις και στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν δείχνουν δυνατοί, αν και θα παραταχθούν χωρίς τον φύλακα άγγελό τους, Βίκτορ Βαλδές.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής είχε ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο σούπερ σταρ των «ροχιμπλάνκος», Ντιέγκο Κόστα, στην τελευταία προπόνηση της Ατλέτικο πριν το από τον αγώνα ένιωσε ενοχλήσεις στο μηρό και εγκατάλειψε για προληπτικούς λόγους. Πιθανό να έχει ενοχλήσεις σε σημείο που χτύπησε στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την Μπιλμπάο. Ο Αργεντινός προπονητής θα περιμένει φυσικά μέχρι την τελευταία στιγμή ωστόσο ο ίδιος θεωρεί πολύ δύσκολο να αγωνιστεί.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΜΠΑΓΕΡΝ 21:45 Cytavision 2

Μνήμες του μεγάλου τελικού της Βαρκελώνης, το 1999, θα ξυπνήσουν στο Όλντ Τράφορντ στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Μπάγερν. Εκεί, όπου η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σκόραρε δύο φορές στο 90΄ και στις καθυστερήσεις, με τους Τέντι Σέρινχαμ και Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, επικρατώντας με 2-1 της Μπάγερν. Την χρονιά εκείνη οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση του «τρεμπλ».

Το 2009/2010 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι στην φάση των «8», όπως και τη σεζόν 2000/2001. Και στις δύο περιπτώσεις οι «Βαυαροί» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν εις βάρος των Άγγλων.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε καθώς η Γιουνάιτεντ δε θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που σάρωνε και από την άλλη η Μπάγερν είναι πραγματικός… οδοστρωτήρας αφού μπορεί και διαλύει όποιον αντίπαλο βρεθεί στο πέρασμά της.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr